HR & Payroll

Razendsnel carrière maken binnen de HR- & Salarisadministratie

Vorig jaar in 2018 begon Caroline met haar traineeship HR- & Salarisadministratie en ze kan soms niet geloven hoeveel ze zich sinds die tijd heeft ontwikkeld. Naar eigen zeggen is ze getransformeerd van een ietwat grijze muis zonder ervaring, tot iemand die durft aan te geven wat ze wil en kansen grijpt – zelfs als die buiten haar comfortzone liggen! Lees hoe Caroline dankzij haar beslissing om haar toekomst in eigen hand te nemen razendsnel carrière maakt bij Quoratio en opdrachtgever Rabobank Boxtel.

Start van het traineeship HR- & Salarisadministratie

“Ik kwam via een tip van een vriend terecht bij Quoratio. Een kennis van mijn vriend werkte al voor Quoratio en ik werd altijd enthousiast als ik er verhalen over hoorde. Toen ik na mijn studie aan de universiteit besloot dat deze omgeving veel te wetenschappelijk voor mij was, ben ik gaan zoeken op internet. Stiekem keek ik best een beetje op tegen de capaciteitentest die je moest maken. Ik was nogal nerveus, want ik wilde zo graag in aanmerking komen voor het traineeship HR- & Salarisadministratie! Toch heb ik mijn zenuwen onder bedwang kunnen houden. Een paar keer vroeg ik mij af of het verhaal op de website te mooi was om waar te zijn, maar in de gesprekken merkte ik al gauw dat het echt ging om Werken en Leren. Na de eerste gespreksronde had ik mijn keuze eigenlijk al gemaakt. Bij die club wil ik horen!”

Na de eerste gespreksronde had ik mijn keuze eigenlijk al gemaakt. Bij die club wil ik horen!

Opdracht bij de Rabobank

Begin april kon Caroline beginnen bij de afdeling Klantondersteuning van Rabobank Boxtel, en wel in het HR-serviceteam dat vragen over Instroom, Doorstroom en Uitstroom beantwoordt. Ze nam zich voor om alles uit deze opdracht te halen. Ze leerde in korte tijd alles wat ze voor haar functie moest weten en deed erg haar best. Al snel stelde haar manager haar voor een keuze: ofwel het vervullen van een voor haar veilige administratieve functie óf gaan voor een functie met veel telefonisch klantcontact die totaal buiten haar comfortzone lag.

Momenteel zijn er meer dan zestig medewerkers betrokken bij de implementatie van een nieuw HR-systeem. We gaan wereldwijd over met de bank. Caroline: “Ik werk op het snijvlak van salarisadministratie en de financiële administratie. Zo houd ik mij bezig met loonheffingen, aangiften, loonbeslagen en voorschotten en ben ik nauw betrokken bij de datamigratie van het oude naar het nieuwe systeem. Nu heb ik echt een specialistfunctie binnen de bank. Daar ben ik superblij mee!”

Het tofste is dat ik mijn PDL- en VPS-kennis vanuit Quoratio bij mijn opdracht bij de Rabobank in de praktijk kan brengen

Carrière maken en focus op persoonlijke ontwikkeling

Caroline: “Mijn eerste functie was dus meer ondersteunend van aard, en ondertussen groeide ik ook uit tot vraagbaak van het team – een rol waarbij je als het ware bovenaan de ladder zit. Met mijn nieuwe functie sta ik weer onderaan; dan ben ik weer degene die veel vragen stelt om verder te komen in mijn werk. De Rabobank matcht heel goed als opdrachtgever met mij als persoon. Vanuit Quoratio is daarom ook gekeken of ik een andere functie kon krijgen, maar dan wel binnen dezelfde werkomgeving. Omdat ik voor deze functie wat vaker uit mijn comfortzone moet, heb ik ook een communicatietraining gevolgd. Als team genieten we er onwijs van als onze NPS +50 is. Je ziet dan ook direct waar je een bijdrage aan levert. Omdat ik de waarde van die training inzag voor iedereen, heb ik ‘m vervolgens intern ook zelf gegeven. Dan ga je als het ware van leerling naar leermeester.”

Persoonlijke aandacht staat centraal. “Er zijn zoveel collega’s die je proberen te helpen. De HR-afdeling is altijd goed bereikbaar en ik voel mij geen nummertje. Ik ben Caroline. En ja, ik ben een van de medewerkers, maar ik word gezien als Caroline en daar hecht ik zoveel waarde aan.”

Samen met haar Talent Development Manager Johanna Vleugel pakt ze haar ontwikkeling vanaf het begin stap voor stap aan, met steeds een nieuwe stip op de horizon om naartoe te werken.

De woorden van CEO Jochem in praktijk gebracht

Als ze terugdenkt, doet ze precies wat Jochem tijdens zijn speech op het eindejaarsfeest zei: ‘Grijp kansen en durf ervoor te gaan. Je hebt je eigen toekomst in handen, heb het lef om er wat mee te doen.’ Caroline had de keus om te kiezen voor het veilige en bekende, maar koos voor een uitdaging en maakt daarmee een sprong in haar ontwikkeling. Ze heeft de juiste keuze gemaakt, zegt ze zelf.

Ik had nooit durven dromen waar ik nu sta in mijn carrière. Quoratio, bedankt!

Tip voor (potentiële) trainees

Natuurlijk kan het spannend zijn om een kans te grijpen als deze voorbij komt. Caroline zegt: “Maar áls je het doet, is het een overwinning op jezelf en dat is echt iets waar je trots op kunt zijn. Bovendien is een kleine stap vaak al voldoende om een kans te creëren. Als je uitspreekt wat je leuk vindt en aangeeft wat je graag wilt, komen de kansen vanzelf.”

“De cirkel was voor mij pas echt rond toen ik vanuit Quoratio een inhoudelijke begeleider kreeg en zij ook degene was van wie ik een ervaring had gelezen op de website van Werken & Leren.”

Wat Caroline verder nog wil meegeven? Dat je er niet alleen voor staat. “Je start altijd met een traineegroep en je start samen aan een geweldig avontuur. Met een groepje spreken we soms ook wel eens buiten werktijd af om een hapje te eten en ervaringen te delen. Vorige maand gaf iemand een housewarming en hij nodigde zelfs de hele traineegroep uit! Het zijn mijn collega’s, maar ook mijn vrienden. Ook de regioborrels en het summerfestival dragen hieraan bij.”

Nieuws & ervaringen van traineeships

Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
We leven in een wereld waarbij de dagen voorbijvliegen. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel keuzes, kansen en mogelijkheden. Fear of missing out is een gevoel wat bij veel mensen heerst. We willen niets missen en vergelijken onszelf bewust en onbewust met anderen. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen zich laten meeslepen in de dagelijkse sneltrein. Zeker nu de wereld weer langzaam opengaat, stroomt de agenda weer vol met sociale activiteiten. Maar hoe weet je zeker dat je in de juiste (snel)trein zit?

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken