Healthcare

Healthcare Consultant Rose stelt zich voor

Rose van de Burgt start bij Quoratio als Healthcare Consultant. Ben je net als wij ook benieuwd hoe ze die functie voor zich ziet, waar ze goed in is en waar ze naartoe wil groeien? We vroegen haar het hemd van het lijf, dus lees snel verder.

Voor Quoratio

Voordat ik bij Quoratio kwam werken, was ik teamleider verpleegkundige zorg bij een medische groothandel. Doelgroep; chronische zorgvragers. Denk hierbij aan; stoma-, wond- en continentiezorg, infuustherapie bij afweerstoornissen, advies en instructie op het gebruik van medical devices en een stuk medisch specialistische klantenservice. Dit alles bij de patiënt thuis of middels trainingen en instructies bij zorginstellingen. 

Ik stuurde drie teams aan die door heel Nederland werkten, daarnaast was de focus om de basis op orde krijgen en te behouden om daarna excellente zorg te verlenen. Ofwel; goed begrijpen wat en waarom je iets doet, grip hebben op je portfolio en deze laten aansluiten op de visie en strategie die het bedrijf voert. Voor mij was er onvoldoende balans hierin en kon ik mij maar voor 25% bezig houden met dit laatste; iets wat ik juist ontzettend leuk vind. Om deze reden heb ik besloten om te kiezen voor hetgeen waar ik echt blij van wordt; inzicht creëren, processen versimpelen en verbeteren en makkelijker kunnen werken. Het faciliteren van de zorgprofessionals, om hun werk makkelijker te maken, zal ik altijd als grootste passie houden.

Efficiëntie en Zero Admin

Ze besluit het dus over een andere boeg te gooien, en Quoratio bleek al snel een perfecte match. “Een van de redenen dat ik zo enthousiast werd over Quoratio, was Zero Admin. Dit is natuurlijk het ultieme ontlasten en faciliteren van zorgprofessionals! Ik word heel blij van efficiëntie en simpeler werken – vandaar dat ik bij Quoratio ook een Lean Six Sigma - YellowBelt-opleiding ga volgen. Daarna ligt de Green Belt ook in het vooruitzicht! Ook wil mijzelf heel graag verder ontwikkelen in data intelligence, ik ben namelijk groot voorstander van datagedreven zorg.”

Kennis van processen en culturen

Over ervaring gesproken: dat heeft Rose zeker. Zo heeft ze als verpleegkundige gewerkt, vooral binnen de psychiatrie (Psychiatrische Universiteitskliniek en langdurige ggz), en kent dus het klappen van de zweep. Daarnaast werkte ze de afgelopen jaren als teamleider in de zorg, waarbij ze veel kennis opdeed van operationele zorgprocessen, maar ook van teamculturen, bedrijfsvoering en verandermanagement. “Ik geef graag extra aandacht aan individuele talenten. Anderen hebben soms unieke, ongewone ideeën, en als die goed zijn, maak ik me er hard voor om ervoor te zorgen dat veranderingen organisatiebreed gedragen worden.”

Dat oog voor individuele talenten en ideeën zien we ook terug in haar specialisme: het maken van impact vanuit verbinding en het creëren van draagkracht binnen teams en een organisatie. “Bij mijn vorige werkgever heb ik na diverse signalen vanuit een van mijn teams, een dienstverlening kunnen outsourcen – daar hebben we ook nog een efficiëntieslag weten te maken in die specifieke dienstverlening. Het betrof een 24 uurs telefonische bereikbaarheidsdienst voor medische noodsituaties gerelateerd aan specialistische apparatuur, zoals saturatiemonitoring van baby's tot volwassenen, vacuümpompen bij wondzorg, infuustherapie bij patiënten met stoornissen aan het immuunsysteem, sondevoeding bij alle leeftijden. 

Een ander succes bleek het inrichten van een forecasting en dagrealisatie op het gebied van huisbezoeken, voor meer inzicht van de werkzaamheden en de rollen van de teamleden. De data van voorgaande jaren heb ik uit SAP gehaald en daar een trendanalyse op doen, zo kon ik een forecast maken en deze naast de dagrealisatie leggen. Waarom matchen de cijfers niet? Op welke momenten moeten we bijsturen? Etc.

Om dat te realiseren heb ik een nieuwe functie van Verzorgde IG gecreëerd en geïntroduceerd, die zich richt op een specifieke handeling en regio in het land en daarmee kostenbesparend is, de specialist ontlast en ook daadwerkelijk op enkel de specialistische handelingen wordt ingezet. Dit bleek al in de pilotfase uiterst succesvol.”

Kansen in tijden van corona

Rose probeert altijd zoveel mogelijk te denken vanuit oplossingen en mogelijkheden. Ook nu de omstandigheden momenteel anders zijn dan anders. “Ik zie issues veelal als een kans om de juiste mensen aan tafel krijgen, en zo vanuit de bron verbetering of verandering te realiseren. Zo zie ik in de huidige coronacrisis veel kansen in ondersteunende en adviserende rollen op het gebied van kwaliteit, capaciteitsmanagement, het inrichten van cohortafdelingen en het overnemen van doorlopende processen of taken waardoor een organisatie focus op de interne uitdagingen kan houden.” 

Ik vind het vooral ook heel belangrijk dat we kijken naar mogelijkheden om de zorgorganisaties te ondersteunen na de crisis. Alle uitgestelde zorg moet straks ook weer met kwaliteit, veiligheid en continuïteit worden geboden. Het is mooi als we daar straks kunnen ondersteunen. 

Nieuws & ervaringen

Robin Nadort begon als trainee HRM- & Salarisadministratie bij de Quoratio Groep. Hij maakte een mooie ontwikkeling door. Inmiddels werkt hij twee dagen per week mee op de afdeling Sales en drie dagen bij opdrachtgevers. In 2021 start hij fulltime als Accountmanager binnen het vakgebied HR Process & Payroll dat hij zelf van binnen en buiten kent. Wat drijft hem en wat kunnen we komende tijd van hem verwachten? Lees mee!
Het houdt ons allemaal bezig. In tijden van thuiswerken wil je contact blijven houden met elkaar. Met collega’s, met je opdrachtgever, met vakgenoten en misschien wil je wel contact leggen met mensen die je nog niet kent. Om kennis uit te wisselen, om te starten met een nieuwe opdracht of om mensen bij elkaar te brengen met een specifiek doel. Hoe bouw je aan een intern en extern waardevol netwerk? HR Process & Payroll Consultant Caroline geeft je 4 tips!
Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken