Finance

Doorgroeien van trainee naar consultant binnen Finance & Control

Starten als collega binnen het domein Finance & Control. Hoe ziet dat eruit? Wat doe je in je eerste 2,5 jaar en waar sta ik nu? Kersverse consultant Gaston Coolen vertelt je meer over zijn avontuur tot nu toe en zijn gevulde rugzak. Hij vertelt onder andere waarom hij voor het vakgebied koos, waarom het traineeship, waarom de samenwerking tussen de labels Quoratio en Verhoeve zo sterk is en hij neemt je mee in zijn ambitie om zichzelf altijd te blijven uitdagen.  

Traineeship en opleiding Moderne Bedrijfsadministratie  

‘’Halverwege 2017 ben ik bij Quoratio terechtgekomen en direct gestart met het traineeship Financiele Administratie en in 2018 kwam ik officieel in dienst en begon ik met mijn eerste opdracht’’, aldus Gaston. ‘’Mijn eerste opdracht was het helpen van de regio administratie op het gebied van facturatie. Uiteindelijk ben ik hier snel doorgegroeid. Dit was natuurlijk supergaaf om gelijk bij je eerste opdracht mee te maken maar tegelijkerijd ook wel spannend, omdat het mijn eerste opdracht was en mijn kennis nog vrij bescheiden was ten opzichte van andere collega’s. Door het vertrouwen van mijn manager en de vrijheid die ik van haar kreeg, heb ik deze stap kunnen zetten.’’  

 ‘’De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie geeft je een flink gevulde rugzak mee voor je verdere carrière en was een ontzettend leuke en leerzame periode’’. Naast de vakinhoudelijke lessen, volg je ook curcussen zoals de leergang adviseren en heeft Gaston zijn LEAN Yellow Belt behaald waar hij in zijn procesmatige opdrachten nog elke dag profijt van heeft op het gebied van projectmanagement. Gaston: ‘’Mijn ambitie is om de opleidingen procesmanagement en kwaliteitsmanagement nog te volgen. Het meest waardevol voor mij is de LEAN training geweest en module kostencalculatie. Daar heb ik veel aan gehad in volgende opdrachten.’’  

Quoratio en Verhoeve 

Gaston startte met het traineeship dat toen nog onder Quoratio viel. In de tussentijd zijn we flink gegroeid met de Quoratio Groep (bedrijven Quoratio, Zorgon & Vossius en Verhoeve). Die laatste is mijn vakgebied, Finance & Control. ‘’Ik ben nog altijd superblij met mijn keuze, omdat ik bij organisaties binnenkom waar ik anders wellicht nooit was binnengekomen. En ook meerdere organisaties! Ik zit niet ‘vast’ binnen een enkele opdrachtgever of een project’’. Ook geeft hij aan dat hij afgelopen jaren steeds beter wist wat hij wel en niet wil aankomende jaren. Bij steeds meer projecten wordt naar de toekomst gekeken. Steeds meer wordt gestandaardiseerd en geoptimaliseerd om zo een hogere efficientie te behalen. ‘’Waarom ik blij ben dat ik Consultant ben geworden? Meer mogelijkheden tot opleidingen om steeds beter te worden in mijn vak, mijn systeemkennis en mijn soft skills! Dat daarnaast mijn salaris meegroeit en ik een leaseauto heb gekregen, is ook altijd prettig.’’ 

Doorgroeien naar Finance Consultant  

Met de komst van Verhoeve hebben we veel ervaren consultants in dienst waar ik veel van kan leren. Per september 2020 ben ik zelf ook doorgegroeid naar Junior Consultant. Dat doel is behaald. Een mooie volgende stap dus. Gaston: ‘’Je stemt je wensen af met je Talent Development Manager, in mijn geval Romy Klaassen, en vormt samen concrete doelen om naartoe te groeien. Dat vind ik erg prettig’’. Op naar het volgende doel! ‘’Die gaan we nog verder bepalen, maar in ieder geval wil ik een LEAN Green Belt gaan behalen’’, zegt Gaston.  

Wil jij ook doorgroeien als Consultant Finance & Control? Ga met ons in gesprek en ontdek welke mogelijkheden er voor jou zijn!

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken