HR & Payroll

Danny startte zijn carrière als salarisadministrateur bij Bol Adviseurs

Tijdens het Traineeship Salarisadministratie startte Danny zijn carrière als salarisadministrateur bij accountantskantoor Bol Adviseurs. Daar staat hij nog altijd op de payroll, maar nu adviseert hij klanten over het Human Capital System. 

Quoratio gaf antwoord op mijn vraag

Na mijn studie hbo-studie bedrijfseconomie was ik erg zoekende. Daarom ben ik destijds begonnen met een studie communicatie, maar al snel kwam ik erachter dat daar mijn toekomst niet lag. Maar waar dan wel? Hierop kwam een antwoord toen Quoratio mij belde en vroeg of ik interesse had in het Traineeship Salarisadministratie. Ik had tijdens mijn studie wel wat over salarisadministratie geleerd, en het leek me een mooi vakgebied. Na een tweetal gesprekken een capaciteiten- en een persoonlijkheidstest ben ik gestart met de opleiding.

Adviseren van klanten en collega’s

Tijdens het traineeship ging ik me oriënteren op het type organisatie waar ik geplaatst zou willen worden; alles behalve een accountantskantoor. Toen Bol Adviseurs als mogelijke opdrachtgever werd genoemd was ik daarom sceptisch, maar tijdens de gesprekken veranderde dit. Ik zou één jaar blijven als salarisadministrateur, maar het is compleet anders gelopen. Inmiddels ben ik werkzaam als Wyzr adviseur HCM (Human Capital System). In dit systeem nemen we bijna het volledige payroll proces op waardoor we meer klantgericht kunnen werken. Ik speel hierin een adviserende rol, voor zowel klanten als collega’s. Daarnaast kijk ik naar de indeling van dit proces en hoe het systeem het beste op de markt gezet kan worden.

Ik kreeg goede en intensieve begeleiding van Quoratio.

Begeleiding van Quoratio

Het traineeship geeft je een enorme voorsprong, je hebt al basiskennis en kan van daaruit verder. Hierdoor pak je dingen sneller op en kun je beter toewerken naar de functie van specialist. Quoratio bleef ook na mijn plaatsing contact houden en de accountmanager is in dat jaar een paar keer langs geweest. Ik kreeg dus goede en intensieve begeleiding.

Grijp je kans

Als tip zou ik toekomstige trainees willen meegeven om zonder vooroordelen het traineeship of een opdracht in te stappen, want je weet nooit wat je kunt verwachten. Een schoolvoorbeeld hiervan is natuurlijk mijn baan binnen een accountantskantoor, waar ik vooraf erg sceptisch over was. Ook is het goed je assertief op te stellen en kansen waar mogelijk te grijpen, want ze worden je vaak niet in de schoot geworpen.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken