Finance

Leren on the job, bij Verhoeve kan het

Sinds het binnenhalen van zijn SPD Bedrijfsadministratie diploma in 2001 heeft Marco van de Streek definitief de schoolbanken achter zich gelaten. Maar zijn leergierigheid bleef en hij bleef zich ontwikkelen door het volgen van workshops, (groeps)coaching, maar vooral door learning on the job. 

"In 2008 kwam ik in dienst bij Verhoeve. Toen kreeg het leren tijdens het werken pas echt gestalte. Na 13 jaar en 16 opdrachten kan ik zeggen dat mijn ontwikkeling door te werken in de detachering bij Verhoeve in een stroomversnelling is gekomen, daar kan geen lesboek tegenop! Hetgeen je onderweg leert van collega’s en leidinggevenden die je tegenkomt is onbetaalbaar. Systemen en de inrichting daarvan, processen en de cultuur van een organisatie neem je, soms onbewust, mee naar je volgende opdracht."

Zijn ontwikkeling

"In september 2019 ben ik begonnen bij Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk. Het ziekenhuis was destijds bezig met de implementatie van AFAS-software. Mijn focus binnen de implementatie was gericht op de debiteuren, facturering aan de verkoopkant, projecten en contracten versus verplichtingen aan de inkoopkant. Ik was de verbindende factor tussen de financiële administratie en de AFAS-consultant. In januari, na de livegang van AFAS, ben ik gebleven om als interim coördinator bij de jaarrekening te ondersteunen.  

Het vullen van het jaarrekening dossier gebeurde door de gegevens vanuit AFAS naar Excel te exporteren en vervolgens de cijfers op een rijtje zetten naar goede bruikbare informatie in Excel. Voor de organisatie was het inrichten van analyses in AFAS de volgende stap van het implementatie proces. Iets waar ik hen, als interim finance consultant, op dat moment niet verder bij kon helpen i.v.m. het ontbreken van deze specifieke ervaring."

Volgende stap, nieuwe ervaring met AFAS

"Mijn 2e opdracht met AFAS startte in september 2020 als financial controller bij Twynstra & Gudde. Zij werkten al langer met AFAS en hadden het systeem reeds verder doorontwikkeld. AFAS-analyses werden volop gebruikt. Aan mij de taak om de analyses te herstructureren en overzichtelijk in gebruik te maken. Na een korte introductie ben ik aan de slag gegaan. Aansluitingen tussen de financiële administratie en de sub administraties debiteuren, crediteuren, salarisadministratie, projecten en vaste activa. Daarnaast het kasstroomoverzicht, tussenrekeningen etc. Zo werden de analyses niet alleen overzichtelijk in gebruik maar wordt er ook veel tijd bespaard tijdens maandafsluitingen én het samenstellen van de jaarrekening.  

Ieder overzicht is namelijk uit te draaien op maandbasis, hierdoor kan het toegevoegd worden aan de maandafsluiting en later gebruikt worden voor de jaarrekening. Inmiddels gaat zo’n 60% van de financieel gerelateerde dossiers van de jaarrekening via de analyses van AFAS. Eén druk op de knop is voldoende, een mega tijdsbesparing dus!"

Zo snel kan het gaan

"Mijn huidige opdracht is bij Tactus. Voor de derde opeenvolgende keer een opdracht met AFAS. Mijn AFAS-kennis is inmiddels flink uitgebreid en komt hier heel goed van pas. Ik ben hier aan de slag met het voorbereiden van de jaarrekening aan de hand van de analyses uit AFAS. Mijn doel is om de 60% van de financieel gerelateerde jaarrekening dossiers met 1 druk op de knop via AFAS-analyses uit mijn vorige opdracht te overtreffen. Daarnaast deel ik mijn kennis graag en heb ik inmiddels een workshop in AFAS-analyses gegeven, zodat de finance afdeling van Tactus hier ook na mijn vertrek mee verder kan.

Hoe snel kan het gaan! Twee jaar geleden werkte ik voor het eerst met AFAS, moest ik nog kennismaken met AFAS-analyses en nu word ik gevraagd om een workshop over ditzelfde onderwerp te geven. Detachering & Verhoeve betekent echt ontwikkelen en learning on the job!"

Wil jij net als Marco voor verschillende opdrachtgevers en jezelf ontwikkelen tot expert? Ga dan voor een carrière bij Verhoeve. Onze vacatures bekijk je hier

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

FITZ heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login