HR & Payroll

Tessa over het traineeship en start van haar eerste opdracht bij de Rabobank

Ongeveer een half jaar geleden startte Tessa van Hees bij Quoratio als trainee HR- en salarisadministratie. Ze neemt je graag mee door hetgeen ze tot nu toe geleerd heeft en geeft alvast een sneak peek naar haar opdracht bij de Rabobank, waar ze in april mee van start gaat. Tessa heeft vorige maand ook een interessante blog geschreven ‘Salarisadministratie is meer dan het verwerken van mutaties’. Lees snel verder!

Hele andere achtergrond

“Of ik een HR en/of administratieve achtergrond heb? Nee, ik heb mijn master communicatie- en informatiewetenschappen afgerond aan de universiteit. Ik heb ook een tijdje gewerkt als redacteur en SEO copywriter. Iets heel anders, maar ik kwam erachter dat ik toch niet zo commercieel was als ik dacht en dat vond ik voor het werk dat ik deed wel nodig. Ik kwam Quoratio online tegen en na het eerste gesprek, bij mij tijdens een selectiedag op een externe locatie, werd ik nog enthousiaster over Werken en Leren. Van mezelf ben ik secuur, een ‘pietje precies’, en ik houd van plannen. Daarnaast vind ik het tof om me te verdiepen in het sociale aspect van HR en het hele HR-vakgebied. Ik ben dus gegaan voor het totaalplaatje van het traineeship HR- en salarisadministratie.

Opdracht bij de Rabobank

“Naast leren, specialist worden en adviseren wil ik ook af en toe lekker uitvoerend bezig zijn en snel doorgroeien tot consultant. Die kans krijg ik nu. Er wordt voortdurend in mijn ontwikkeling geïnvesteerd en dat vind ik heel belangrijk. Ik was niet direct op zoek naar een traineeship maar ik merkte al gauw dat het type traineeship dat ik bij Quo volg uniek is in zijn soort. Ik heb verder geen traineeships gevonden waarbij je de kans krijgt je te ontwikkelen op het gebied van HR én salarisadministratie. Een unieke combinatie dus.

Voor mij is salarisadministratie meer dan alleen het verwerken van mutaties.

Begin april start ik bij de Rabobank, daar heb ik super veel zin in! Ik ga aan de slag als medewerker op de Personeels- en Salarisadministratie. Daar ga ik onder andere helpen met de invoering van een nieuw HR-systeem. Ik houd me in de eerste plaats bezig met salarisadministratie, maar mag ook meekijken op andere afdelingen, zoals de helpdesk voor managers die vragen hebben over HR- en salarisadministratie en de afdeling Arbeidsvoorwaarden. Een prachtige kans om veel te leren over de verschillende aspecten binnen de personeelsadministratie en HR.

Iedereen wil graag dat zijn/haar salaris goed en tijdig wordt uitbetaald. Ook moet een loonstrook begrijpelijk zijn en kunnen mensen bij de salarisadministratie terecht kunnen voor vragen en advies. Daar draag ik graag aan bij!

Wat gaat de toekomst brengen?

“Dat weet je nooit van tevoren. Ik houd dat ook graag open en afwisselend. Wie weet zit ik over een paar jaar ergens op een vaste plek, wie weet ben ik dan wel consultant. Daar word ik in ieder geval wel naartoe gecoacht en begeleid als ik dat wil. Als je nog twijfelt of het traineeship ook iets voor jou is, stel dan gewoon al je vragen! Kijk op de website, stel ze aan mij, aan recruitment of aan een HR Manager. Daar staat iedereen altijd voor open. Of je doet direct even de check of je past bij het Quoratio DNA.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
We leven in een wereld waarbij de dagen voorbijvliegen. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel keuzes, kansen en mogelijkheden. Fear of missing out is een gevoel wat bij veel mensen heerst. We willen niets missen en vergelijken onszelf bewust en onbewust met anderen. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen zich laten meeslepen in de dagelijkse sneltrein. Zeker nu de wereld weer langzaam opengaat, stroomt de agenda weer vol met sociale activiteiten. Maar hoe weet je zeker dat je in de juiste (snel)trein zit?

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken