Finance

Waar blijft de tijd? Stefan was maar liefst 13 jaar in dienst bij Verhoeve


Bij de Quoratio Groep verwelkomen we wekelijks nieuwe trainees, controllers en andere collega’s. En uiteraard nemen we ook weleens afscheid van mensen. Dat hoort erbij. Soms na een korte verrijking van een van onze teams en soms na een dienstverband van ruim dertien jaar… Zo nam Stefan Willard recentelijk afscheid van Verhoeve. 

Vraag jij je ook wel eens af waar de tijd is gebleven? Vaak is dat een goed teken en beleef je dit gevoel als je het naar je zin hebt. De tijd vliegt immers als je plezier hebt. Dit cliché gaat voor mij zeker op. Sinds mei 2008 ben ik in dienst bij Verhoeve, onderdeel van de Quoratio Groep, en werd ik gedetacheerd. Onlangs kwam er een kans als Financial Controller voorbij in mijn woonplaats die ik niet kon laten schieten. Dat betekent een ‘einde’ aan mijn carrière in de detachering. 

Mensen denken vaak nog dat werken in detachering iets van korte duur is, iets tijdelijks. Iets wat je doet als je ‘in between jobs’ zit en nog niet zeker weet wat je wilt. Misschien dat dit opgaat voor sommige mensen, maar zeker niet voor iedereen. Na mijn accountancy-opleiding deed ik zes jaar ervaring op in de accountancy (samenstelpraktijk). Het was écht een leuke en boeiende periode. Toch besloot ik om het bedrijfsleven in te gaan. Omdat ik van afwisseling hou, leek werken vanuit detachering mij ideaal. Je ontmoet veel nieuwe mensen en komt in interessante organisaties en situaties terecht. Deze afwisseling maakte het voor mij als financial erg boeiend. 

Bijzondere positie

Mijn ervaring is dat je als gedetacheerde echt onderdeel wordt van de organisatie en meedraait in het team. Maar je hebt als ‘externe’ ook een bijzondere positie. Collega’s nemen je in vertrouwen en zijn vaak open over wat er wel of niet goed gaat binnen de organisatie. Als externe met een frisse blik ben je vaak meer in de gelegenheid om zaken bespreekbaar te maken en mee te denken over oplossingen.

Soms word je in het diepe gegooid als je per direct iemand moet vervangen die is uitgevallen door ziekte of een burn-out. Op zo’n moment dacht ik weleens: “Hoe ga ik hier ooit grip op krijgen?” De ervaring leerde me dat deze zorg eigenlijk nooit nodig was. Na een paar weken vroeg ik me altijd af waar ik mij nu zo druk over had gemaakt. Dat geeft vertrouwen en deze ervaring neem je mee naar de volgende keer. 

De opdrachten waren heel afwisselend. Het ene moment deed ik bij een beursgenoteerd bedrijf heel specialistisch werk waarbij ik de diepte in mocht en ik nieuwe procedures mocht uitrollen binnen de vestigingen in de Verenigde Staten. De klus daarop had ik een opdracht bij een kleiner familiebedrijf en fungeerde ik als