HR & Payroll

6 wegen naar een traineeship bij de Quoratio


Ze werkten in een bioscoop, in de retail, in de horeca, als supermarktmanager en ze gingen allemaal voor een carrièreswitch. Omdat ze meer wilden. Omdat ze zich wilden ontwikkelen. Deze zes grepen hun kans en startten als trainee HR & Salarisadministratie bij de Quoratio Groep. Dit zijn hun verhalen.

Casper  brengt kennis nu gelijk in de praktijk

Supermarktmanager bij Aldi en Hoogvliet. Niet de minste jobs. Maar Casper zag zijn toekomst niet in de supermarktwereld. Daarom schreef hij zich in op allerlei vacaturesites en werd benaderd door een van onze recruiters. Hij ging “aan” van dat gesprek, vertelt hij. Omdat het heel duidelijk was: dit ga je leren en dit ga je doen. Inmiddels heeft hij als trainee een opdracht bij zorgcollectief VvAA, dat 125.000 zorgverleners ondersteunt. “Alles wat ik leer kan ik daar gelijk toepassen. Van werken met de software tot professioneel klantcontact. En: iedereen wil me ook echt verder helpen.”

Sandy is super gedreven bij haar nieuwe opdrachtgever 

Gedurende haar tienerjaren had Sandy geen idee wat ze ‘later’ wilde worden. Ze belandde na een opleiding in de retail als manager, maar ze miste iets. Passie voor haar vak. Die voelde ze wel voor toen ze hoorde over de Quoratio Groep en onze traineeships. “Het voelt heel vertrouwd, omdat er veel contactmomenten worden ingepland en er oprecht interesse getoond wordt in hoe het gaat,” vertelt Sandy. “En nu ben ik sinds een aantal weken begonnen bij mijn eerste opdrachtgever! Ik ben ontzettend blij dat ik deze switch heb gemaakt.”

Anne neemt een kijkje in de keuken van verschillende organisaties 

Anne studeerde social work en deed een master International Development Studies. Hierna zocht een manier om als starter zoveel mogelijk ervaring op te doen. Wat doe je dan? Yes… een traineeship! Ze begon bij de backoffice van de Quoratio Groep, waar ze onder andere de opdracht kreeg om werkprocessen op te zetten en te optimaliseren. En daarna kon ze zo door naar de Gemeente Amsterdam, waar ze als medewerker personeels- en salarisadministratie mutaties beoordeelde en afhandelde. Dit was in de periode dat de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren werd ingevoerd. Anne: “Het was heel leerzaam, ik heb nu al zoveel gezien en geleerd.”

Kimberley ontdekt nu wat ze echt leuk vindt 

Ze werkte eerder in een supermarkt, een bloemenzaak, als baliemedewerker van een sportschool en in de horeca. Dat was het allemaal niet. “Via via hoorde ik over een traineeship. Dé manier om in een rap tempo veel werkervaring op te doen bij verschillende bedrijven,” vertelt Kimberley. Ze heeft inmiddels al heel wat meters gemaakt. Zo ging ze aan de slag als salarisadministratiemedewerker, werkte ze als HR-medewerker en was ze zelfs geheel verantwoordelijk voor haar eigen klantportefeuille in haar functie bij Marshoek. Het ideale leerproces om erachter te komen waar ze blij van wordt en waar haar kracht ligt. 

Geoffrey denkt mee over de processen 

Ja, zijn werk in de bioscoop was leuk en gezellig. Toch gaf het Geoffrey niet de voldoening die hij zocht. Onder andere omdat hij zelf weinig inspraak had. Zijn zus wees hem op de optie van werken en studeren tegelijk. “Rekenkundig ben ik altijd best sterk geweest,” vertelt hij, “dus toen ik hoorde over dit traineeship kwam alles samen.” Tijdens zijn eerste opdracht op een personeels- en salarisafdeling leerde Geoffrey in een paar maanden enorm veel. Hij stapte vol goede moed in en heeft het werk zich inmiddels helemaal eigen gemaakt. Ook mocht hij meedenken over hoe het proces nog beter kon. Daar is hij trots op, zo zegt hij zelf. En wij ook! 

Kim leert nu alles over HRM 

Niet alleen maar theorie leren, maar zien hoe het echt in de praktijk werkt. Dat is wat Kim wilde. Daarom startte ze als trainee. Ze had al best een basis in HRM, maar wilde meer leren over salarisadministratie. Ze koos vooral voor de Quoratio Groep, omdat alle (inmiddels) collega’s die ze sprak heel open en eerlijk waren. Kim: “Hierdoor voelde ik me gelijk op mijn plek, ik hou van transparante organisaties.” Inmiddels werkt ze aan haar eerste opdracht. “De opdrachtgever biedt supergoede begeleiding en ik weet zeker dat ik de komende tijd ontzettend veel ga leren én kan bijdragen aan het bedrijf.” 

Nieuwsgierig hoe een traineeship jouw carrière kan boosten? Bekijk ons Traineeship HR- & Salarisadministratie
 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!