HR & Payroll

Hoe Lisa snel doorgroeide binnen HR Process & Payroll en haar uitdagende opdracht bij de Rabobank

Mijn naam is Lisa Eimers, Consultant HR Process & Payroll. Begin februari 2019 ben ik gestart met mijn traineeship bij de Quoratio Groep. Mijn avontuur begon toen ik net drie maanden afgestudeerd was en mijn MSc Business Administration in ontvangst nam. Ik was net 22 wist nog niet helemaal wat mijn plek op de arbeidsmarkt zou zijn. Ik wist in ieder geval dat ik een traineeship in Human Resource wilde doen. De combinatie van werken en leren sprak mij ontzettend aan. Ik kwam al zoekend online uit bij Quoratio. De site gaf al snel een goede indruk en ik solliciteerde direct.

De gesprekken volgden snel en binnen een week had ik mijn eerste baan gevonden. Tijdens mijn studie bedrijfskunde werd het onderdeel HR Process & Payroll eigenlijk nauwelijks behandeld. Daarom zag ik dit traineeship als een mooie kans om mijn brede theoretische kennis meer praktische handvatten te geven. Natuurlijk met als doel uiteindelijk uit te groeien tot Consultant: een mooie combinatie van de kennis van mijn studie en de praktijkkennis uit het werkveld.

Bij aanvang wist ik direct wat me te wachten stond: hard werken en examens halen, zodat ik relatief direct kon beginnen met mijn eerste opdracht bij de Rabobank, waar ik sinds januari 2020  een andere opdracht heb mogen uitvoeren. Ik vertel je graag hoe ik hier terecht kwam en hoe mijn volgende uitdaging eruitziet als Consultant. 

Eerste opdracht – Administratief medewerker Arbeidsvoorwaardelijk

Met wat basiskennis op het gebied van HR- en salarisadministratie kwam ik terecht bij de Rabobank, mijn eerste opdrachtgever. Ik werd aangenomen als Administratief medewerker Arbeidsvoorwaardelijk. Het ging goed en al snel kon ik doorgroeien. De afdeling houdt zich vooral bezig met  administratie over arbeidsvoorwaardelijke regelingen en specifiek CAO’s. Daarnaast heb ik ook de afdeling in-, door- en uitstroom ondersteund. De werkzaamheden waren eigenlijk voornamelijk administratief van aard. Ik kreeg het systeem snel onder de knie en kon volop leren  van de ervaren Rabobank collega’s. Zo groeide mijn administratieve taken steeds mee.  Ik verzorgde werkinstructies, en heb tijdelijk de planning van de coördinator overgenomen. Ook heb ik geholpen om nieuwe processen op te zetten en mocht ik kennissessies voor collega’s organiseren. Mijn eerste échte ervaring in het werkveld was een feit.

Tweede opdracht – Projectmedewerker HR bij de Rabobank

Ik maakte mezelf op voor een nieuwe opdracht en eventueel vertrek bij Rabobank. Tijdens de afgelopen periode had ik een enorme interesse gekregen in procesoptimalisatie. Welke verbeteringen voeren we door? Welke stakeholders hebben met het proces te maken? Hoe kunnen we het efficiënt inrichten? Ik vind het geweldig om hierin te duiken! Een week voordat mijn opdracht afliep, werd ik op gesprek gevraagd bij de manager van de Afdeling Arbeidsvoorwaardelijk. Of ik geïnteresseerd was in een nieuwe opdracht bij de Rabobank met meer nadruk op processen en de risico’s. Ik vond het ontzettend leuk dat ik hier als trainee voor gevraagd werd. Deze rol had een stuk meer verantwoordelijkheid en in de richting die ik zo graag wilde als Projectmedewerker HR! Samen met de Risicomanager van HRS Rabobank, twee Rabobank collega’s en Quoratio collega’s met een Black Belt als adviesorgaan, hebben we alles opgezet. Dit heeft geresulteerd in een werkwijze waarbij de medewerkers van de verschillende afdelingen “in charge” zijn. 

Ben je ook nieuwsgierig naar het Traineeship HR Process & Payroll die Lisa volgde? Neem hier een kijkje! 

Volgende uitdaging – van Trainee naar Consultant HR Process & Payroll

Bij Rabobank ben ik veel buiten mijn comfortzone getreden. Nu, een jaar later, bestaat de werkgroep nog steeds. Ook ben ik nog dagelijks bezig met processen en bijbehorende risico’s in kaart te brengen, workshops verzorgen en meer. Een supertoffe ervaring waarin ik veel heb geleerd en eigenlijk ook nog steeds doe. Ik ben vervroegd Consultant geworden en ga de richting van Proces/Project Consultant op. Ik ben heel blij dat dit bij de Quoratio Groep mogelijk is en er steeds meer aandacht komt voor dit vakgebied naast de traditionele HR- en salarisadministratie. De afgelopen twee jaar zijn voor mij het bewijs dat, door de kansen creëren, iedereen zich binnen de Quoratio Groep kan ontwikkelen tot volwaardig Consultant. Jezelf ontwikkelen is een continu proces waarbij je zelf aan het roer staat.  

In no-time van Trainee naar Consultant

Mede door het Traineeship HR Process & Payroll en mijn opdrachten bij de Rabobank, groeide ik door tot Consultant. Inmiddels ben ik niet meer die ‘guppy’, maar verander ik langzaam in een vis met gekleurde schubben, waar elke schub staat voor nieuwe een ervaring en/of kennis. En deze zijn nog l