Healthcare

Het verhaal van Rosalie die trainee is bij een instelling van GGZ

Optimalisatie van processen, EPD ‘MijnQuarant’, ValueCare en nog veel meer. Lees hier het verhaal van Rosalie die trainee is bij een GGZ-instelling.

GGZ-instelling

Op dit moment heb ik een opdracht bij een GGZ-instelling. In deze instelling heb ik op drie verschillende locaties op de decentrale zorgadministratie gewerkt. Hierdoor heb ik goed kunnen zien hoe processen verbonden aan het hoofdproces, het ‘patiëntenproces’, op verschillende manieren worden uitgevoerd. In deze organisatie wordt er gewerkt met het EPD (elektronisch patiëntendossier) ‘MijnQuarant’ en ik werk hier dagelijks mee. Ik zorg ervoor dat de patiëntendossiers op orde zijn en dat alle registraties juist, volledig en tijdig worden verwerkt. Hiervoor wordt er ook een ander systeem, genaamd ValueCare, gebruikt waar ik actieve controles voor uitvoer. Ook ben ik dagelijks bezig met de ondersteuning van behandelaren en ik heb daarom veel contact met ze, maar ook met patiënten. Dit maakt het werk erg interactief, persoonlijk en waardevol voor mij.

Verbetering processen

Ik probeer tijdens mijn opdrachten naast de ‘gewone’ dagelijkse werkzaamheden na te denken wat er verbeterd kan worden in de processen, al is het maar iets kleins zoals het maken van een werkinstructie zodat iedereen op dezelfde manier werkt. Op één van de locaties was veel ruimte voor verbetering. Daar had ik wekelijks een vergadering met de manager om mijn ideeën toe te lichten en uit te werken. Daarnaast zijn er vaak vergaderingen waarin nieuw beleid wordt besproken, hoe dit uitgevoerd dient te worden en vragen worden beantwoord door adviseurs van de centrale zorgadministratie.

Op één van de locaties was veel ruimte voor verbetering.

Eigen project

Een procesverbetering waar ik een eigen project van heb gemaakt, is het intakeproces. Er was een grote wachtlijst en dit kwam o.a. doordat iedereen een andere werkwijze had en de structuur in dit proces vele mate beter kon. Ik heb samen gespard met mijn collega’s van de ZA (zorgadministratie), mijn manager en behandelaren. Daarna heb ik een werkinstructie en duidelijke schema’s met alle intakeblokken gemaakt en dit samen met collega’s van de ZA besproken en afspraken gemaakt. Het resulteerde in het verdwijnen van de wachtlijst. Een enorme efficiëntieslag dus!

Je leert van alles kennen

De start van het Traineeship Zorgadministratie start is ontzettend interessant en leerzaam. Je leert o.a. over de gehele organisatie, de gezondheidszorg, over processen en alles over DBC’s. Je kan de opgedane kennis meteen in de praktijk binnen een opdracht toepassen.

Quoratio luistert naar je en stimuleert je verdere ontwikkeling.

Meer dan alleen achter een computer zitten

Het is erg leuk om tijdens opdrachten proactief te kunnen en mogen zijn. Ik vind het belangrijk om niet achter de computer te verdwijnen en echt wat uit de opdracht te halen. Voor mijn volgende opdracht heb ik aangegeven dat ik graag een kijkje neem in een ziekenhuis. Quoratio luistert hiernaar, stimuleert je om goed na te denken over je eigen verdere ontwikkeling en begeleid je hierbij. Dat maakt het traineeship waardevol.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken