Finance

Waar blijft de tijd? Stefan was maar liefst 13 jaar in dienst bij Verhoeve


Bij de Quoratio Groep verwelkomen we wekelijks nieuwe trainees, controllers en andere collega’s. En uiteraard nemen we ook weleens afscheid van mensen. Dat hoort erbij. Soms na een korte verrijking van een van onze teams en soms na een dienstverband van ruim dertien jaar… Zo nam Stefan Willard recentelijk afscheid van Verhoeve. 

Vraag jij je ook wel eens af waar de tijd is gebleven? Vaak is dat een goed teken en beleef je dit gevoel als je het naar je zin hebt. De tijd vliegt immers als je plezier hebt. Dit cliché gaat voor mij zeker op. Sinds mei 2008 ben ik in dienst bij Verhoeve, onderdeel van de Quoratio Groep, en werd ik gedetacheerd. Onlangs kwam er een kans als Financial Controller voorbij in mijn woonplaats die ik niet kon laten schieten. Dat betekent een ‘einde’ aan mijn carrière in de detachering. 

Mensen denken vaak nog dat werken in detachering iets van korte duur is, iets tijdelijks. Iets wat je doet als je ‘in between jobs’ zit en nog niet zeker weet wat je wilt. Misschien dat dit opgaat voor sommige mensen, maar zeker niet voor iedereen. Na mijn accountancy-opleiding deed ik zes jaar ervaring op in de accountancy (samenstelpraktijk). Het was écht een leuke en boeiende periode. Toch besloot ik om het bedrijfsleven in te gaan. Omdat ik van afwisseling hou, leek werken vanuit detachering mij ideaal. Je ontmoet veel nieuwe mensen en komt in interessante organisaties en situaties terecht. Deze afwisseling maakte het voor mij als financial erg boeiend. 

Bijzondere positie

Mijn ervaring is dat je als gedetacheerde echt onderdeel wordt van de organisatie en meedraait in het team. Maar je hebt als ‘externe’ ook een bijzondere positie. Collega’s nemen je in vertrouwen en zijn vaak open over wat er wel of niet goed gaat binnen de organisatie. Als externe met een frisse blik ben je vaak meer in de gelegenheid om zaken bespreekbaar te maken en mee te denken over oplossingen.

Soms word je in het diepe gegooid als je per direct iemand moet vervangen die is uitgevallen door ziekte of een burn-out. Op zo’n moment dacht ik weleens: “Hoe ga ik hier ooit grip op krijgen?” De ervaring leerde me dat deze zorg eigenlijk nooit nodig was. Na een paar weken vroeg ik me altijd af waar ik mij nu zo druk over had gemaakt. Dat geeft vertrouwen en deze ervaring neem je mee naar de volgende keer. 

De opdrachten waren heel afwisselend. Het ene moment deed ik bij een beursgenoteerd bedrijf heel specialistisch werk waarbij ik de diepte in mocht en ik nieuwe procedures mocht uitrollen binnen de vestigingen in de Verenigde Staten. De klus daarop had ik een opdracht bij een kleiner familiebedrijf en fungeerde ik als echte allrounder, met de voeten in de klei. Ze hebben allebei hun charme en daarom is de afwisseling ook zo leuk.

Veranderingen

Gedurende mijn periode in de financiële detachering is er best wat veranderd. Inmiddels fungeer je vaker als consultant en hebben de opdrachten meer een kop en een staart. Het is projectmatiger geworden, wat het ook uitdagender maakt dan alleen maar het wegwerken van grote achterstanden. 

Een andere trend is de verschuiving van regionaal naar centraal. Verhoeve had in 2008 nog vijf regiokantoren. Zelf maakte ik onderdeel uit van het regiokantoor Zwolle. Tijdens de kredietcrisis werd besloten om de regionale kantoren te sluiten en alles onder te brengen in het voormalige hoofdkantoor in Leusden. Ondanks deze centralisatie is de kracht van de regio nog steeds van belang en worden er naast de overkoepelende activiteiten nog steeds regionale bijeenkomsten georganiseerd. We hebben ook gemerkt dat schaalvergroting - onder andere doordat Verhoeve werd overgenomen door de Quoratio Groep - kansen met zich meebrengt. De plannen voor het nieuwe werken bijvoorbeelfFd werden het afgelopen jaar naar voren gehaald, sneller opgestart en opgeschaald. 

De tijd vloog voorbij, maar het waren dertien mooie, bewogen jaren voor mij bij de Quoratio Groep en ik vertrek met het gevoel dat ik als alumnus altijd welkom ben om terug te komen. Dat vind ik een fijn idee. 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

FITZ heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login