Finance

Hoe onze Finance Consultants samenwerken en impact maken bij Jumbo

 Mijn naam is Melvin Schats, Finance Consultant bij Verhoeve. Ik zocht specifiek een carrière binnen de detachering. Zo kan ik mij breed ontwikkelen, werken binnen diverse branches en ik vind de diversiteit in opdrachten, klanten en collega’s fijn. Samen met mijn collega-consultant Maurice Simmelink ging ik aan de slag voor Jumbo. We nemen je in dit blog graag mee in de opdracht bij Jumbo.

Eerste opdracht bij Jumbo

Binnen Jumbo zijn wij vanuit Verhoeve, onderdeel van de Quoratio Groep, strategisch business partner op het gebied van Finance & Control. Via het Hoofd Jumbo Service Center kwam er een vraag vanuit de afdeling Winkelcommunicatie. De ontwikkeling van de winkelronde-app, die door alle Jumbo supermarkten gebruikt wordt, werd on hold gezet. De app faciliteert een verkoopkrachtige winkel voor de verschillende afdelingen. Vanuit de afdeling Winkelcommunicatie werd besloten dat het noodzakelijk was om een alternatief voor de app te ontwikkelen, zodat winkels de winkelronde konden blijven toepassen.

Wouter, Accountmanager bij Verhoeve: “Een on-typisch project binnen Finance. Echter wel een rol met onderdelen zoals communicatie, klantbelang en administratieve processen. Een functie waarbij je schakelt tussen het primaire proces en ondersteunende diensten. Allemaal facetten die belangrijk zijn voor de financial van de toekomst. Vanuit dit oogpunt, inclusief het binnenkijken en werken in een grote organisatie als Jumbo, een uitdagende en waardevol project voor onze startende Finance Consultant Melvin”.

Nauwe samenwerking Junior en Senior Finance Consultant 

“Binnen het project stond er een specifieke expertisevraag op het gebied van het kunnen beoordelen en schrijven van macro’s in Excel. In het kader van samenwerken hebben we Senior Consultant bij Verhoeve, Maurice Simmelink gevraagd om enkele uren per week de afdeling te inspireren, ondersteunen en te ontwikkelen”, aldus Wouter.

Melvin: “Samen met Maurice heb ik gewerkt aan standaardtemplates, waarmee we de enquêteresultaten meer diepgang geven en efficiënter laten uitvoeren. Hiervoor hebben we eerst de huidige manier van werken geanalyseerd. Wij concludeerden meer een opsomming van resultaten, dan dat de resultaten daadwerkelijk inzicht gaven over de enquêtes. Verder viel het op dat een medewerker van de afdeling Winkelcommunicatie veel tijd kwijt was aan het maken van een overzicht van de enquêteresultaten.”

"Door vaste templates te ontwikkelen met o.a. draaitabellen en grafieken, en door de macro aan te passen kun je het verwerken van de enquêteresultaten meer diepgang geven. Daarnaast zijn ze efficiënter en worden ze overzichtelijker getoond. Bij deze nieuwe methode hebben we een handleiding geschreven om het het team op weg te helpen.”, vertelt Melvin. 

“Het toffe is dat de opdracht in deze tijden bijna volledig online is uitgevoerd. Ook mijn eindpresentatie aan de afdeling was online. Hierin gaven we advies om meer inzicht te krijgen in de enquêteresultaten. Ons hele team is daar blij mee omdat dit erg goed is gedaan en als starter krijg je die kans niet altijd. Maar dus zeker wel deze keer bij Jumbo!”

Werken bij Verhoeve

Als strategisch business partner krijgen we diverse aanvragen. De een nog uitdagender dan de ander. Tijdens dit project heb ik dus veel samengewerkt met Maurice, wat erg prettig was en we elkaar aanvulden. Maurice vult daarop weer aan: ‘’Het is erg leuk om te merken dat Melvin’s energie en enthousiasme door Jumbo erg is gewaardeerd. Ik vind het erg knap dat Melvin snel zijn weg heeft gevonden binnen een non-financial job en in deze korte opdracht zeker ook verschil heeft gemaakt. Op naar de volgende opdracht en samenwerking!’’ Zelf begin ik op korte termijn met mijn nieuwe opdracht bij een ziekenhuis op de crediteurenadministratie. 

Wil jij net zoals Melvin ook samenwerken met ervaren Finance Consultants, je snel ontwikkelen en écht impact maken voor opdrachtgevers? Bekijk dan hier onze vacatures.

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login