HR & Payroll

Passie voor Payroll - Omid & Milou terug bij De Quoratio Groep

Na Daan Naus en Moniek Sewalt, zijn ook oudgedienden van De Quoratio Groep, Omid Sultani en Milou Meys terug op het oude honk, als HR Process & Payroll Consultant. Beide begonnen zij een aantal jaar geleden als trainee HR- en Salarisadministratie, om anno 2020 doorgegroeid te zijn tot consultant. ‘Een mooi vakgebied’ zoals ze het zelf noemen.

Waarom ze weer terug zijn bij Quoratio? De vele doorgroeimogelijkheden, de veelzijdigheid van het vak consultancy, het blijvende contact en de geweldige sfeer. Tijd voor een welkomst (terug) gesprek tussen Omid, Milou en HR manager Jorèl. 

“Ik denk dat niemand die van de opleiding afkomt bedenkt: laat ik salarisadministrateur worden”, begint Omid lachend. Na het afronden van de opleiding HRM, besloot hij de mogelijkheden van werken en leren binnen zowel de zachte, als de harde kant van HR te verkennen. De opleidingen PDL, VPS en lessen van docenten vanuit de praktijk, worden door vakgenoten goed aangeschreven. Tijdens zijn traineeship ging hij niet in vaste dienst bij de Quoratio Groep, maar zei daarbij wel tegen onze HR: “mocht ik ooit weer toe zijn aan consultancy, dan is Quo het eerste bedrijf dat ik bel!”

De passie voor payroll is bij De Quoratio Groep ontstaan

De passie voor payroll is bij Milou ontstaan na een eerste kennismaking met het vakgebied tijdens haar werkzaamheden bij een softwarebedrijf. Hier werd support aangeboden aan de gebruikers van de payrolling software. Doordat Milou bij een vriendin aangaf het vakgebied erg leuk te vinden, wees deze vriendin haar op Quoratio als potentiële werkgever. Zelf had deze dame in het verleden bij ons gewerkt en was erg enthousiast: ‘mocht je verder willen in payroll, dan moet je zeker bij De Quoratio Groep zijn’. 

Zowel bij Omid, als bij Milou werd een voorliefde voor payroll geboren, en dat is ‘sindsdien niet meer weggegaan’. Milou: “In de tijd dat wij weg zijn geweest heeft het bedrijf zeker niet stilgestaan. Er heeft een grote professionaliseringsslag plaatsgevonden; zowel beleids- als systeemmatig. Dit zagen en voelden wij beiden meteen bij terugkomst.”

HR Process en Payroll in de praktijk

Werken bij De Quoratio Groep heeft tal van voordelen, legt Milou uit. “Als ik op gesprek mag bij een mogelijke opdrachtgever, is het al meer een kennismakingsgesprek dan een sollicitatiegesprek. Omid beaamt dit: “Dit komt doordat De Quoratio Groep al jaren een goede naam heeft opgebouwd in de wereld van HR Process & Payroll.”

Omid begon op een HR servicedesk toen hij nog weinig ervaring had met salarisadministratie. Tijdens deze eerste opdracht van drie maanden maakt de organisatie waar hij werkte een overstap van YouForce naar AFAS. ‘’Klopt die salarisstrook wel? Hoe wordt een indiensttreding verwerkt? Welke mutaties gaan daarmee gepaard? Hoe lopen coderingen aan de achterkant van het HR- en salarissysteem? Welke invloed heeft wetgeving en digitalisering om ons werk? Allemaal zaken die je je afvraagt als je net begint.” 

Omid voegt toe: “In het begin wist ik niet precies waar ik mij in wilde specialiseren.” Volgens Jorèl, HR Manager, is dit niet gek en heb je alle tijd om jezelf op je eigen tempo te verbreden of juist te verdiepen in wat je wil. Sinds kort weet Omid dit wel: ‘’Ik wil in de toekomst Functioneel Beheerder worden.”

Hoe salarisadministratie werkt van A tot Z? ‘’Dat leer je al snel in de praktijk”, zegt Milou. “Je bent als consultant van De Quoratio Groep namelijk altijd ‘part of the team’. Uitdaging, dynamiek, systeemimplementaties, ingewikkelde CAO’s, het contact met HR, management, finance en andere afdelingen, noem het maar op. Ik vind het fantastisch! Vanuit De Quoratio Groep en Jorèl kreeg ik al snel veel vrijheid en vertrouwen.” 

Milou begon bij de basis, maakte een uitstapje naar de inrichting van systemen en is nu terug als deelprojectleider. Hier maakt ze met haar vakinhoudelijke kennis de vertaalslag tussen HR en softwareleveranciers, met altijd het gebruiksgemak in het achterhoofd en nooit zonder het team hierin mee te nemen. 

De rol van kennis in je verdere carrière

Jorèl heeft een tip voor Omid en Milou. “Of eigenlijk voor iedereen met de ambitie om carrière te maken en te groeien. Stel vragen, haal kennis op, maar breng ook kennis. Neem de regie over je eigen carrière en gun jezelf de tijd om te onderzoeken waar jouw kwaliteiten liggen. Ik rem liever mensen af in hun enthousiasme, dan dat ze af zitten te wachten.”

“Dat laatste is iets wat Omid en Milou nooit hebben gedaan en dat maakt dat ze binnen drie jaar onwijs hard zijn gegroeid. Succes komt niet aanwaaien, maar begint met hard werken, investeren in je eigen ontwikkeling en het grijpen van kansen”, aldus Jorèl.

Omdat wij bij De Quoratio Groep geloven in Zero Admin (fysieke administratie die steeds meer naar de achtergrond verdwijnt en het inzetten van robotisering), verandert de rol van de HR Process & Payroll Consultant van uitvoerend, steeds meer naar adviserend. Verantwoordelijkheden verschuiven hierdoor en de PSA is steeds meer eigenaar van verschillende HR-processen die de hele organisatie doorlopen. Omid en Milou begrijpen dit maar al te goed en nemen collega’s en opdrachtgevers hier uiteraard in mee. 

Wij zijn verheugd met de terugkomst van Omid en Milou. Zelf nieuwsgierig naar de mogelijkheden in het domein HR Process & Payroll binnen De Quoratio groep? Neem dan vooral hier een kijkje.

Nieuws & ervaringen

Robin Nadort begon als trainee HRM- & Salarisadministratie bij de Quoratio Groep. Hij maakte een mooie ontwikkeling door. Inmiddels werkt hij twee dagen per week mee op de afdeling Sales en drie dagen bij opdrachtgevers. In 2021 start hij fulltime als Accountmanager binnen het vakgebied HR Process & Payroll dat hij zelf van binnen en buiten kent. Wat drijft hem en wat kunnen we komende tijd van hem verwachten? Lees mee!
Het houdt ons allemaal bezig. In tijden van thuiswerken wil je contact blijven houden met elkaar. Met collega’s, met je opdrachtgever, met vakgenoten en misschien wil je wel contact leggen met mensen die je nog niet kent. Om kennis uit te wisselen, om te starten met een nieuwe opdracht of om mensen bij elkaar te brengen met een specifiek doel. Hoe bouw je aan een intern en extern waardevol netwerk? HR Process & Payroll Consultant Caroline geeft je 4 tips!
Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken