Nieuws

Jezelf online presenteren voor een sollicitatie

Thuiswerken is de nieuwe standaard, solliciteren kan bij sommige bedrijven nog wel maar hoe doe je dat dan? Hoe presenteer je jezelf online voor een sollicitatie? We geven je hieronder een aantal handvatten die wij de laatste tijd met veel enthousiasme voorbij hebben zien komen.

Solliciteren in tijden van corona 

Bij de Quoratio Groep starten onze traineegroepen gewoon zoals gepland, zij het online. We schreven eerder al een blog over baanzekerheid met onze traineeships en een veilige haven voor ervaren consultants. Check it out. De online wereld maakt contact makkelijk, maar kan ook een bepaalde spanning met zich meebrengen. Hier komen de tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden...

1.    Maak een video waarin je je voorstelt in 1 minuut 

Video is hot! Dat weten we al langer. Het is snel, het is persoonlijk en je kunt opvallen tussen alle tekst… Neem je een video op? Check dan je achtergrond, het licht, heb een paar topics in je hoofd die je wilt aantikken en oefen gewoon een paar keer. Ben je handig met editen? Dat kan heel makkelijk via bijvoorbeeld de app Clips of een andere app. Pak je virtuele podium! 

2.    Al gedacht aan een toffe infographic als cv? 

Wil je eens iets anders dan een motivatiebrief met bullet points? En ben je een beetje handig met vormgeven? Er zijn genoeg templates te vinden online. Ook de gratis versie van Canva biedt een uitkomst. Bedenk zelf je rode draad. Houd het persoonlijk, kort en bondig en maak ons nieuwsgierig naar jouw ambities. Die bespreken we namelijk graag in een (online) gesprek. 

3.    Jezelf beschrijven aan de hand van een foto 

We zijn allemaal visueel ingesteld en 'één foto zegt meer dan duizend woorden', toch? Welke foto staat centraal in jouw leven? En waarom? Hoe buig je deze om naar jouw potentiële professionele carrière bij Quoratio? 

4.    Stuur ons een ‘checklist’ van jouw skills 

Zelfkennis is alles. Als je weet wat je sterke en minder sterke punten zijn, kunnen we hier samen over in gesprek. Wat kom je brengen? En wat wil je komen halen? Een perfect startpunt voor een (online) gesprek met een van onze recruiters of met een Talent Development Manager. Wil je meer weten over wat een Talent Development Manager voor jou kan betekenen? Bekijk dan deze video

5.    Maak een portfolio op een website 

We zien steeds meer mensen met een eigen website waar hun missie op staat of waar hun portfolio te vinden is. Dat geeft een goed beeld en het is zeker zonde deze niet te gebruiken. En anders even een half uurtje updaten wellicht, en je bent klaar voor jouw sollicitatie. 

6.    Deel jouw milestones met ons in jouw loopbaanpad tot nu toe 

Ontwikkeling zit in ons DNA. Iedere dag de beste versie van jezelf worden is dan ook waar we samen voor gaan. Gedurende jouw carrière bij ons hebben we geregeld gesprekken over jouw loopbaan. Welke milestones heb je tot nu toe al behaald? En welke zou je nog willen behalen? Maak ze inzichtelijk! 

7.    Ben je creatief? Maak dan een moodboard of bijvoorbeeld een puzzel of rebus 

Een moodboard zien we vaak terugkomen als mensen hun huis of kamer gaan inrichten. Maar wij vinden deze ook zeker bruikbaar om te laten zien wat je belangrijk vindt in je job, welk type organisatie bij je past en hoe jij tegen dingen aankijkt. Heb jij ook oranje bloed?  

Onthoud: welke vorm je ook kiest. Zorg dat het bij je past. Jouw persoonlijke uitleg en motivatie hierbij zijn uiteindelijk het belangrijkst. Wij zien uit naar je sollicitatie :) Bekijk hier het overzicht van onze traineeships!
 

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken