Healthcare

Tip van een recruiter: Evalueer jezelf

We leven in een wereld waarbij de dagen voorbijvliegen. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel keuzes, kansen en mogelijkheden. Fear of missing out is een gevoel wat bij veel mensen heerst. We willen niets missen en vergelijken onszelf bewust en onbewust met anderen. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen zich laten meeslepen in de dagelijkse sneltrein. Zeker nu de wereld weer langzaam opengaat, stroomt de agenda weer vol met sociale activiteiten. Maar hoe weet je zeker dat je in de juiste (snel)trein zit?

 

Door: Quirijn Kanters

Zeker op het gebied van professionele ontwikkeling en werkgeluk denderen we door in dezelfde trein, aangezien je vanuit dit perspectief kijkt en denkt. Vaak komt het voor dat je tijdens een vakantie pas beseft dat jouw huidige werkzaamheden toch niet zo goed passen als dat je dacht. Dit komt omdat je dan even uit de sneltrein bent gestapt en ruimte in je hoofd hebt om uit te zoomen en in je lichaam te voelen wat het werk met je heeft gedaan. De eerste dagen bestaan dan ook veelal uit 'ontstressen', terwijl vakantie in mijn ogen bedoeld is om op andere vlakken energie op te doen. Natuurlijk kan je bijtanken na een drukke werkperiode, maar als je tijdens een vakantie moet ontstressen, is de energiebalans sterk verstoord. Dit betekent dat je dus vooral in je hoofd hebt gezeten en niet goed naar de behoeftes van je lichaam hebt geluisterd.

"Maak tijd om jezelf te evalueren. We zijn in veel werkprocessen gewend om feedback op te halen en te verwerken. Doe dit ook voor jezelf."

"Hoe kan ik hier verandering in brengen?" Het antwoord is simpeler dan je verwacht. Maak tijd om jezelf te evalueren. We zijn in veel werkprocessen gewend om feedback op te halen en te verwerken. Doe dit ook voor jezelf. Analyseer of het proces waar jijzelf in zit ook echt verloopt op de manier waarop je wil. Vertraag jezelf zodat je jouw huidige situatie kan analyseren en je kunt realiseren wat het met je doet. Kijk kritisch naar hoe de dingen nu gaan en of ze bijdragen aan datgene wat jij in de toekomst wil gaan bereiken. Oftewel, lig je nog op koers? Brengt de sneltrein waar je iedere dag instapt jou wel naar de juiste bestemming?

Ga op avontuur

Om je huidige routine en ervaringen te doorbreken, moet je buiten je comfortzone treden. Maak een plan, ga op avontuur en onderzoek wat nog meer bij je past. Durf fouten te maken, durf te leren. Zo kom je telkens weer een stukje meer over jezelf te weten. Realiseer je wel dat je dit door je eigen gekleurde bril ziet en je daardoor blinde vlekken hebt. Ik nodig je uit om ook in gesprek te gaan met anderen. Dit kan met een goede vriend of vriendin, je manager, maar ga ook eens praten met iemand die je minder goed kent. Deze mensen kunnen vaak ook net even anders met je meekijken.

Bij Zorgon weten we hoe belangrijk dit voor onze medewerkers is en hebben we hier speciaal een functie voor in het leven geroepen. Onze Professional Development Manager is leidinggevende, maar bovenal coach en begeleider van onze consultants en trainees. Zij is de stok achter de deur voor onze mensen en helpt hen zowel op professioneel als op persoonlijk vlak naar een hoger niveau.

Benieuwd naar onze traineeships? Of ben je een ervaren zorg consultant en op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Naar vacatures
 

Nieuws & ervaringen van traineeships

 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
Een aantal jaar geleden begon Celine Bruijsten-Versteeg als Salarisadministrateur bij een accountantskantoor. Toch lag haar passie meer bij administratie. “Ik zocht naar een werkgever waar ik werken en leren kon combineren, meer verdieping en ik wilde werken met een club jonge collega’s. Dat vond ik bij de Quoratio Groep! Nu, drie jaar later, maak ik de overstap van HR- & Salarisadministratie naar de Uitkeringsadministratie.” Benieuwd naar haar drive om te werken binnen het Sociaal Domein? Lees het in dit blog!
Je vindt via Indeed een traineeship waar werken en leren, cijfermatig werk en maatschappelijke betrokkenheid bij elkaar komen. En dan denk je: dit staat op mijn lijf geschreven. Ik solliciteer! Meral Begkoz is een van onze nieuwe trainees binnen Quoratio Sociaal Domein & Uitkeringen. Binnen een week kon ze al van start!

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken