HR & Payroll

AFAS Expert Maxime terug bij Quoratio – stapje verder in Functioneel BeheerWe stellen je graag voor aan Maxime van Marlen, Consultant HR Process & Payroll bij Quoratio. Ze is ooit begonnen met het traineeship HR- & Salarisadministratie, vijf jaar later is ze weer terug bij ons als gecertificeerd AFAS Expert. Maxime deelt haar verhaal!

Tijd van gaan en terugkomen 

De tijd van gaan ligt inmiddels alweer een half jaar achter haar. Maxime startte in de HR- & Salarisadministratie. We vroegen haar wat haar trok, hoe ze is ontwikkeld en vooral waarom ze weer terug is van weggeweest.  

Maxime: ‘’Ik ontdekte al snel dat ik affiniteit had met applicaties. Ik begon bij een scholengemeenschap waar al met AFAS werd gewerkt. Vele mutaties en controles werden hier iedere maand handmatig uitgevoerd terwijl AFAS juist alle mogelijkheden biedt om deze workflows naar eigen hand in te richten. In deze functie kreeg ik nog meer de vrijheid om probleemanalyses en verbeterprojecten op te starten omtrent de inrichting van AFAS binnen de scholengemeenschap. Na drie jaar werkzaam te zijn geweest bij de scholengemeenschap voelde ze dat ze niet verder kon groeien binnen deze organisatie.’   

Wat je nodig hebt om je te verdiepen in deze materie? Een flinke dosis interesse, willen ontwikkelen en een ervaren collega die je verder op weg kan helpen. In mijn geval was dat Johan van Bostelen. Een aantal jaar later kan ik mijzelf nu ook AFAS Expert noemen. Waarom dan terugkomen? Omdat er bij Quoratio diverse doorgroeimogelijkheden voor mij liggen en ik de samenwerking met andere AFAS Experts en HR Process & Payroll Consultants ontzettend waardeer.” 

AFAS Expert te technisch? Nee joh! 

In je rol als AFAS Expert zet je de software in om te zorgen voor procesoptimalisatie. Je maakt tijdrovende stappen overbodig waardoor processen voor alle stakeholders sneller worden. Door je diepgaande kennis van AFAS en de toepasbaarheid van de verschillende functies van het systeem kan je in uiteenlopende situaties adviseren over de inzet van het systeem. Jij bent de schakel tussen de techniek en de praktijk en hierdoor kan je echt het verschil maken voor een organisatie. Maar wie denkt dat je alleen maar technisch bezig bent, heeft het mis.  

“Natuurlijk moet je de ins en outs van het systeem weten. Je verdiept je in alle mogelijkheden van AFAS en volgt updates op de voet. Maar ik creëer vooral toegevoegde waarde door op de hoogte te zijn van wat er speelt in het gehele proces. Bij klanten heb je te maken met verschillende partijen die verschillende belangen hebben. Het is mijn taak om de juiste vragen te stellen, de belangen af te wegen en in kaart te brengen waar de knelpunten zitten. En hoewel dat zeker een uitdaging kan zijn, vind ik dat juist het leuke aan werken als consultant.  

Ik ben natuurlijk de technisch specialist en maak de vertaling naar de mogelijkheden in het systeem, maar ik treed juist ook op als sparringpartner voor de stakeholders in het gehele proces.  Op die manier weet ik dat ik de beste bijdrage kan leveren voor een klant. Het houdt me scherp en zorgt ervoor dat ik zelf nieuwe manieren ontdek om het systeem in te zetten. Zo blijf ik me als AFAS Expert ook continu ontwikkelen!” 

Om jezelf écht AFAS Expert te mogen noemen dien je bij AFAS een kennistest te maken en een auditie te doen in het AFAS-theater in Leusden. Dat deed ze, dat lukte haar en ze werd officieel gecertificeerd AFAS Expert! Helaas was de auditie ditmaal in de vorm van een filmpje omdat het theater wegens corona gesloten bleef. Maar dat mocht de pret niet drukken.  

Verdere groei en de weg naar Zero Admin 

Een toekomst waarin administratie niet meer aanwezig lijkt, een toekomst waarin processen, systemen en mensen optimaal samenkomen. Een wereld die wij Zero Admin noemen.      

“Een goed voorbeeld van Zero Admin zijn de controles die iedere maand gedaan worden. Het is natuurlijk prima om een vier-ogen-controle uit te voeren, maar je bent dan afhankelijk van hoe goed de controle wordt uitgevoerd. Hoe goed is de medewerker ingewerkt? Of hoe goed is hun oplettendheid?” geeft Maxime aan. “De komende periode ga ik mij meer richten op het ontwikkelen en inrichten van overall- en geautomatiseerde controles. Op die manier wordt het systeem ingezet om op een efficiëntere en minder foutgevoelige manier de gegevens op overzichtelijke wijze te controleren.”  

Maxime is altijd op zoek geweest naar manieren om verspilling in workflows te minimaliseren en applicaties zo geautomatiseerd mogelijk in te richten. Dit staat in lijn met een begrip dat vijf jaar geleden nog niet zo populair was: ‘Zero Admin’.  

Welkom terug Maxime en op naar verdere groei voor jou en organisaties die werken met AFAS!  

Ook AFAS Consultant worden bij Quoratio?

Nieuws & ervaringen van traineeships

 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
Een aantal jaar geleden begon Celine Bruijsten-Versteeg als Salarisadministrateur bij een accountantskantoor. Toch lag haar passie meer bij administratie. “Ik zocht naar een werkgever waar ik werken en leren kon combineren, meer verdieping en ik wilde werken met een club jonge collega’s. Dat vond ik bij de Quoratio Groep! Nu, drie jaar later, maak ik de overstap van HR- & Salarisadministratie naar de Uitkeringsadministratie.” Benieuwd naar haar drive om te werken binnen het Sociaal Domein? Lees het in dit blog!
Je vindt via Indeed een traineeship waar werken en leren, cijfermatig werk en maatschappelijke betrokkenheid bij elkaar komen. En dan denk je: dit staat op mijn lijf geschreven. Ik solliciteer! Meral Begkoz is een van onze nieuwe trainees binnen Quoratio Sociaal Domein & Uitkeringen. Binnen een week kon ze al van start!