Healthcare

Zorgbemiddeling is een vak  

Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 

Klantadviseur. Service Klantenbureau. Of een Engelse variant: Client Service. Een rondgang langs onze opdrachtgevers leert dat er veel verschillende namen zijn voor dezelfde soort werkzaamheden. Wij kiezen voor de naam zorgbemiddelaar. Als zorgbemiddelaar ben je een professionele sparringpartner voor verwijzers, zorginstellingen en zorgverzekeraars. Waarin de persoon die zorg nodig heeft centraal staat. Altijd.  

Het werk van een zorgbemiddelaar in een notendop 

  • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de cliënt, de verwijzer en je collega’s.
  • Je bepaalt de urgentie van de zorgvraag. 
  • Je bent een belangrijke beslisser die kijkt naar de mogelijkheden van de organisatie

Je houdt als zorgbemiddelaar zicht op de hele klantreis. Dat geeft rust. Voor de cliënt zelf en voor familie en de zorgorganisatie. Krijg je bijvoorbeeld een vraag van een organisatie over een cliënt op de wachtlijst? Dan zoek je als zorgbemiddelaar op wat de status is en of er bijvoorbeeld thuiszorg nodig is. Je houdt daarbij ook rekening met het belang van de organisatie en zorgmedewerkers.  

Zorgbemiddelaar: verschillende soorten werkervaring

Verpleegkundigen, wijkverpleegkundigen en maatschappelijk werkers – we zien vaak dat mensen met verschillende soorten werkervaring de functie van zorgbemiddelaar invullen. Soms ook iemand met ervaring in een andere branche dan de zorg. Die mix zorgt juist voor mooie inzichten. Want als zorgbemiddelaar overleg en discussieer je veel met je team, zoals over lastige situaties die niet veel voorkomen. Deze manier van samenwerken draagt bij aan de zorginhoudelijke én zakelijke kennis van het hele team.  

Casuïstiek en rollenspel als rode draad in het traineeship 

Omdat we vinden dat zorgbemiddelaars onmisbare schakels zijn binnen organisaties en er behoefte bleek aan gerichte opleiding en training, starten we met het traineeship. We hebben met zorgorganisaties gepraat en ervaringen van collega’s opgehaald. Ook doken we in vacatureteksten. Waar zijn organisaties zelf naar op zoek als het gaat om zorgbemiddeling?  

Daar rolde een jaarprogramma uit met als rode draad casuïstiek en rollenspel. Hoe manage je als trainee de verwachtingen als er geen plek beschikbaar is voor degene die zorg nodig heeft? Hoe ga je om met een crisis? Aan de hand van casussen leren we van elkaar. Zowel trainees als organisaties.  

Solliciteren voor het traineeship 

Hoewel we niet de schoolbanken in duiken, is er naast ervaring opdoen in de praktijk ook ruimte voor een stukje theorie. Zoals over wet- en regelgeving. Zodat je als trainee zorginhoudelijk én zakelijk sterk staat. Heb je zin om met ons de uitdaging aan te gaan? Wie weet maak jij snel een blijvende indruk achter op je eerste cliënt. Solliciteer nu.   

 

 

Heb jij onze podcast al geluisterd? 

Hebben we je interesse gewekt en vind je het leuk om meer te horen? Check hier de podcast van Zorgon over Zorgbemiddeling.

 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login