Finance, Healthcare, HR & Payroll, Pensioenen, Sociaal domein & uitkeringen

Het traineeship: dé volgende stap in je carrière

 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 

Wat is een traineeship? 

Laten we beginnen bij de basis: wat is dat dan, zo’n traineeship? Als je de betekenis daarvan op gaat zoeken in Google, zullen de meeste sites met deze definitie komen: een traineeship is een (starters)functie bij een bedrijf waarin je wordt opgeleid tot een specialist in een specifiek vakgebied. In zo’n traineeship staat de combinatie van werken en leren centraal. Dit traject kan een paar maanden tot een aantal jaar. Vaak zorgt een traineeship voor baangarantie bij het bedrijf waar je het traineeship volgt.

Traineeship vs. Internship

Maar is een traineeship dan niet gewoon hetzelfde als een internship? Nee! Een stage is voornamelijk bedoeld voor studenten om ervaring op te doen in het werkveld. Zo’n stage duurt een halfjaar tot een jaar. Een stagiair krijgt over het algemeen een kleine, maandelijkse vergoeding. Tijdens een traineeship doe je ook ervaring op in het werkveld, maar is het uiteindelijk de bedoeling dat je bij het bedrijf waar je als trainee werkt, ook daadwerkelijk aan de slag gaat. Doormiddel van werken en leren, word je tijdens het traineeship opgeleid tot een professional in jouw vakgebied. Daar komt nog een prima salaris bovenop, vergelijkbaar met dat van een starter. 

Een traineeship starten: wat zijn de eisen? 

Aan elk traineeship hangen verschillende eisen. Daarbij gaat het vaak om een bepaald opleidingsniveau dat je moet hebben of werkervaring die je al hebt opgedaan. Binnen de Quoratio Groep bieden we bijvoorbeeld traineeships aan op mbo 4 niveau, maar ook op hbo- en wo-niveau. Schiet nu niet in de stress als jij (nog) geen opleiding hebt afgerond, want ook zonder (afgeronde) vooropleiding of diploma zijn er opties genoeg! Vooral als je interesse ligt bij IT of ICT heb je kans dat je ook zonder papiertje op zak een traineeship kunt volgen. Zonder ervaring een traineeship starten, is dus echt niet erg. Je bereidheid om te leren, is vaak veel belangrijker. Ook bij de Quoratio Groep bieden we verschillende traineeships aan waarbij we het veel belangrijker vinden wie jij bent, dan waar je vandaan komt. Nieuwsgierig geworden? Check meteen onze vacaturepagina voor deze traineeships!

Waarom kiezen voor een traineeship? 

Een traineeship is de perfecte volgende stap in jouw carrière. Je krijgt de mogelijkheid om volledig mee te draaien in een bedrijf, maar ook de kans om jezelf nog verder te ontwikkelen. Bij de Quoratio Groep krijg je bijvoorbeeld naast je werken- en lerentraject toegang tot onze opleidingsportal. Je kiest dan zelf de richting van je traineeship. Kortom, het allerbelangrijkste is dat je op een plek terechtkomt waar je het naar je zin hebt en waar je de mogelijkheid hebt je te ontwikkelen tot een ware professional. 

Heb jij nu zin gekregen om aan de slag te gaan als trainee, maar weet je nog niet zo goed in welke richting en waar dan? Geen probleem! Onze collega Jorine Bakker gaat graag met je in gesprek. Contact opnemen met haar kan hier.

Nieuws & ervaringen van traineeships

 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
Een aantal jaar geleden begon Celine Bruijsten-Versteeg als Salarisadministrateur bij een accountantskantoor. Toch lag haar passie meer bij administratie. “Ik zocht naar een werkgever waar ik werken en leren kon combineren, meer verdieping en ik wilde werken met een club jonge collega’s. Dat vond ik bij de Quoratio Groep! Nu, drie jaar later, maak ik de overstap van HR- & Salarisadministratie naar de Uitkeringsadministratie.” Benieuwd naar haar drive om te werken binnen het Sociaal Domein? Lees het in dit blog!
Je vindt via Indeed een traineeship waar werken en leren, cijfermatig werk en maatschappelijke betrokkenheid bij elkaar komen. En dan denk je: dit staat op mijn lijf geschreven. Ik solliciteer! Meral Begkoz is een van onze nieuwe trainees binnen Quoratio Sociaal Domein & Uitkeringen. Binnen een week kon ze al van start!

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken