HR & Payroll

Hoe Petra haar loopbaan bij Quoratio heeft ervaren

Petra volgde het Traineeship Salarisadministratie en is daarna direct bij Quoratio in dienst getreden als payroll consultant. Na in zes jaar tijd diverse opdrachtgevers te hebben geholpen namens Quoratio, is ze nu werkzaam als Senior payroll service specialist bij Robeco.

Na zes jaar heb ik het Quoratio nest verlaten en ben ik aan de slag gegaan bij Robeco.

Hoe is je loopbaan bij Quoratio verlopen?
Mijn traineeship verliep iets anders dan voor de meeste trainees, het was een intensief programma. Na vier drukke weken ben ik aan de slag gegaan bij Quoratio, en heb ik namens hen voor veel klanten gewerkt. Mijn eerste opdracht als payroll consultant was bij de gemeente Rotterdam, hier heb ik echt de salarisadministratie leren kennen. Na twee jaar ben ik voor het Erasmus Medisch Centrum aan de slag gegaan, waar ik heb geholpen en geadviseerd bij de overgang op een ander softwarepakket. Anderhalf jaar later heb ik een jaar intern als opleidingscoördinator gewerkt. Via Van Oord en het Catharina Ziekenhuis heb ik na zes jaar het Quoratio nest verlaten en ben ik aan de slag gegaan bij Robeco.

Wat doe je nu bij Robeco?
Bij Robeco ben ik senior payroll service specialist. Dit houdt in dat ik, samen met mijn twee collega’s, verantwoordelijk ben voor de payroll afdeling. Natuurlijk hebben we alle drie een andere focus, ik heb veel te maken met grensoverschrijdende werknemers en kijk veel naar procesverbetering. Wanneer er een werknemer gaat starten bij een nieuw te openen vestiging ben ik hier nauw bij betrokken. Dit zijn niet altijd gemakkelijke vraagstukken, maar dat geeft me veel uitdaging.

Quoratio kijkt echt naar je persoonlijke kant.

Hoe kijk je terug op je tijd bij Quoratio?
Quoratio kijkt erg naar je persoonlijke kant en probeert voor iedereen de beste rol te vinden. Hierdoor leer je erg goed wie je bent en wat je kunt, want iedereen is uniek. Tijdens het (korte) traineeship heb ik veel geleerd. Maar ook tijdens mijn overige jaren bij Quoratio ben ik veel wijzer geworden en heb ik een leuke tijd gehad: bij Quoratio heerst een sfeer van we doen het samen, we hebben het leuk met elkaar, we vieren feest met elkaar maar ondertussen werken we keihard.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken