Healthcare

Het verhaal van Rosalie die trainee is bij een instelling van GGZ

Optimalisatie van processen, EPD ‘MijnQuarant’, ValueCare en nog veel meer. Lees hier het verhaal van Rosalie die trainee is bij een GGZ-instelling.

GGZ-instelling

Op dit moment heb ik een opdracht bij een GGZ-instelling. In deze instelling heb ik op drie verschillende locaties op de decentrale zorgadministratie gewerkt. Hierdoor heb ik goed kunnen zien hoe processen verbonden aan het hoofdproces, het ‘patiëntenproces’, op verschillende manieren worden uitgevoerd. In deze organisatie wordt er gewerkt met het EPD (elektronisch patiëntendossier) ‘MijnQuarant’ en ik werk hier dagelijks mee. Ik zorg ervoor dat de patiëntendossiers op orde zijn en dat alle registraties juist, volledig en tijdig worden verwerkt. Hiervoor wordt er ook een ander systeem, genaamd ValueCare, gebruikt waar ik actieve controles voor uitvoer. Ook ben ik dagelijks bezig met de ondersteuning van behandelaren en ik heb daarom veel contact met ze, maar ook met patiënten. Dit maakt het werk erg interactief, persoonlijk en waardevol voor mij.

Verbetering processen

Ik probeer tijdens mijn opdrachten naast de ‘gewone’ dagelijkse werkzaamheden na te denken wat er verbeterd kan worden in de processen, al is het maar iets kleins zoals het maken van een werkinstructie zodat iedereen op dezelfde manier werkt. Op één van de locaties was veel ruimte voor verbetering. Daar had ik wekelijks een vergadering met de manager om mijn ideeën toe te lichten en uit te werken. Daarnaast zijn er vaak vergaderingen waarin nieuw beleid wordt besproken, hoe dit uitgevoerd dient te worden en vragen worden beantwoord door adviseurs van de centrale zorgadministratie.

Op één van de locaties was veel ruimte voor verbetering.

Eigen project

Een procesverbetering waar ik een eigen project van heb gemaakt, is het intakeproces. Er was een grote wachtlijst en dit kwam o.a. doordat iedereen een andere werkwijze had en de structuur in dit proces vele mate beter kon. Ik heb samen gespard met mijn collega’s van de ZA (zorgadministratie), mijn manager en behandelaren. Daarna heb ik een werkinstructie en duidelijke schema’s met alle intakeblokken gemaakt en dit samen met collega’s van de ZA besproken en afspraken gemaakt. Het resulteerde in het verdwijnen van de wachtlijst. Een enorme efficiëntieslag dus!

Je leert van alles kennen

De start van het Traineeship Zorgadministratie start is ontzettend interessant en leerzaam. Je leert o.a. over de gehele organisatie, de gezondheidszorg, over processen en alles over DBC’s. Je kan de opgedane kennis meteen in de praktijk binnen een opdracht toepassen.

Quoratio luistert naar je en stimuleert je verdere ontwikkeling.

Meer dan alleen achter een computer zitten

Het is erg leuk om tijdens opdrachten proactief te kunnen en mogen zijn. Ik vind het belangrijk om niet achter de computer te verdwijnen en echt wat uit de opdracht te halen. Voor mijn volgende opdracht heb ik aangegeven dat ik graag een kijkje neem in een ziekenhuis. Quoratio luistert hiernaar, stimuleert je om goed na te denken over je eigen verdere ontwikkeling en begeleid je hierbij. Dat maakt het traineeship waardevol.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
We leven in een wereld waarbij de dagen voorbijvliegen. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel keuzes, kansen en mogelijkheden. Fear of missing out is een gevoel wat bij veel mensen heerst. We willen niets missen en vergelijken onszelf bewust en onbewust met anderen. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen zich laten meeslepen in de dagelijkse sneltrein. Zeker nu de wereld weer langzaam opengaat, stroomt de agenda weer vol met sociale activiteiten. Maar hoe weet je zeker dat je in de juiste (snel)trein zit?

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken