Finance

Samen verder in Finance en Control

5 juni 2023 - Samen verder in Finance & Control

Direct na het afronden van zijn hbo Accountancy in 2019 ging hij bij Verhoeve aan de slag. Zijn keuze ging uit naar Verhoeve omdat hij niet precies wist wat hij wilde gaan doen in finance. Wel wist hij dat  het iets buiten zijn comfortzone moest zijn, en zo koos hij voor werken in de detachering. Op interim basis verschillende organisaties leren kennen en verder helpen.

Even voorstellen

Kjell Reijnders, inmiddels 25 jaar, woont in Utrecht en werkt, nog steeds met veel plezier, als Finance Consultant bij Verhoeve. In het dagelijks leven gaat hij graag naar de sportschool, houdt hij van koken en is hij trotse eigenaar van een seizoenkaart bij FC Utrecht.

Zijn werkambitie is om zijn kennis en ervaring uit te blijven breiden en zo steeds verder te groeien binnen het vakgebied finance.

De stevige basis die hij de afgelopen 3,5 jaar bij Verhoeve heeft opgebouwd helpt hier zeker bij. Zo zit hij sinds september 2022 in het bestuur bij zijn voetbalvereniging. “Iets wat ik hiervoor nooit gedaan zou hebben omdat dat te spannend was. Door de ervaring die ik heb opgedaan ben ik veel zelfverzekerder wat mij dus zowel zakelijk als privé helpt”, aldus Kjell.

7 opdrachten in 3,5 jaar

Van crediteurenadministratie tot assistent controller en projectadministrateur. Een grote internationale organisatie en een lokale kleinere organisatie, profit en non-profit, Kjell heeft het allemaal gezien en ervaren.

Waar het opbouwen van die stevige basis in finance & control in het begin starters opdrachten betekende, kan hij voor zijn gevoel sinds 2 jaar meer en meer het verschil maken bij zijn opdrachtgevers. Door zijn groei en ervaring krijgt hij steeds meer verantwoordelijkheid. Zo kan hij elke keer meer toegevoegde waarde leveren bij de klant waardoor het werk voortdurend uitdagender en daarmee automatisch ook weer leuker wordt!

De toegevoegde waarde van Verhoeve

Voor Kjell zit de toegevoegde waarde van Verhoeve onder andere in de persoonlijke begeleiding en coaching van uit zijn eigen PDM (Professional Development Manager).
In het begin was het contact met PDM vooral over het samen bepalen of een opdracht interessant voor hem was met betrekking tot zijn ontwikkeling. Even sparren en die spiegel voorhouden om een juiste keuze te kunnen maken. “Daarnaast kwam ik net van de studie en was dit mijn eerste baan. Het was heel prettig om dan ook gewoon de basis principes van het werkende leven mee te krijgen. Wat wordt er van je verwacht en hoe communiceer je. Dit klinkt simpel, maar het is toch wel fijn om op iemand terug te kunnen vallen die je daar helemaal in meeneemt.”

Ook vond hij de evaluaties tijdens elke opdracht heel waardevol, een feedbackmoment tussen consultant, de manager bij de opdrachtgever en PDM.

Naar gelang Kjell steeds meer ervaring opdeed, stappen maakte en meer verantwoordelijkheid kreeg, in functies waar hij nog geen ervaring in had, nam zijn behoefte om te sparren met PDM verder toe. “Het is dan heel waardevol om te overleggen met PDM; hoe pak je deze nieuwe situatie aan en hoe ga je met nieuwe zaken om. Hoe maak je jezelf zichtbaar in een organisatie, zorg je dat je jezelf kan zijn en hoe voel je aan wat de beste manier van communiceren is.”

Zijn gesprekken met PDM hebben veel inzicht en bewustwording gecreëerd. Doormiddel van de juiste vragen van PDM kwamen ze samen tot concrete acties om een situatie te verbeteren of gedrag te veranderen. Deze gesprekken hebben hem op een andere manier aan het denken gezet, wat hem motiveerde om echt in actie te komen en aan de slag te gaan met zijn verdere ontwikkeling.

Hoe kijkt PDM hier op terug?

Want wie is die PDM nou eigenlijk? In dit geval hebben we het over Karin Blom, nu ruim een jaar PDM van Kjell.

Zij zag de grootste verandering en ontwikkeling bij Kjell tijdens zijn opdracht bij MEE Samen. “We hadden net een evaluatiegesprek gehad met zijn manager op de opdracht. Tijdens het nabespreken van de evaluatie stelde ik hem vragen over wat hem bijgebleven was van de evaluatie en wat hij ging doen met de verkregen feedback. Vervolgens zijn we samen dieper ingegaan op deze punten om concreet te maken hoe hij situaties in de toekomst anders zou willen aanpakken, én welk gedrag hij daarbij wil laten zien. Op dat moment zag ik echt het besef bij Kjell dat hij zijn ontwikkeling zelf in de hand heeft.”

In de maanden daarna heeft Kjell Karin actief meegenomen in de voortgang van zijn ontwikkeling. En heeft hij hele mooie stappen gezet, zowel finance inhoudelijk als op het gebied van competentie ontwikkeling.

Zijn wens was om promotie te maken en die heeft hij, dik verdiend, afgelopen maand gekregen!

“Precies dit is waarom ik mijn werk als PDM zo ontzettend leuk vind en ik daar onwijs veel energie van krijg. Doordat je een band opbouwt en elkaar steeds beter leert kennen heb ik geleerd hoe ik Kjell kan activeren. Met de juiste vragen, begeleiding en aandacht heb ik echt een bijdrage kunnen leveren aan zijn ontwikkeling”, sluit Karin af

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

FITZ heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login