HR & Payroll

Lotte neemt je mee in haar jaar als trainee bij Quoratio

De trainees bij Quoratio hebben zeer uiteenlopende studies gevolgd. Sommigen hebben al raakvlakken met salarisadministratie, maar mensen met studies als Creatieve Therapie, Geschiedenis en Communicatie kunnen ook prima bij ons terecht. Laat je meenemen in het verhaal van Lotte.

Ik kom oorspronkelijk uit de Meern en woon nu in Utrecht. Mijn studieloopbaan is gestart in Nijmegen, maar toen bleek dat mijn studiekeuze niet de juiste was, ben ik hiermee gestopt en een tijdje gaan werken. Omdat ik voor mezelf nog niet duidelijk had welke richting ik op wilde heb ik voor een grote verzekeringsmaatschappij gewerkt.

Omdat ik nog niet helder had welke kant ik op wilde heb ik voor een hele brede studie gekozen.

Uiteindelijk ben ik in Wageningen gaan studeren en wonen, waar ik de bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen heb afgerond. Een brede studie waarbij zowel de bedrijfskundige als de consumentenkant aan bod komt. Zeker omdat ik voor mezelf nog niet helder had wat ik wilde was dit ideaal, want hiermee kon ik nog alle kanten op. Tijdens de studie werden heel uiteenlopende onderwerpen besproken, van marketing en sociologie tot consumentengedrag. Na mijn studie ben ik een half jaar gaan reizen in Australië en Nieuw-Zeeland en heb ik een tijdje in Berlijn gewoond, waar ik Duits leerde. Omdat ik na terugkomst niet meer fulltime wilde studeren en nog geen master wilde volgen, ben ik gaan solliciteren.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
We leven in een wereld waarbij de dagen voorbijvliegen. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel keuzes, kansen en mogelijkheden. Fear of missing out is een gevoel wat bij veel mensen heerst. We willen niets missen en vergelijken onszelf bewust en onbewust met anderen. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen zich laten meeslepen in de dagelijkse sneltrein. Zeker nu de wereld weer langzaam opengaat, stroomt de agenda weer vol met sociale activiteiten. Maar hoe weet je zeker dat je in de juiste (snel)trein zit?

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken