Nieuws

Financial in de zorg

Bij werken in de zorg denk je natuurlijk aan functies als verpleegkundige en arts. Maar er zijn ook genoeg niet-medische functies die heel interessant zijn. Denk aan zorginkoop, marketing, personeelsadministratie of finance. Zonder dit soort ondersteunende functies kunnen de medische beroepen niet worden uitgeoefend. Jeffrey van de Kamp neemt je mee in zijn rol als junior finance professional in de zorg.

Jeffrey volgt momenteel het Traineeship Financiële Administratie bij Quoratio. Tijdens dit werken en leren traject ontwikkelt hij zich door middel van vakopleidingen, vaardigheidstrainingen en praktijkervaring tot finance professional.

“Al snel kon ik naast mijn opleiding beginnen aan mijn eerste opdracht. Sinds kort ben ik werkzaam op de financiële administratie van een keten met gespecialiseerde zorgklinieken door heel Nederland. Wat mij als eerste opviel is de werksfeer binnen de zorgsector. Mijn collega’s zijn vriendelijk en behulpzaam, waardoor ik me al vanaf het eerste moment echt onderdeel van het team voel.

Administratie in de zorg

Administratie in de zorg brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee, zeker gezien de grote bedragen en belangen van patiënten waarmee je direct of indirect te maken krijgt. En dat maakt mijn werk als junior finance professional uitdagend. Mijn afdeling is verantwoordelijk voor het verzamelen, verwerken en verstrekken van stuurinformatie. Op basis van deze informatie maken de stakeholders belangrijke keuzes, welke grote gevolgen kunnen hebben. Mede door het uitvoeren van een correcte en overzichtelijke boekhouding, draag ik bij aan betaalbare en goede zorg in Nederland.

Werken en leren in de zorg

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de zorg in werkelijkheid een stuk minder stoffig. Zo is de organisatie waar ik nu voor werk sterk aan het innoveren en juist die innovatie maakt het werken in deze sector zo uitdagend. Je ziet dit terug in zowel de werkomgeving als de mensen die er werken. Door de vele veranderingen is er sterke behoefte aan mensen met de juiste kennis en competenties met ambitie voor persoonlijke ontwikkeling en groei. En daar kan ik me wel in vinden.

Ontwikkelingen in finance

De laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van finance, maken het vakgebied alleen maar interessanter. Neem big data en blockchain als voorbeeld. Privacy en gegevensbescherming staan hoog in het vaandel. Ik geloof dat finance samen met de innovatieve zorgsector een gouden combinatie is.

"Ik kan iedereen die geïnteresseerd is in financiële administratie, innovatie en een rooskleurige toekomst tegemoet wilt gaan, aanraden om te gaan werken in de zorgsector.”

Jeffrey van de Kamp
Trainee Financiële Administratie

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken