Pensioenen

Monsterklus in de pensioensector

OK. Als jij als lezer van dit stuk op de leeftijd bent dat je je pensioen al geregeld hebt, dan ben je waarschijnlijk niet helemaal de doelgroep voor dit stuk. Of wacht even. Juist wel! Want als jij snapt dat op tijd nadenken over pensioenen belangrijk is, dan ben je je misschien ook wel bewust van de impact van pensioenen op onze maatschappij. En dan zou ik toch even verder lezen.

Pensioen klinkt niet heel sexy. Maar als je toch hebt besloten je er wat meer in te verdiepen, je als het ware door die voordeur heen bent, dan stap je in een wereld van systemen, data en processen. Een wereld waarin het super interessant is om te werken. Op dit moment staan we aan de vooravond van heel veel veranderingen in de pensioensector. Er komt een nieuw pensioenstelsel aan, dat veel teweeg gaat brengen. En daar is alle hulp bij nodig. 

Google je op “pensioenmarkt” of “pensioenstelsel”, dan wordt er vooral gesproken over een enorme IT-transitie. En meestal gaat het dan ook over kostenbesparing en lastenverlichting. Bij Ferm in Pensioenen voegen we daar een derde punt aan toe: het nijpende tekort aan mankracht om van de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel een succes te maken. 

De nieuwe wet die het nieuwe pensioenstelsel regelt gaat naar verwachting in per 1 januari 2023. Pensioenfondsen, pensioenuitvoerders en werkgevers krijgen hierna vier jaar de tijd, om over te stappen naar het nieuwe stelsel. Dat is op zichzelf een ambitieuze doelstelling, maar de vraag is of er met de huidige groep werknemers voldoende slagkracht is om deze monsterklus te laten slagen.

Eén ding is zeker. Er is behoefte aan mensen die op het snijvlak van data, proces, en systeem het verschil kunnen maken en zicht hebben op hoe ze zich tot elkaar verhouden. Toekomstdenkers die voorop durven lopen in de verandering. Het boek ‘Pensioen voor Dummies’ is misschien wel het dikste exemplaar in de ‘voor Dummies’-serie. Als je het ons van Ferm in Pensioenen vraagt komt dat omdat het vakgebied ongelooflijk veelzijdig is. Overweeg je een stap in deze veelzijdige branche? Overweeg dan ook eens een kopje koffie met onze recruiter!

Nieuws & ervaringen van traineeships

De zorgadministratie werd voorheen vaak uitgevoerd door medewerkers die, na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt, de overstap maakten naar een bureaufunctie. Maar dat is enorm aan het veranderen. Tegenwoordig kiezen mensen voor het vak zorgadministratie en komt er veel specifieke kennis en expertise bij kijken. Met Zero Admin als stip op de horizon groeit en ontwikkelt het vak van zorgadministrateur in een razendsnel tempo. 
Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken