HR & Payroll

Hoe Petra haar loopbaan bij Quoratio heeft ervaren

Petra volgde het Traineeship Salarisadministratie en is daarna direct bij Quoratio in dienst getreden als payroll consultant. Na in zes jaar tijd diverse opdrachtgevers te hebben geholpen namens Quoratio, is ze nu werkzaam als Senior payroll service specialist bij Robeco.

Na zes jaar heb ik het Quoratio nest verlaten en ben ik aan de slag gegaan bij Robeco.

Hoe is je loopbaan bij Quoratio verlopen?
Mijn traineeship verliep iets anders dan voor de meeste trainees, het was een intensief programma. Na vier drukke weken ben ik aan de slag gegaan bij Quoratio, en heb ik namens hen voor veel klanten gewerkt. Mijn eerste opdracht als payroll consultant was bij de gemeente Rotterdam, hier heb ik echt de salarisadministratie leren kennen. Na twee jaar ben ik voor het Erasmus Medisch Centrum aan de slag gegaan, waar ik heb geholpen en geadviseerd bij de overgang op een ander softwarepakket. Anderhalf jaar later heb ik een jaar intern als opleidingscoördinator gewerkt. Via Van Oord en het Catharina Ziekenhuis heb ik na zes jaar het Quoratio nest verlaten en ben ik aan de slag gegaan bij Robeco.

Wat doe je nu bij Robeco?
Bij Robeco ben ik senior payroll service specialist. Dit houdt in dat ik, samen met mijn twee collega’s, verantwoordelijk ben voor de payroll afdeling. Natuurlijk hebben we alle drie een andere focus, ik heb veel te maken met grensoverschrijdende werknemers en kijk veel naar procesverbetering. Wanneer er een werknemer gaat starten bij een nieuw te openen vestiging ben ik hier nauw bij betrokken. Dit zijn niet altijd gemakkelijke vraagstukken, maar dat geeft me veel uitdaging.

Quoratio kijkt echt naar je persoonlijke kant.

Hoe kijk je terug op je tijd bij Quoratio?
Quoratio kijkt erg naar je persoonlijke kant en probeert voor iedereen de beste rol te vinden. Hierdoor leer je erg goed wie je bent en wat je kunt, want iedereen is uniek. Tijdens het (korte) traineeship heb ik veel geleerd. Maar ook tijdens mijn overige jaren bij Quoratio ben ik veel wijzer geworden en heb ik een leuke tijd gehad: bij Quoratio heerst een sfeer van we doen het samen, we hebben het leuk met elkaar, we vieren feest met elkaar maar ondertussen werken we keihard.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
We leven in een wereld waarbij de dagen voorbijvliegen. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel keuzes, kansen en mogelijkheden. Fear of missing out is een gevoel wat bij veel mensen heerst. We willen niets missen en vergelijken onszelf bewust en onbewust met anderen. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen zich laten meeslepen in de dagelijkse sneltrein. Zeker nu de wereld weer langzaam opengaat, stroomt de agenda weer vol met sociale activiteiten. Maar hoe weet je zeker dat je in de juiste (snel)trein zit?

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken