Nieuws

Financial in de zorg

Bij werken in de zorg denk je natuurlijk aan functies als verpleegkundige en arts. Maar er zijn ook genoeg niet-medische functies die heel interessant zijn. Denk aan zorginkoop, marketing, personeelsadministratie of finance. Zonder dit soort ondersteunende functies kunnen de medische beroepen niet worden uitgeoefend. Jeffrey van de Kamp neemt je mee in zijn rol als junior finance professional in de zorg.

Jeffrey volgt momenteel het Traineeship Financiële Administratie bij Quoratio. Tijdens dit werken en leren traject ontwikkelt hij zich door middel van vakopleidingen, vaardigheidstrainingen en praktijkervaring tot finance professional.

“Al snel kon ik naast mijn opleiding beginnen aan mijn eerste opdracht. Sinds kort ben ik werkzaam op de financiële administratie van een keten met gespecialiseerde zorgklinieken door heel Nederland. Wat mij als eerste opviel is de werksfeer binnen de zorgsector. Mijn collega’s zijn vriendelijk en behulpzaam, waardoor ik me al vanaf het eerste moment echt onderdeel van het team voel.

Administratie in de zorg

Administratie in de zorg brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee, zeker gezien de grote bedragen en belangen van patiënten waarmee je direct of indirect te maken krijgt. En dat maakt mijn werk als junior finance professional uitdagend. Mijn afdeling is verantwoordelijk voor het verzamelen, verwerken en verstrekken van stuurinformatie. Op basis van deze informatie maken de stakeholders belangrijke keuzes, welke grote gevolgen kunnen hebben. Mede door het uitvoeren van een correcte en overzichtelijke boekhouding, draag ik bij aan betaalbare en goede zorg in Nederland.

Werken en leren in de zorg

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de zorg in werkelijkheid een stuk minder stoffig. Zo is de organisatie waar ik nu voor werk sterk aan het innoveren en juist die innovatie maakt het werken in deze sector zo uitdagend. Je ziet dit terug in zowel de werkomgeving als de mensen die er werken. Door de vele veranderingen is er sterke behoefte aan mensen met de juiste kennis en competenties met ambitie voor persoonlijke ontwikkeling en groei. En daar kan ik me wel in vinden.

Ontwikkelingen in finance

De laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van finance, maken het vakgebied alleen maar interessanter. Neem big data en blockchain als voorbeeld. Privacy en gegevensbescherming staan hoog in het vaandel. Ik geloof dat finance samen met de innovatieve zorgsector een gouden combinatie is.

"Ik kan iedereen die geïnteresseerd is in financiële administratie, innovatie en een rooskleurige toekomst tegemoet wilt gaan, aanraden om te gaan werken in de zorgsector.”

Jeffrey van de Kamp
Trainee Financiële Administratie

Nieuws & ervaringen van traineeships

Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
We leven in een wereld waarbij de dagen voorbijvliegen. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel keuzes, kansen en mogelijkheden. Fear of missing out is een gevoel wat bij veel mensen heerst. We willen niets missen en vergelijken onszelf bewust en onbewust met anderen. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen zich laten meeslepen in de dagelijkse sneltrein. Zeker nu de wereld weer langzaam opengaat, stroomt de agenda weer vol met sociale activiteiten. Maar hoe weet je zeker dat je in de juiste (snel)trein zit?

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken