Healthcare

Een rol vervullen als DBC Adviseur bij Quoratio

DBC Adviseur Erik van Riet is inmiddels alweer een goede 5 jaar werkzaam bij onze club. Hij is momenteel werkzaam binnen een ziekenhuis in het zuiden van het land, te weten het Catharina Ziekenhuis. Erikt zegt: ‘’Er is veel vraag naar hoger opgeleid personeel in de zorg. Je kunt hier echt impact maken!’’ Meer weten over de reis die Erik doorlopen heeft vanaf zijn traineeship tot nu? Lees dan met ons mee!

Ooit begonnen met het traineeship

In 2013 startte hij met zijn traineeship. In 2014 werkte Erik al eens eerder bij het ziekenhuis waar hij dus nu weer een opdracht begeleidt. ‘’Wat ik daar deed en wat ik daar nu doe? Ga ik je proberen uit te leggen!’’. Waar hij ooit begon met het debiteurenbeheer (o.a. het nabellen van zorgverzekeraars en uitvoeren van controles) is hij nu verantwoordelijk voor de zorginhoudelijke kant en geeft hij meer advies aan zorgspecialisten. ‘’Daar waar wet- & regelgeving snijden met de business, daar ben ik van toegevoegde waarde!’’.

DBC Adviseur in een ziekenhuis

Erik is niet alleen verantwoordelijk voor de controles die ingebouwd worden op de bronregistratie, maar is ook betrokken bij de eventuele overgang naar een nieuw informatiesysteem. Wet- & regelgeving dient uiteindelijk z’n doorvoer te vinden in systemen, alleen moet daarbij nooit de gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruiker uit het oog worden verloren. ‘’De diversiteit van de job vind ik het leukst. Een ander moment geef ik namelijk tijdens de lunch een presentatie aan 80 zorgspecialisten. En daarvoor heb ik weer een opdracht mogen meemaken tijdens een fusie,’’ Erik geniet ervan om ‘het huis in te gaan’. Daarmee bedoelt hij dat hij lekker dicht bij de specialisten staat voor wie hij de processen zo optimaal mogelijk inricht.

Binnen ieder team werd de vraag gesteld wie de presentatie over de uitrol van het nieuwe factureringssysteem ging geven.

Geen genoegen met de status Quo

Erik zag zichzelf nooit 5 jaar op dezelfde werkplek zitten. Quoratio faciliteerde hem daar optimaal in, zegt hij. Na iedere opdracht werd hij zelf steeds een beetje beter. Enthousiasme voel je, uit je en deel je vervolgens met collega’s. ‘’Ik heb ook wel eens de rol van projectleider gepakt, daarbij sta je in contact met mensen van verschillende afdelingen. Dat maakt het nooit saai!’’. Voor Erik is consultancy de optimale mix van scholing, advies, procesoptimalisatie en met je voeten in de klei durven staan.

Ik zeg dan: gewoon doen! Laat jezelf zien, toon een beetje lef!

Huidige opdracht

De eerste fase van de implementatie van ons nieuwe systeem is bijna achter de rug. Gebruikersfouten zijn nu wel een beetje weg. De volgende uitdaging zit hem vooral in de structurele verbeterslagen en een Horizontaal toezicht project wat daar parallel aan gestart is. Lees er meer over op Quoratio.nl PwC starten opleiding Horizontaal Toezicht. Controles vinden nu vaker achteraf plaats, met enkele IT controles ingebouwd, wordt dit meer beheersbaar. De bedoeling is hierdoor minder uitval te hebben en we aan de achterkant sneller kunnen factureren. We gaan binnen de zorg steeds meer naar een wederzijdse samenwerking tussen ziekenhuizen, de accountant en de zorgverzekeraars. Op basis van vertrouwen.

Kijkje in de toekomst

De functie van DBC Adviseur is breed, je kunt jezelf blijven ontwikkelen. Op den duur wil Erik wellicht doorgroeien naar Zorg Controller, meer richting management en de cijfers erachter. Maar hij twijfelt of hij ‘het huis’ dan niet teveel gaat missen. Wij zijn benieuwd hoe hij zijn carrière verder vorm gaat geven.

Overweeg je zelf ook een functie binnen de zorgadministratie? Volgens Erik gaat het om je houding, je manier van denken en doorzettingsvermogen. Skills zijn tegenwoordig veel belangrijker dan je achtergrond.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken