Finance

De wereldbaan van Finance Professional Mark

Even voorstellen! Afwisseling is een veel gehoord argument om voor de detachering en Verhoeve te kiezen. Zo ook voor Mark Stokkink uit het mooie Doetinchem. Binnen twee jaar heeft hij al drie prachtige opdrachtgevers op zijn naam staan uit diverse branches. Van Jumbo, naar FrieslandCampina om vervolgens terecht te komen bij een onderwijsinstelling. Qua avontuur en afwisseling kun je het niet beter treffen!

Nieuw avontuur

Na twee jaar werkzaam te zijn geweest bij Fossil Group wist ik dat ik toe was aan een volgende stap in mijn carrière. Op dat moment werd ik al door veel verschillende recruiters benaderd met de vraag of ik interesse had in een nieuwe uitdaging. Eén van deze recruiters sprong er echt uit met een goed verhaal en - voor zover ik toen in kon schatten - een leuke organisatie. Na twee gesprekken te hebben gehad wist ik het zeker: "Bij Verhoeve BV wil ik werken!

Wat mij enorm aansprak is het open gesprek tussen Patricia (recruiter), Bart (destijds directeur) en mij. Ik kon precies aangeven wat ik wel en niet wil, wat ik belangrijk vind en waar ik mijzelf in de toekomst zag staan als professional. De ideale combinatie voor mij.

Ontwikkelen doe je samen

Zo gezegd zo gedaan. Voor mijn eerste opdracht mocht ik aan de slag bij Jumbo Supermarkten. Het hoofdkantoor ging verhuizen van Amersfoort naar Veghel en daarmee vielen er wat gaten op de finance afdeling. Ik mocht daar iemand vervangen waarvan de uiteindelijke werkzaamheden gedeeltelijk geautomatiseerd zouden worden en gedeeltelijk naar andere vaste medewerkers zouden gaan. Mijn werkzaamheden hadden voornamelijk betrekking op de periodeafsluiting, zoals: de controle van grootboekrekeningen, boeken voorzieningen, opstellen balansspecificaties, etc. Daarnaast heb ik diverse verbeter voorstellen gedaan waardoor ik veel tijd heb kunnen besparen voor Jumbo in de toekomst. Je kan je voorstellen dat er een bak met financiële gegevens binnenkomt met al die winkels. Uiteindelijk ben ik 1 jaar bij de Jumbo werkzaam geweest.

Voor de tweede opdracht mocht ik naar Friesland Campina in Borculo. Een mooie en grote organisatie die totaal niet te vergelijken is met Jumbo. Bij Friesland Campina ging het om een korte opdracht van 3 maanden. Hier heb ik, net zoals bij Jumbo, iemand mogen vervangen. Mijn voornaamste werkzaamheden waren het opstellen van rapportages (met betrekking op de resultaten van de week ervoor) en de analyse op deze rapportages. Daarnaast mocht ik de voorraadtelling van het technisch magazijn begeleiden.

Voor de derde en tevens mijn huidige opdracht, ga ik naar de Veluwse Onderwijs Groep. De Veluwse Onderwijs Groep is bezig met het maken van een verbeterslag op diverse afdelingen, systemen en processen. Sinds kort is er een nieuw begrotingspakket aangeschaft en op korte termijn zal AFAS het nieuwe financiële pakket zijn. Ik mag bij de implementatie van deze pakketten mijn steentje bijdragen. Daarnaast zijn er collega’s voor langere tijd uitgevallen waardoor ik ook repeterende werkzaamheden mag uitvoeren, zoals: de periode afsluiting (opstellen maandcijfers en deze bespreken met directie) en het opstellen van de begroting voor de aankomende jaren. De opdracht is inmiddels verlengd tot einde van het jaar.

Zoals je kan zien heb ik in korte tijd al veel verschillende organisaties mogen zien en heb ik daarbij enorm veel geleerd. Inmiddels heb ik in deze periode ook een aantal cursussen gevolgd: Excel voor gevorderden, Afas Financieel Dagelijks Gebruik en Afas Basisvaardigheden. Uiteraard kiest iedereen zijn eigen pad in zijn carrière maar het is erg fijn dat je een werkgever hebt die dit ondersteunt en faciliteert.

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login