Nieuws

Jezelf online presenteren voor een sollicitatie

Thuiswerken is de nieuwe standaard, solliciteren kan bij sommige bedrijven nog wel maar hoe doe je dat dan? Hoe presenteer je jezelf online voor een sollicitatie? We geven je hieronder een aantal handvatten die wij de laatste tijd met veel enthousiasme voorbij hebben zien komen.

Solliciteren in tijden van corona 

Bij de Quoratio Groep starten onze traineegroepen gewoon zoals gepland, zij het online. We schreven eerder al een blog over baanzekerheid met onze traineeships en een veilige haven voor ervaren consultants. De online wereld maakt contact makkelijk, maar kan ook een bepaalde spanning met zich meebrengen. Hier komen de tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden...

1.    Maak een video waarin je je voorstelt in 1 minuut 

Video is hot! Dat weten we al langer. Het is snel, het is persoonlijk en je kunt opvallen tussen alle tekst… Neem je een video op? Check dan je achtergrond, het licht, heb een paar topics in je hoofd die je wilt aantikken en oefen gewoon een paar keer. Ben je handig met editen? Dat kan heel makkelijk via bijvoorbeeld de app Clips of een andere app. Pak je virtuele podium! 

2.    Al gedacht aan een toffe infographic als cv? 

Wil je eens iets anders dan een motivatiebrief met bullet points? En ben je een beetje handig met vormgeven? Er zijn genoeg templates te vinden online. Ook de gratis versie van Canva biedt een uitkomst. Bedenk zelf je rode draad. Houd het persoonlijk, kort en bondig en maak ons nieuwsgierig naar jouw ambities. Die bespreken we namelijk graag in een (online) gesprek. 

3.    Jezelf beschrijven aan de hand van een foto 

We zijn allemaal visueel ingesteld en 'één foto zegt meer dan duizend woorden', toch? Welke foto staat centraal in jouw leven? En waarom? Hoe buig je deze om naar jouw potentiële professionele carrière bij Quoratio? 

4.    Stuur ons een ‘checklist’ van jouw skills 

Zelfkennis is alles. Als je weet wat je sterke en minder sterke punten zijn, kunnen we hier samen over in gesprek. Wat kom je brengen? En wat wil je komen halen? Een perfect startpunt voor een (online) gesprek met een van onze recruiters of met een Talent Development Manager. Wil je meer weten over wat een Talent Development Manager voor jou kan betekenen? Bekijk dan deze video

5.    Maak een portfolio op een website 

We zien steeds meer mensen met een eigen website waar hun missie op staat of waar hun portfolio te vinden is. Dat geeft een goed beeld en het is zeker zonde deze niet te gebruiken. En anders even een half uurtje updaten wellicht, en je bent klaar voor jouw sollicitatie. 

6.    Deel jouw milestones met ons in jouw loopbaanpad tot nu toe 

Ontwikkeling zit in ons DNA. Iedere dag de beste versie van jezelf worden is dan ook waar we samen voor gaan. Gedurende jouw carrière bij ons hebben we geregeld gesprekken over jouw loopbaan. Welke milestones heb je tot nu toe al behaald? En welke zou je nog willen behalen? Maak ze inzichtelijk! 

7.    Ben je creatief? Maak dan een moodboard of bijvoorbeeld een puzzel of rebus 

Een moodboard zien we vaak terugkomen als mensen hun huis of kamer gaan inrichten. Maar wij vinden deze ook zeker bruikbaar om te laten zien wat je belangrijk vindt in je job, welk type organisatie bij je past en hoe jij tegen dingen aankijkt. Heb jij ook oranje bloed?  

Onthoud: welke vorm je ook kiest. Zorg dat het bij je past. Jouw persoonlijke uitleg en motivatie hierbij zijn uiteindelijk het belangrijkst. Wij zien uit naar je sollicitatie :) Bekijk hier het overzicht van onze traineeships!
 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login