Pensioenen

“Dit traineeship is een uitgelezen kans om mijn beide interesses te combineren”

23 maart 2023 - Martijn van Leeuwen startte na het vwo een studie economie, maar beëindigde deze voortijdig. Hij ging aan de slag als magazijnmedewerker en gebruikte die tijd om zijn volgende stap te bepalen. Zonder diploma, maar met affiniteit voor IT startte hij daarop het traineeship Business & IT bij Ferm in Pensioenen, onderdeel van de Quoratio Groep, waar hij na een opleiding aan de slag ging als tester bij MN, met perspectief om door te groeien naar senior consultant.

“Ik had altijd wel interesse in IT, en volgde de ontwikkelingen in dat vakgebied, bekeek veel video’s en deed zelf wat klusjes uit nieuwsgierigheid maar heb dat nooit doorgezet. Bij de keuze voor mijn vervolgstudie volgde ik namelijk een van mijn andere interesses: economie. Toen ik het traineeship van Ferm in Pensioenen tegenkwam zag ik dat als een uitgelezen kans om beide te combineren. De pensioenwereld is een bijzondere wereld, heel veel mensen hebben te maken met de grote organisaties die erin actief zijn, maar vaak zijn deze bedrijven helemaal niet zo bekend. Tegelijkertijd liggen er heel veel mogelijkheden, met verschillende grote opdrachtgevers.” 

Doorgroeien naar rol van consultant 

“Er zijn meerdere bedrijven die traineeships aanbieden waarvoor je geen afgeronde IT-opleiding nodig hebt. De gesprekken met Ferm in Pensioenen gaven voor mij echter de doorslag. Dat kwam door het totaalaanbod van een gedegen opleiding, de mogelijkheid om aan de slag te gaan bij grote opdrachtgevers en de groeimogelijkheden die binnen Ferm in Pensioenen en de Quoratio Groep volop aanwezig zijn. Uiteindelijk wil ik doorgroeien naar een rol als consultant, dan is het fijn om te weten dat een organisatie daarop is ingericht.” 

Het traineeship Business & IT duurt een jaar, waarin trainees de benodigde kennis van pensioenen, wet- en regelgeving, processen en systemen aangeleerd krijgen. Tegelijkertijd starten de trainees een opdracht die bij hen past om hun kennis direct in de praktijk te brengen.  

“Ik ben samen met een aantal anderen voorbereid op onze eerste klus. Die groep bestaat uit mensen met veel verschillende achtergronden. Van mensen die toch een andere richting kozen dan hun studie, of juist hebben gekozen voor een carrièreswitch. De kennis die je in de opleiding tot je neemt geeft je een goede basis over pensioenen. Een belangrijke ontwikkeling daarin is de nieuwe pensioenwet, daar worden wij ook meteen op voorbereid. De verwachting is dat er binnenkort veel vraag is naar expertise op dat gebied, dus het is fijn dat we zo direct worden voorzien van actuele kennis.” 

Puzzels oplossen 

“Recent ben ik als tester op het gebied van de Uniforme Pensioen Aangifte (UPA is de term die de sector hanteert) gestart bij MN, een grote pensioenuitvoeringsorganisatie. De gegevens die binnenkomen, zoals salarisstroken, gewerkte uren en andere pensioengegevens komen uit veel verschillende bronnen. Daardoor kan er snel ergens een fout insluipen, dat moet worden gecontroleerd en waar nodig opgelost. Ik vind het leuk om aan allerlei deuren te rammelen en te kijken wat er mis gaat, om dat vervolgens te kunnen oplossen. Eigenlijk ben je de hele dag puzzels aan het oplossen, met als doel om het proces continu te verbeteren en nog efficiënter te laten verlopen. Die houding vind ik ook typisch voor de gehele Quoratio Groep. We zullen direct de koe bij de hoorns vatten als er ergens ruimte is voor verbetering.” 

Volop kansen - Kom werken in de IT en start bij Ferm in Pensioenen!  

Wil jij net als Martijn ook werken in een omgeving met volop groeikansen, waar je initiatief wordt gewaardeerd? Bekijk dan hier onze vacatures. 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken