HR & Payroll

Een rugzak vol ervaring na vijf jaar dienst bij Quoratio!

Vijf jaar in dienst bij je werkgever. Onder millennials steeds vaker een zeldzaamheid. Maar niet bij de Quoratio Groep. Afgelopen vijf maanden waren het vijf HR Process & Payroll-collega’s die het zogezegd ‘overkwam’. Michiel: “Omdat je in de detachering wisselt van opdrachtgever is mijn baan bij de Quoratio Groep ook super afwisselend. In iedere opdracht die ik heb gehad, vond ik andere hoogtepunten en uitdagingen. Het voelt dus helemaal nog niet alsof ik al vijf jaar bij hetzelfde bedrijf in dienst ben.” Martijn van Schie en Michiel Faasse nemen je mee in hun vijfjarige loopbaan.

Beginnen als trainee Martijn en Michiel startten vijf jaar geleden tegelijk met het Traineeship HR- & Salarisadministratie. “Na een aantal gesprekken begonnen ze een paar weken later al de eerste PDL-lessen. De dynamiek van ontwikkeling en continu van meerwaarde willen zijn voor klanten sprak mij toen al heel erg aan. Alle Quoratio-collega's bezitten specifieke kwaliteiten waar veel behoefte aan is in de markt en onze ontwikkeling zorgt ervoor dat wij meegroeien met die vraag’’, vertelt Martijn. Juist de flexibiliteit en groei binnen het vakgebied, bij opdrachtgevers en binnen de Quoratio Groep spreekt beide mannen aan. Michiel: ‘’Omdat er veel verschillende mensen, culturen, bedrijven, systemen en denkwijzen op mijn pad komen, wordt mijn wereld steeds een beetje groter. En alles wat ik heb opgedaan neem ik in mijn rugzak mee naar de volgende opdracht.”

Hoogtepunten als consultant

Inmiddels zijn beide collega’s doorgegroeid en beschikken ze over een aantal jaren werkervaring als volwaardig HR Process & Payroll Consultant. ‘’In iedere opdracht die ik heb gehad, heb ik andere hoogtepunten en uitdagingen gevonden’’, zegt Michiel. ‘’Hoogtepunten?’’, reageert Martijn. ‘’Dat waren los van de opdrachten ook zeker de contacten met de Quoratio-collega’s. Vanaf het eerste moment word je omgeven door gezelligheid, deskundigheid en veelal jonge mensen. Ik kan mij nog vele gezellige borrels herinneren aan de bar bij Quoratio in Bunnik. Mijn eerste opdracht bij ING was een volgend hoogtepunt. Ik heb daar in ruim twee jaar heel veel geleerd over zowel de Nederlandse als Internationale Payroll. Extra leuk was dat we bij ING werkten met meerdere Quoratio-collega's. Onder de vleugels van verschillende Senior Consultants heb ik mij daar kunnen ontwikkelen tot Consultant, ervaring waar ik tot op de dag van vandaag nog van profiteer.”

Over 5 jaar

Het vak van administratieprofessional verandert. Steeds meer repeterende taken worden geautomatiseerd of zelfs overgenomen door robots, waardoor de functie meer controlerend dan muterend wordt. Michiel: ‘’Er is steeds meer oog voor automatisering. Niet alle bedrijven zijn in die automatisering even ver. En in ieder bedrijf zijn daarin stappen te maken. Het fijne van Consultant zijn is dat je altjid een frisse blik mee kunt nemen om te zien welke stappen er gemaakt kunnen worden en om de organisatie een stukje minder-admin te maken. Ik help ze met hun Road to Zero Admin!’’ ‘’Maar niet alleen de systeemkant verandert”, reageert Martijn, “ook aan de proces- en menskant verandert veel. Onze kennis als Consultant zit daarom zowel op kennis van de administratie als op de samenhang tussen mensen, processen en systemen. Logische processen, zonder onnodige handmatige acties en met een hoge mate van controle door mensen moeten bij veel organisaties voor een efficientieslag gaan zorgen.

Dit vooruitzicht geeft mij zonder twijfel de energie om nog minstens vijf jaar bij Quoratio te blijven werken’’, aldus Martijn. Bas van Keken, ook Consultant HR Process & Payroll, was vorig jaar 8 jaar in dienst en nam je mee door zijn loopbaan. Hij vertelde waarom je juist niet op een grijs kantoor vol oude salarisadministrateurs terechtkomt. Lees het hier terug.

Jij ook onderdeel van Quoratio?

De Quoratio Groep bestaat inmiddels 20 jaar. We nemen al 20 jaar mensen, processen en systemen onder de loep. Waar we in 2001 begonnen met alleen een traineeship HR- & Salarisadministatie, is onze organisatie naast het domein HR Process & Payrolll gegroeid met Healthcare, Finance & Control, het Sociaal Domein en Pensioenen.

Een overzicht van onze vacatures

Nieuws & ervaringen van traineeships

 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
Een aantal jaar geleden begon Celine Bruijsten-Versteeg als Salarisadministrateur bij een accountantskantoor. Toch lag haar passie meer bij administratie. “Ik zocht naar een werkgever waar ik werken en leren kon combineren, meer verdieping en ik wilde werken met een club jonge collega’s. Dat vond ik bij de Quoratio Groep! Nu, drie jaar later, maak ik de overstap van HR- & Salarisadministratie naar de Uitkeringsadministratie.” Benieuwd naar haar drive om te werken binnen het Sociaal Domein? Lees het in dit blog!
Je vindt via Indeed een traineeship waar werken en leren, cijfermatig werk en maatschappelijke betrokkenheid bij elkaar komen. En dan denk je: dit staat op mijn lijf geschreven. Ik solliciteer! Meral Begkoz is een van onze nieuwe trainees binnen Quoratio Sociaal Domein & Uitkeringen. Binnen een week kon ze al van start!

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken