Healthcare

Een rol vervullen als DBC Adviseur bij Quoratio

DBC Adviseur Erik van Riet is inmiddels alweer een goede 5 jaar werkzaam bij onze club. Hij is momenteel werkzaam binnen een ziekenhuis in het zuiden van het land, te weten het Catharina Ziekenhuis. Erikt zegt: ‘’Er is veel vraag naar hoger opgeleid personeel in de zorg. Je kunt hier echt impact maken!’’ Meer weten over de reis die Erik doorlopen heeft vanaf zijn traineeship tot nu? Lees dan met ons mee!

Ooit begonnen met het traineeship

In 2013 startte hij met zijn traineeship. In 2014 werkte Erik al eens eerder bij het ziekenhuis waar hij dus nu weer een opdracht begeleidt. ‘’Wat ik daar deed en wat ik daar nu doe? Ga ik je proberen uit te leggen!’’. Waar hij ooit begon met het debiteurenbeheer (o.a. het nabellen van zorgverzekeraars en uitvoeren van controles) is hij nu verantwoordelijk voor de zorginhoudelijke kant en geeft hij meer advies aan zorgspecialisten. ‘’Daar waar wet- & regelgeving snijden met de business, daar ben ik van toegevoegde waarde!’’.

DBC Adviseur in een ziekenhuis

Erik is niet alleen verantwoordelijk voor de controles die ingebouwd worden op de bronregistratie, maar is ook betrokken bij de eventuele overgang naar een nieuw informatiesysteem. Wet- & regelgeving dient uiteindelijk z’n doorvoer te vinden in systemen, alleen moet daarbij nooit de gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruiker uit het oog worden verloren. ‘’De diversiteit van de job vind ik het leukst. Een ander moment geef ik namelijk tijdens de lunch een presentatie aan 80 zorgspecialisten. En daarvoor heb ik weer een opdracht mogen meemaken tijdens een fusie,’’ Erik geniet ervan om ‘het huis in te gaan’. Daarmee bedoelt hij dat hij lekker dicht bij de specialisten staat voor wie hij de processen zo optimaal mogelijk inricht.

Binnen ieder team werd de vraag gesteld wie de presentatie over de uitrol van het nieuwe factureringssysteem ging geven.

Geen genoegen met de status Quo

Erik zag zichzelf nooit 5 jaar op dezelfde werkplek zitten. Quoratio faciliteerde hem daar optimaal in, zegt hij. Na iedere opdracht werd hij zelf steeds een beetje beter. Enthousiasme voel je, uit je en deel je vervolgens met collega’s. ‘’Ik heb ook wel eens de rol van projectleider gepakt, daarbij sta je in contact met mensen van verschillende afdelingen. Dat maakt het nooit saai!’’. Voor Erik is consultancy de optimale mix van scholing, advies, procesoptimalisatie en met je voeten in de klei durven staan.

Ik zeg dan: gewoon doen! Laat jezelf zien, toon een beetje lef!

Huidige opdracht

De eerste fase van de implementatie van ons nieuwe systeem is bijna achter de rug. Gebruikersfouten zijn nu wel een beetje weg. De volgende uitdaging zit hem vooral in de structurele verbeterslagen en een Horizontaal toezicht project wat daar parallel aan gestart is. Lees er meer over op Quoratio.nl PwC starten opleiding Horizontaal Toezicht. Controles vinden nu vaker achteraf plaats, met enkele IT controles ingebouwd, wordt dit meer beheersbaar. De bedoeling is hierdoor minder uitval te hebben en we aan de achterkant sneller kunnen factureren. We gaan binnen de zorg steeds meer naar een wederzijdse samenwerking tussen ziekenhuizen, de accountant en de zorgverzekeraars. Op basis van vertrouwen.

Kijkje in de toekomst

De functie van DBC Adviseur is breed, je kunt jezelf blijven ontwikkelen. Op den duur wil Erik wellicht doorgroeien naar Zorg Controller, meer richting management en de cijfers erachter. Maar hij twijfelt of hij ‘het huis’ dan niet teveel gaat missen. Wij zijn benieuwd hoe hij zijn carrière verder vorm gaat geven.

Overweeg je zelf ook een functie binnen de zorgadministratie? Volgens Erik gaat het om je houding, je manier van denken en doorzettingsvermogen. Skills zijn tegenwoordig veel belangrijker dan je achtergrond.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
We leven in een wereld waarbij de dagen voorbijvliegen. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel keuzes, kansen en mogelijkheden. Fear of missing out is een gevoel wat bij veel mensen heerst. We willen niets missen en vergelijken onszelf bewust en onbewust met anderen. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen zich laten meeslepen in de dagelijkse sneltrein. Zeker nu de wereld weer langzaam opengaat, stroomt de agenda weer vol met sociale activiteiten. Maar hoe weet je zeker dat je in de juiste (snel)trein zit?

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken