Pensioenen

Monsterklus in de pensioensector

OK. Als jij als lezer van dit stuk op de leeftijd bent dat je je pensioen al geregeld hebt, dan ben je waarschijnlijk niet helemaal de doelgroep voor dit stuk. Of wacht even. Juist wel! Want als jij snapt dat op tijd nadenken over pensioenen belangrijk is, dan ben je je misschien ook wel bewust van de impact van pensioenen op onze maatschappij. En dan zou ik toch even verder lezen.

Pensioen klinkt niet heel sexy. Maar als je toch hebt besloten je er wat meer in te verdiepen, je als het ware door die voordeur heen bent, dan stap je in een wereld van systemen, data en processen. Een wereld waarin het super interessant is om te werken. Op dit moment staan we aan de vooravond van heel veel veranderingen in de pensioensector. Er komt een nieuw pensioenstelsel aan, dat veel teweeg gaat brengen. En daar is alle hulp bij nodig. 

Google je op “pensioenmarkt” of “pensioenstelsel”, dan wordt er vooral gesproken over een enorme IT-transitie. En meestal gaat het dan ook over kostenbesparing en lastenverlichting. Bij Ferm in Pensioenen voegen we daar een derde punt aan toe: het nijpende tekort aan mankracht om van de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel een succes te maken. 

De nieuwe wet die het nieuwe pensioenstelsel regelt gaat naar verwachting in per 1 januari 2023. Pensioenfondsen, pensioenuitvoerders en werkgevers krijgen hierna vier jaar de tijd, om over te stappen naar het nieuwe stelsel. Dat is op zichzelf een ambitieuze doelstelling, maar de vraag is of er met de huidige groep werknemers voldoende slagkracht is om deze monsterklus te laten slagen.

Eén ding is zeker. Er is behoefte aan mensen die op het snijvlak van data, proces, en systeem het verschil kunnen maken en zicht hebben op hoe ze zich tot elkaar verhouden. Toekomstdenkers die voorop durven lopen in de verandering. Het boek ‘Pensioen voor Dummies’ is misschien wel het dikste exemplaar in de ‘voor Dummies’-serie. Als je het ons van Ferm in Pensioenen vraagt komt dat omdat het vakgebied ongelooflijk veelzijdig is. Overweeg je een stap in deze veelzijdige branche? Overweeg dan ook eens een kopje koffie met onze recruiter!

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken