HR & Payroll

Consultant Moniek neemt je mee in haar terugkeer bij Quoratio

Moniek Sewalt is bij Quoratio terug op het oude nest. Na tweeënhalf jaar van afwezigheid keerde ze in februari terug bij ons. Waar ze vertrok als Payroll Consultant, is ze tegenwoordig actief in een andere rol.  Moniek doet haar verhaal over haar werk als HR Software Implementatie Consultant, een nieuwe functie bij Quoratio, én de veranderingen die plaatsvonden sinds haar vertrek. 

“Ik ga me bezighouden met projectleiding op het gebied van HR IT-systeemimplementatie”, begint Moniek haar verhaal. “Eerst op het hoofdkantoor van Quoratio, daarna bij opdrachtgevers. Mijn uitdaging is om bij een bedrijf te bepalen welke koers er wordt gevaren in het hele HR- en IT-landschap. Ik weet veel van verschillende systemen. En hoe ze te combineren. Dat is mijn kracht en daar ga ik me op focussen.”

Haar eerste project is dus op ons hoofdkantoor in Bunnik. Moniek is projectleider bij de implementatie van De Digitale Gesprekscyclus, een nieuw performance managementsysteem. “In dit systeem gaat het over de ontwikkeling van de medewerker”, zegt Moniek. “Het traditionele performance management bestaat uit een jaarlijkse cyclus van een plannings-, voortgangs- en beoordelingsgesprek. Dat was eerder een strak proces, met gesprekken op een vast moment. Interactie en ontwikkeling van de medewerker gaan nu een grotere rol spelen. De medewerker heeft zelf de regie en kan aangeven wanneer hij of zij in gesprek wilt. Het traditionele proces wordt omgezet in een continu proces, waarin veel ruimte is voor feedback, op het moment dat de medewerker daar behoefte aan heeft.”

Dezelfde sfeer als vroeger

Er is veel veranderd bij Quoratio in de tijd dat Moniek weg was. Het aantal werknemers is flink gestegen en er zijn nieuwe functies bijgekomen. Volgens Moniek is de prettige werksfeer intact gebleven. “Ik merk dat het drukker is op het hoofdkantoor dan een paar jaar geleden”, vertelt ze. “Dat is heel gezellig, maar soms ook wat veel. De sfeer was altijd al goed en dat is zo gebleven. Mensen zijn vriendelijk en iedereen is behulpzaam. Dat is precies de reden dat ik terug ben gekomen. Het is mooi om te zien dat de mensen die al langer bij Quoratio werken goed mixen met de nieuwe collega’s. Ik vind het superleuk om terug te zijn.”

"Het valt me op dat ik tegen iedereen alles kan zeggen. Ook tegen de directie. Ik denk dat er niet veel organisaties zijn waarbij dat kan."

Moniek ziet dat Quoratio binding met collega’s stimuleert. Meer dan in haar eerste periode. “Er worden zoveel activiteiten georganiseerd voor medewerkers. Toen ik hier vertrok, waren er alleen borrels. Ik was al aan het kijken voor welke evenementen ik me allemaal wil inschrijven, zodat ik collega’s beter leer kennen. Ik vind het namelijk belangrijk om buiten werktijd ook met hen in contact te komen. Verder valt het me op dat ik alles tegen iedereen kan zeggen. Ook tegen de directie. Ik denk dat er niet veel organisaties zijn waarbij dat kan. Dat maakt Quoratio een bijzonder bedrijf.”

Ook als Consultant werken bij Quoratio? Bekijk dan hier de mogelijkheden binnen HR Process & Payroll. 

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken