Finance

Business Director Daniel de With blikt terug op zijn 14 jaar bij Verhoeve

1 juni 2023 - Niets is zo blijvend als verandering! Inmiddels is Verhoeve een gevestigde naam in detacheringsland en als onderdeel van de Quoratio Groep hebben we alles in huis om dit nog jaren te blijven.

Hier werken we hard voor, elke dag. Zodat we in een tijd van voortdurende verandering kunnen blijven doen wat we het liefste doen; financieel talent (door)ontwikkelen tot de professional die zij graag willen zijn. Tussen al dat harde werken door is het goed om soms even terug te blikken. Dit om stil te staan bij wat onze cultuur heeft gemaakt tot wat die is. En om te snappen waarom we de dingen doen, die we doen. Als onderdeel van het meubilair kan ik zelf inmiddels al 14 jaar terugkijken op de ontwikkeling van onze organisatie.

Grofweg en zonder enige wetenschappelijke onderbouwing, zijn deze jaren in te delen in een viertal episodes:

2009 t/m 2013: “Never waste a good crisis”

Het eerste kwartaal van 2009 was het, tot dan toe, beste kwartaal ooit. Toen knalde de crisis er heel hard in. Toen ik in augustus 2009, niet gehinderd door enige ervaring, binnenkwam bij Verhoeve was het aanpoten geblazen. Heel veel organisaties bellen en afspraken maken om tot een kleine kans te komen voor een opdracht voor onze professionals, die ineens op de bank zaten door het ontbreken van opdrachten.

Creativiteit, de klant echt goed snappen en doorzettingsvermogen waren hard nodig om het hoofd boven water te houden. De vier regiokantoren in Arnhem, Zwolle, Utrecht en Leusden hadden het zwaar. Het anders inrichten van de stafdiensten, veel nauwer samenwerken met de andere regio’s, kritisch blijven op wat je elke dag doet en het samenvoegen van de vier regiokantoren tot één hoofdkantoor in Leusden zorgden ervoor dat we er doorheen kwamen deze jaren. De sterke basis van het familiebedrijf dat we waren, was hierbij ook van groot belang. Op deze manier konden we blijven kijken naar de lange termijn en bleven we, zonder al te vervelende ingrepen, dat nuchtere en stabiele bedrijf waar de humor nooit ver weg was. En zo werd een belangrijke basis gelegd voor de jaren die volgden.

2014 t/m 2016: “In balans opkrabbelen”

Langzaam krabbelde niet alleen Verhoeve, maar de hele economie op in deze jaren. Waar de markt hiervoor veel meer mensen dan opdrachten had, kwam dit steeds meer in evenwicht. Er ontstond een periode waarin zowel opdrachten als mensen redelijk in balans waren. Het bleef scherp aan de wind zeilen om professionals op opdracht te krijgen en te houden, maar er ontstond ook ruimte om weer mensen aan te nemen. Recruitment en arbeidsmarktcommunicatie waren weer onderwerpen van gesprek. Langzaam krabbelde Verhoeve op uit de crisis en nam de omvang van de organisatie weer wat toe. Ook kwam het besef dat er andere tijden zouden aanbreken. Tijden van schaarste qua personeel, al was dat gezien de jaren die achter ons lagen soms lastig te geloven. Toch werd er voorgesorteerd hierop. We realiseerden dat we ons verder moesten ontwikkelen als werkgever en nog veel beter moesten worden in het begeleiden van professionals. De HR rol werd losgekoppeld van de salesrol om zo écht recht te doen aan het begeleiden en ondersteunen van de ontwikkeling van onze mensen. Ook werden de eerste stappen gezet naar een goede propositie op de arbeidsmarkt om financieel talent aan te trekken.

2017 t/m 2019: “Over verhitting gesproken!”

Met de komst van een nieuwe directeur brak ook een nieuwe periode aan. Een periode waarin de arbeidsmarkt steeds verder opliep naar een kookpunt. Onder het mom van “je reis bij Verhoeve” profileerden we ons nadrukkelijk op de arbeidsmarkt en lukte het ons om veel talent aan te trekken die deze reis wilden gebruiken om zich snel te ontwikkelen bij een breed scala aan bedrijven. Ook het aantal opdrachten nam fors toe en vaak was er zelfs wat te kiezen. Het kantoor in Leusden werd wat aangepast aan de doorontwikkelde organisatie en werd een fijne ontmoetingsplek voor alle collega’s uit het hele land. Want nog steeds waren we zeer nadrukkelijk aanwezig in de regio. Ook in de crisisjaren bleven de regio’s rondom Zwolle en rondom Arnhem nog steeds erg belangrijk, terwijl concurrenten zich hier hadden teruggetrokken.

Niet alleen onze professionals maar ook Verhoeve ontwikkelde zich sterk in deze jaren. Vanuit de focus op ontwikkeling waren er diverse initiatieven om professionals te helpen om klaar te staan als “financial van de toekomst”. Ook groeiden we gestaag door in omvang en werd de 100ste collega verwelkomd. Eind 2019 zag ook Quoratio Groep de kracht van Verhoeve en werd Verhoeve onderdeel van deze groep.

2020 tot nu: “Groepsdenken vanuit individuele kracht”

En dan ben je na een lange reis als familiebedrijf ineens onderdeel van een grote groep. Met een bedrijf dat zo vertegenwoordigd is in het Oosten was er de eerste maanden een nadrukkelijk “KWW-gehalte” (KWW = Kieken Wat’t Wot). Uiteindelijk is dit zeer goed uitgevallen. Als een zelfstandige Business Unit binnen de groep is de nuchtere cultuur, het oog voor de lange termijn en de humor gebleven. De groep stond daarnaast open voor input vanuit Verhoeve en vice versa heeft Verhoeve ook een belangrijke slag kunnen maken door de kwaliteiten van de groep. Door de groepsmissie van “Zero Admin” werd de noodzaak groter om specifieker te maken hoe we de “financial van de toekomst” kunnen ontwikkelen. Ook zorgen andere units op het gebied van Data, RPA en systeemoptimalisaties voor meer slagkracht. Dankzij deze missie zien we dat we steeds meer samen met onze professionals ontwikkelen. Het is niet meer het aanbieden van kennis, die geconsumeerd wordt. Het is een gezamenlijk doel om, op een aantal thema’s, onze mensen te ontwikkelen en daarbij ook in veel gevallen echt iets te creëren wat onze klanten helpt naar toekomst van Zero Admin. De Quickscan, de dienstverlening op ESG en de optimalisaties in het jaarwerk met AFAS analyses zijn daarvan mooie voorbeelden en dragen bij aan de ontwikkeling van onze klanten én de ontwikkeling van onze mensen richting een rol als business partner of processpecialist.

Inmiddels is Verhoeve met zo’n 150 professionals een waardig onderdeel van de Quoratio Groep en heeft het met onze “zusjes” Scope Finance en Vijzelaar nog twee finance & control units waar veel samenwerking en synergie mee is. En hoewel de veranderingen groot zijn is er ook een constante in hetgeen wat we nog steeds met heel veel plezier doen: Goede mensen aantrekken en hen en onze klanten verder helpen, verder in Finance & Control!

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken