Healthcare

Matthijs neemt je mee in zijn traineeship Zorgadministratie

De trainees bij Quoratio hebben zeer uiteenlopende studies gevolgd. Sommigen hebben al raakvlakken met zorgadministratie, maar mensen met studies als Creatieve Therapie, Geschiedenis en Communicatie kunnen ook prima bij ons terecht. Matthijs neemt je mee in zijn jaar als trainee.

Matthijs is in 2015 gestart met het Traineeship Zorgadministratie en is daarna aan de slag gegaan bij Reinier van Arkel waar hij op de frontoffice aan het werk ging. Inmiddels is hij Consultant geworden bij Quoratio en werkzaam bij GGNet in de functie van Zorgcontroller.

Ik ben geboren en getogen in Gorinchem en ben na mijn middelbare school gestart met de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Dat ik toen al interesse had in de zorg (Geestelijke Gezondheidszorg) was wel duidelijk. Hoewel ik er halverwege mijn studie achter kwam dat dit toch niet helemaal de richting was die ik op wilde, heb ik de studie toch afgerond met het idee om daarna een andere weg in te slaan.

Ik had en heb duidelijk affiniteit met de zorg.

Na mijn afstuderen ben ik op zoek gegaan naar een kans om iets nieuws te leren. Een traineeship was voor mij een logische keuze, omdat dit de kans was om mezelf te ontwikkelen en relevante praktijkervaring op te doen. Dit leek mij ideaal, omdat ik er dan ook meteen achter kon komen welke richting ik precies op wilde.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken