HR & Payroll

Lotte neemt je mee in haar jaar als trainee bij Quoratio

De trainees bij Quoratio hebben zeer uiteenlopende studies gevolgd. Sommigen hebben al raakvlakken met salarisadministratie, maar mensen met studies als Creatieve Therapie, Geschiedenis en Communicatie kunnen ook prima bij ons terecht. Laat je meenemen in het verhaal van Lotte.

Ik kom oorspronkelijk uit de Meern en woon nu in Utrecht. Mijn studieloopbaan is gestart in Nijmegen, maar toen bleek dat mijn studiekeuze niet de juiste was, ben ik hiermee gestopt en een tijdje gaan werken. Omdat ik voor mezelf nog niet duidelijk had welke richting ik op wilde heb ik voor een grote verzekeringsmaatschappij gewerkt.

Omdat ik nog niet helder had welke kant ik op wilde heb ik voor een hele brede studie gekozen.

Uiteindelijk ben ik in Wageningen gaan studeren en wonen, waar ik de bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen heb afgerond. Een brede studie waarbij zowel de bedrijfskundige als de consumentenkant aan bod komt. Zeker omdat ik voor mezelf nog niet helder had wat ik wilde was dit ideaal, want hiermee kon ik nog alle kanten op. Tijdens de studie werden heel uiteenlopende onderwerpen besproken, van marketing en sociologie tot consumentengedrag. Na mijn studie ben ik een half jaar gaan reizen in Australië en Nieuw-Zeeland en heb ik een tijdje in Berlijn gewoond, waar ik Duits leerde. Omdat ik na terugkomst niet meer fulltime wilde studeren en nog geen master wilde volgen, ben ik gaan solliciteren.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken