HR & Payroll

Consultant Moniek neemt je mee in haar terugkeer bij Quoratio

Moniek Sewalt is bij Quoratio terug op het oude nest. Na tweeënhalf jaar van afwezigheid keerde ze in februari terug bij ons. Waar ze vertrok als Payroll Consultant, is ze tegenwoordig actief in een andere rol.  Moniek doet haar verhaal over haar werk als HR Software Implementatie Consultant, een nieuwe functie bij Quoratio, én de veranderingen die plaatsvonden sinds haar vertrek. 

“Ik ga me bezighouden met projectleiding op het gebied van HR IT-systeemimplementatie”, begint Moniek haar verhaal. “Eerst op het hoofdkantoor van Quoratio, daarna bij opdrachtgevers. Mijn uitdaging is om bij een bedrijf te bepalen welke koers er wordt gevaren in het hele HR- en IT-landschap. Ik weet veel van verschillende systemen. En hoe ze te combineren. Dat is mijn kracht en daar ga ik me op focussen.”

Haar eerste project is dus op ons hoofdkantoor in Bunnik. Moniek is projectleider bij de implementatie van De Digitale Gesprekscyclus, een nieuw performance managementsysteem. “In dit systeem gaat het over de ontwikkeling van de medewerker”, zegt Moniek. “Het traditionele performance management bestaat uit een jaarlijkse cyclus van een plannings-, voortgangs- en beoordelingsgesprek. Dat was eerder een strak proces, met gesprekken op een vast moment. Interactie en ontwikkeling van de medewerker gaan nu een grotere rol spelen. De medewerker heeft zelf de regie en kan aangeven wanneer hij of zij in gesprek wilt. Het traditionele proces wordt omgezet in een continu proces, waarin veel ruimte is voor feedback, op het moment dat de medewerker daar behoefte aan heeft.”

Dezelfde sfeer als vroeger

Er is veel veranderd bij Quoratio in de tijd dat Moniek weg was. Het aantal werknemers is flink gestegen en er zijn nieuwe functies bijgekomen. Volgens Moniek is de prettige werksfeer intact gebleven. “Ik merk dat het drukker is op het hoofdkantoor dan een paar jaar geleden”, vertelt ze. “Dat is heel gezellig, maar soms ook wat veel. De sfeer was altijd al goed en dat is zo gebleven. Mensen zijn vriendelijk en iedereen is behulpzaam. Dat is precies de reden dat ik terug ben gekomen. Het is mooi om te zien dat de mensen die al langer bij Quoratio werken goed mixen met de nieuwe collega’s. Ik vind het superleuk om terug te zijn.”

"Het valt me op dat ik tegen iedereen alles kan zeggen. Ook tegen de directie. Ik denk dat er niet veel organisaties zijn waarbij dat kan."

Moniek ziet dat Quoratio binding met collega’s stimuleert. Meer dan in haar eerste periode. “Er worden zoveel activiteiten georganiseerd voor medewerkers. Toen ik hier vertrok, waren er alleen borrels. Ik was al aan het kijken voor welke evenementen ik me allemaal wil inschrijven, zodat ik collega’s beter leer kennen. Ik vind het namelijk belangrijk om buiten werktijd ook met hen in contact te komen. Verder valt het me op dat ik alles tegen iedereen kan zeggen. Ook tegen de directie. Ik denk dat er niet veel organisaties zijn waarbij dat kan. Dat maakt Quoratio een bijzonder bedrijf.”

Ook als Consultant werken bij Quoratio? Bekijk dan hier de mogelijkheden binnen HR Process & Payroll. 

Nieuws & ervaringen van traineeships

Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
We leven in een wereld waarbij de dagen voorbijvliegen. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel keuzes, kansen en mogelijkheden. Fear of missing out is een gevoel wat bij veel mensen heerst. We willen niets missen en vergelijken onszelf bewust en onbewust met anderen. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen zich laten meeslepen in de dagelijkse sneltrein. Zeker nu de wereld weer langzaam opengaat, stroomt de agenda weer vol met sociale activiteiten. Maar hoe weet je zeker dat je in de juiste (snel)trein zit?

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken