HR & Payroll

Van werken in de horeca naar het traineeship HR- & Salarisadministratie

 Ze wist dat ze ‘iets wilde met mensen’. Maar ze wist ook dat ze ook goed kan organiseren en in haar eerdere job in de horeca vaak als het centrale aanspreekpunt werd gezien. Ze ging daarom op zoek naar een combinatie van die twee, en vond die bij Quoratio in het traineeship HR- & Salarisadministratie. Voor wie haar Instagram take-over gemist heeft, je hebt mazzel! Want ze deelt nu ook hier haar uitgebreide verhaal.

HR fascineert vanaf het eerste moment 

Trainee: “Ik wilde verder in HR. Dat wist ik toen ik de keuze maakte om te stoppen bij het bedrijf waar ik al heel lang werkte en waar collega’s mijn vrienden waren geworden.” In haar vorige baan was ze ‘de rechterhand’ van de eigenaar, het aanspreekpunt van de organisatie en verantwoordelijk voor het voeren van sollicitatie-, beoordelings- en exitgesprekken, maar ook voor facturen en eventmanagement. Daarin kon ze haar passie voor de omgang met mensen al kwijt, maar ze voelde ook sterk de behoefte om beter te worden in het stuk arbeid en beloning. 

“Omdat ik geen afgeronde hbo-opleiding had, kon ik vaak niet terecht bij organisaties waar ik verder wilde leren. Bij Quoratio kreeg ik deze kans wel en dat bood me het toekomstperspectief dat ik zocht.” Voordat ze zelf met het traineeship HR- & Salarisadministratie startte, heeft ze ook enkele ervaringen van haar voorgangers gelezen op de website. Dat is ook de reden dat ze nu graag haar verhaal doet: om mensen een duidelijk beeld te geven van wat hen te wachten staat als ze kiezen voor dit traineeship. 

“Tijdens het sollicitatieproces hoefde ik mij niet anders voor te doen dan ik was. Twijfels kon ik gewoon uitspreken. Zo wist ik zeker dat ik de juiste beslissing nam. Het ging heel natuurlijk.”

Tegen jezelf aanlopen? Daar word je alleen maar beter van! 

“Het begon al toen ik mijn baan opzegde… Daar ging mijn veilige haven. En eenmaal gestart met het traineeship bij Quoratio had ik nog geen twee dagen les gehad of mijn opdracht bij destijds TNO begon al! Dat was even spannend, maar ook echt een mooie uitdaging. Ik was daar HR & Recruitment Assistent en maakte onderdeel uit van Team Onboarding, waarbij ik ervoor zorgde dat alles in orde was voor de start van nieuwe collega’s. Ook heb ik daar veel gesprekken mogen inplannen, de inhuurdesk beheerd, onderhandeld over tarieven, assessments mogen inplannen en kwamen er zo nu en dan inkooporders en facturen om de hoek kijken.” 

“De opdracht daarna, waar ik momenteel werk, is bij ING in Amsterdam. Een heel ander bedrijf, en nog groter. Hier maak ik onderdeel uit van team Shimpec, dat verantwoordelijk is voor de payroll van bijvoorbeeld impacts en expats. De bank werkt agile en in zelfsturende teams, wat voor mij erg fijn werkt. Ja, soms loop je daardoor onwijs tegen jezelf aan, maar hé, daar word je toch beter van?” 

“Naast mijn reguliere traineeship heb ik ook les gekregen van Privacy Officers en kon ik dat in een AVG-project direct in de praktijk brengen bij ING. Het eindresultaat hangt nu nog in alle gangen van het pand!”

Zeer diverse werkzaamheden

Wat ze allemaal doet op een dag? “Dat kan alle kanten op gaan. We kunnen van International Mobility een aanvraag binnenkrijgen van iemand die uit Nederland in het buitenland gaat werken of andersom. Dat moet goed terechtkomen op de payroll, en dat is waar wij voor zorgen. Ook moeten weten hoe het zit met belasting- of zorgplicht in verschillende landen. Ooit gehoord van de Hypotax? Die berekenen we als de belastingplicht in het buitenland ligt, maar de betaling vanuit Nederland wordt gedaan. Anders zou de medewerker te veel salaris krijgen. En dan heb je nog het leasebeleid, huisvesting, vergoedingen en facturen. Er zijn dus veel verschillende processen binnen ons team, maar dat maakt het juist zo leuk en afwisselend. Het is heel leerzaam allemaal!”

“Tijdens mijn opdracht kwam mijn Talent Development Manager langs om te kijken hoe het gaat met het AVG-project, mijn opleidingen en mijn leerdoelen. Zo'n gesprek is altijd fijn om te kijken waar je staat en om niet uit het oog te verliezen waar je heen wilt.” https://www.instagram.com/werkenbijquoratio/ 

Waarom je als trainee kiest voor Quoratio

“Omdat ik van mezelf meer kennis en werkervaring moest opdoen binnen HR- & Salarisadministratie ging ik voor de unieke combi van HR- Salarisadministratie. Naarmate het traineeship vordert, heb je zelf de regie in handen om te kijken welke kant je op wilt. Ik weet nu dat ik meer de zogenaamde softe kant van het traineeship op wil. Een functie als Talent Development Manager bijvoorbeeld, zoals ik ook een contactpersoon heb bij Quoratio, dat lijkt me bijvoorbeeld een toffe baan!”

De flexibiliteit was voor haar nog een reden om te kiezen voor Quoratio. “Je krijgt een basis, maar niets staat vast. Ook weet ik niet of ik bij ING en TNO aan de slag had kunnen gaan zonder het programma van Quoratio. Bovendien wordt er zoveel georganiseerd door Quoratio, zoals het Summerfestival, meedoen aan Mud runs, kijken van F1 op kantoor, hockey- en voetbalteams, noem het maar op. Er is afgelopen maand zelfs een training bij Quoratio georganiseerd voor iedereen die op mijn afdeling bij ING zit, dus ook mensen van de klant volgen hier wel eens trainingen. Leuk toch?” 

Tip van onze trainee? Blijf kritisch op jezelf en ontwikkel. Wat is jouw ‘spark of joy’? Stel jezelf die vraag en ga het avontuur aan!

Nieuws & ervaringen van traineeships

Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
We leven in een wereld waarbij de dagen voorbijvliegen. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel keuzes, kansen en mogelijkheden. Fear of missing out is een gevoel wat bij veel mensen heerst. We willen niets missen en vergelijken onszelf bewust en onbewust met anderen. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen zich laten meeslepen in de dagelijkse sneltrein. Zeker nu de wereld weer langzaam opengaat, stroomt de agenda weer vol met sociale activiteiten. Maar hoe weet je zeker dat je in de juiste (snel)trein zit?

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken