HR & Payroll

Tessa over het traineeship en start van haar eerste opdracht bij de Rabobank

Ongeveer een half jaar geleden startte Tessa van Hees bij Quoratio als trainee HR- en salarisadministratie. Ze neemt je graag mee door hetgeen ze tot nu toe geleerd heeft en geeft alvast een sneak peek naar haar opdracht bij de Rabobank, waar ze in april mee van start gaat. Tessa heeft vorige maand ook een interessante blog geschreven ‘Salarisadministratie is meer dan het verwerken van mutaties’. Lees snel verder!

Hele andere achtergrond

“Of ik een HR en/of administratieve achtergrond heb? Nee, ik heb mijn master communicatie- en informatiewetenschappen afgerond aan de universiteit. Ik heb ook een tijdje gewerkt als redacteur en SEO copywriter. Iets heel anders, maar ik kwam erachter dat ik toch niet zo commercieel was als ik dacht en dat vond ik voor het werk dat ik deed wel nodig. Ik kwam Quoratio online tegen en na het eerste gesprek, bij mij tijdens een selectiedag op een externe locatie, werd ik nog enthousiaster over Werken en Leren. Van mezelf ben ik secuur, een ‘pietje precies’, en ik houd van plannen. Daarnaast vind ik het tof om me te verdiepen in het sociale aspect van HR en het hele HR-vakgebied. Ik ben dus gegaan voor het totaalplaatje van het traineeship HR- en salarisadministratie.

Opdracht bij de Rabobank

“Naast leren, specialist worden en adviseren wil ik ook af en toe lekker uitvoerend bezig zijn en snel doorgroeien tot consultant. Die kans krijg ik nu. Er wordt voortdurend in mijn ontwikkeling geïnvesteerd en dat vind ik heel belangrijk. Ik was niet direct op zoek naar een traineeship maar ik merkte al gauw dat het type traineeship dat ik bij Quo volg uniek is in zijn soort. Ik heb verder geen traineeships gevonden waarbij je de kans krijgt je te ontwikkelen op het gebied van HR én salarisadministratie. Een unieke combinatie dus.

Voor mij is salarisadministratie meer dan alleen het verwerken van mutaties.

Begin april start ik bij de Rabobank, daar heb ik super veel zin in! Ik ga aan de slag als medewerker op de Personeels- en Salarisadministratie. Daar ga ik onder andere helpen met de invoering van een nieuw HR-systeem. Ik houd me in de eerste plaats bezig met salarisadministratie, maar mag ook meekijken op andere afdelingen, zoals de helpdesk voor managers die vragen hebben over HR- en salarisadministratie en de afdeling Arbeidsvoorwaarden. Een prachtige kans om veel te leren over de verschillende aspecten binnen de personeelsadministratie en HR.

Iedereen wil graag dat zijn/haar salaris goed en tijdig wordt uitbetaald. Ook moet een loonstrook begrijpelijk zijn en kunnen mensen bij de salarisadministratie terecht kunnen voor vragen en advies. Daar draag ik graag aan bij!

Wat gaat de toekomst brengen?

“Dat weet je nooit van tevoren. Ik houd dat ook graag open en afwisselend. Wie weet zit ik over een paar jaar ergens op een vaste plek, wie weet ben ik dan wel consultant. Daar word ik in ieder geval wel naartoe gecoacht en begeleid als ik dat wil. Als je nog twijfelt of het traineeship ook iets voor jou is, stel dan gewoon al je vragen! Kijk op de website, stel ze aan mij, aan recruitment of aan een HR Manager. Daar staat iedereen altijd voor open. Of je doet direct even de check of je past bij het Quoratio DNA.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken