Finance, Healthcare, HR & Payroll, Pensioenen, Sociaal domein & uitkeringen

Het traineeship: dé volgende stap in je carrière

 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 

Wat is een traineeship? 

Laten we beginnen bij de basis: wat is dat dan, zo’n traineeship? Als je de betekenis daarvan op gaat zoeken in Google, zullen de meeste sites met deze definitie komen: een traineeship is een (starters)functie bij een bedrijf waarin je wordt opgeleid tot een specialist in een specifiek vakgebied. In zo’n traineeship staat de combinatie van werken en leren centraal. Dit traject kan een paar maanden tot een aantal jaar. Vaak zorgt een traineeship voor baangarantie bij het bedrijf waar je het traineeship volgt.

Traineeship vs. Internship

Maar is een traineeship dan niet gewoon hetzelfde als een internship? Nee! Een stage is voornamelijk bedoeld voor studenten om ervaring op te doen in het werkveld. Zo’n stage duurt een halfjaar tot een jaar. Een stagiair krijgt over het algemeen een kleine, maandelijkse vergoeding. Tijdens een traineeship doe je ook ervaring op in het werkveld, maar is het uiteindelijk de bedoeling dat je bij het bedrijf waar je als trainee werkt, ook daadwerkelijk aan de slag gaat. Doormiddel van werken en leren, word je tijdens het traineeship opgeleid tot een professional in jouw vakgebied. Daar komt nog een prima salaris bovenop, vergelijkbaar met dat van een starter. 

Een traineeship starten: wat zijn de eisen? 

Aan elk traineeship hangen verschillende eisen. Daarbij gaat het vaak om een bepaald opleidingsniveau dat je moet hebben of werkervaring die je al hebt opgedaan. Binnen de Quoratio Groep bieden we bijvoorbeeld traineeships aan op mbo 4 niveau, maar ook op hbo- en wo-niveau. Schiet nu niet in de stress als jij (nog) geen opleiding hebt afgerond, want ook zonder (afgeronde) vooropleiding of diploma zijn er opties genoeg! Vooral als je interesse ligt bij IT of ICT heb je kans dat je ook zonder papiertje op zak een traineeship kunt volgen. Zonder ervaring een traineeship starten, is dus echt niet erg. Je bereidheid om te leren, is vaak veel belangrijker. Ook bij de Quoratio Groep bieden we verschillende traineeships aan waarbij we het veel belangrijker vinden wie jij bent, dan waar je vandaan komt. Nieuwsgierig geworden? Check meteen onze vacaturepagina voor deze traineeships!

Waarom kiezen voor een traineeship? 

Een traineeship is de perfecte volgende stap in jouw carrière. Je krijgt de mogelijkheid om volledig mee te draaien in een bedrijf, maar ook de kans om jezelf nog verder te ontwikkelen. Bij de Quoratio Groep krijg je bijvoorbeeld naast je werken- en lerentraject toegang tot onze opleidingsportal. Je kiest dan zelf de richting van je traineeship. Kortom, het allerbelangrijkste is dat je op een plek terechtkomt waar je het naar je zin hebt en waar je de mogelijkheid hebt je te ontwikkelen tot een ware professional. 

Heb jij nu zin gekregen om aan de slag te gaan als trainee, maar weet je nog niet zo goed in welke richting en waar dan? Geen probleem! Onze collega Jorine Bakker gaat graag met je in gesprek. Contact opnemen met haar kan hier.

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken