Finance

Het avontuur van Senior Finance Consultant Marco

Een avontuur van al meer dan 10 jaar langs een tal van branches. Marco van de Streek heeft er in deze periode alles aan gedaan om zichzelf steeds verder te ontwikkelen. Van ondersteunende financial tot iemand die de lead pakt in de financiële processen en verantwoordelijk is voor verbeteringen ervan.

Mijn avontuur bij Verhoeve begon 10 jaar geleden. De reis ging langs woningcorporaties, sociale werkvoorzieningen, universiteiten en scholen tot de zorg. Een bulk aan ervaring en diversiteit in 10 jaar tijd, die het vak detachering met zich meebrengt. De kansen die je krijgt zorgen ervoor dat je op verschillende gebieden inzetbaar bent en je jezelf op een natuurlijke wijze opleidt.

Bij Verhoeve ben ik binnen gekomen als allround medewerker grootboek. De eerste opdrachten begonnen als assistent, of wel “hulpje van” een controller. Toen ik toe was aan een vervolgstap heb ik samen met mijn HR consultant gekeken wat er nodig was om uitdagendere opdrachten binnen te kunnen halen. Samen concludeerden we dat mijn opleidingen voldoende waren, maar dat bepaalde competenties beter ontwikkeld konden worden.

Van 'hulpje van' tot ... 

Daarom heb ik toen een cursus “prettig profileren” gevolgd wat me heeft geholpen om mijzelf beter te presenteren. Dit zowel als gesprekspartner op de werkvloer, als in de intake gesprekken bij de klant. Samen met een coach ben ik vervolgens één op één aan de slag gegaan om de theoretische kennis in de praktijk te brengen. Mede hierdoor kreeg ik steeds meer opdrachten waarbij verbeterprocessen een hot item waren. En door op de juiste manier om te gaan met de medewerkers bij de opdracht heb ik mooie resultaten kunnen bereiken waarmee de organisatie verder kon. Zo ben ik van opdrachten waarin ik “hulpje van” was, gegroeid naar opdrachten waarbij ik zelf processen mocht optimaliseren en verbeterslagen mocht maken.

Een voorbeeld daarvan is mijn huidige opdracht. Hierbij wordt van mij verwacht dat ik het jaartraject van de opdrachtgever in goede banen zal leiden. Dit betekent dat ik voorbereiding tref met andere afdelingen om de gevraagde stukken op te leveren, contact hebt met de accountant en uiteindelijk een review geef op het volledige balansdossier. Met een goede dosis doorzettingsvermogen en het grijpen van kansen ben ik gegroeid van “hulpje van” tot contactpersoon van een accountant voor de jaarrekening. Maar daar houdt mijn ontwikkeling niet op, want om de theoretische kennis van een project en een proces te beheersen heb ik tevens de cursus Prince II mogen volgen bij Verhoeve.

Ontwikkelen als mens en als professional

Naast het ontwikkelen van jezelf in de diverse opdrachten, word je vanuit Verhoeve ook uitgedaagd om mee te denken in het beleid van Verhoeve. Je ideeën worden serieus genomen en dragen bij tot de zeer prettige cultuur binnen Verhoeve. Het buddy-traject is hier een mooi voorbeeld van. In dit traject worden ervaren medewerkers gekoppeld aan nieuwe medewerkers om het avontuur van de nieuwe medewerker binnen Verhoeve tot een nog groter succes te maken. Samen kom je immers verder! Dit traject is geheel bedacht en uitgewerkt door medewerkers zelf en is nu opgenomen in het beleid binnen de organisatie. Zelf heb ik hier een grote rol in mogen spelen waar ik erg trots op ben. Kort gezegd is de diversiteit, kansen en de mogelijkheid om jezelf zowel als mens, als professional te ontwikkelen in een open cultuur, maakt Verhoeve tot een uniek detacheringsbureau!

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

FITZ heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login