HR & Payroll

Danny startte zijn carrière als salarisadministrateur bij Bol Adviseurs

Tijdens het Traineeship Salarisadministratie startte Danny zijn carrière als salarisadministrateur bij accountantskantoor Bol Adviseurs. Daar staat hij nog altijd op de payroll, maar nu adviseert hij klanten over het Human Capital System. 

Quoratio gaf antwoord op mijn vraag

Na mijn studie hbo-studie bedrijfseconomie was ik erg zoekende. Daarom ben ik destijds begonnen met een studie communicatie, maar al snel kwam ik erachter dat daar mijn toekomst niet lag. Maar waar dan wel? Hierop kwam een antwoord toen Quoratio mij belde en vroeg of ik interesse had in het Traineeship Salarisadministratie. Ik had tijdens mijn studie wel wat over salarisadministratie geleerd, en het leek me een mooi vakgebied. Na een tweetal gesprekken een capaciteiten- en een persoonlijkheidstest ben ik gestart met de opleiding.

Adviseren van klanten en collega’s

Tijdens het traineeship ging ik me oriënteren op het type organisatie waar ik geplaatst zou willen worden; alles behalve een accountantskantoor. Toen Bol Adviseurs als mogelijke opdrachtgever werd genoemd was ik daarom sceptisch, maar tijdens de gesprekken veranderde dit. Ik zou één jaar blijven als salarisadministrateur, maar het is compleet anders gelopen. Inmiddels ben ik werkzaam als Wyzr adviseur HCM (Human Capital System). In dit systeem nemen we bijna het volledige payroll proces op waardoor we meer klantgericht kunnen werken. Ik speel hierin een adviserende rol, voor zowel klanten als collega’s. Daarnaast kijk ik naar de indeling van dit proces en hoe het systeem het beste op de markt gezet kan worden.

Ik kreeg goede en intensieve begeleiding van Quoratio.

Begeleiding van Quoratio

Het traineeship geeft je een enorme voorsprong, je hebt al basiskennis en kan van daaruit verder. Hierdoor pak je dingen sneller op en kun je beter toewerken naar de functie van specialist. Quoratio bleef ook na mijn plaatsing contact houden en de accountmanager is in dat jaar een paar keer langs geweest. Ik kreeg dus goede en intensieve begeleiding.

Grijp je kans

Als tip zou ik toekomstige trainees willen meegeven om zonder vooroordelen het traineeship of een opdracht in te stappen, want je weet nooit wat je kunt verwachten. Een schoolvoorbeeld hiervan is natuurlijk mijn baan binnen een accountantskantoor, waar ik vooraf erg sceptisch over was. Ook is het goed je assertief op te stellen en kansen waar mogelijk te grijpen, want ze worden je vaak niet in de schoot geworpen.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
We leven in een wereld waarbij de dagen voorbijvliegen. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel keuzes, kansen en mogelijkheden. Fear of missing out is een gevoel wat bij veel mensen heerst. We willen niets missen en vergelijken onszelf bewust en onbewust met anderen. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen zich laten meeslepen in de dagelijkse sneltrein. Zeker nu de wereld weer langzaam opengaat, stroomt de agenda weer vol met sociale activiteiten. Maar hoe weet je zeker dat je in de juiste (snel)trein zit?

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken