HR & Payroll

Alumnus Kim maakt stappen binnen Salarisadministratie Accountancy

Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe een van onze alumni het maakt na zijn/haar traineeship? Waar het programma uit bestaat? Hoe je begeleidt wordt van opdracht naar opdracht en hoe je uiteindelijk de keuze maakt verder te gaan bij Quoratio of bij een van haar opdrachtgevers? Kim Koevoets startte in 2017 met haar traineeship HR- & salarisadministratie en werkt nu als salarisadministrateur bij BDO.

Quoratio werd mij aangeraden en ik vond mijn plek

We stelde Kim de vraag hoe ze bij Quo terecht was gekomen. Ze antwoordde al snel: ‘’Via een vriendin, die had het traineeship zorgadministratie gedaan’’. Ik hoorde er goede verhalen over. Ging daarna googlen en kwam zo weer bij Quo terecht. Het belangrijkste vond Kim de leuke opdrachten en de leuke mensen. Zonder die combinatie is er volgens haar geen goede werkrelatie. In eerste instantie was het in de regio waar Kim woonde lastig een opdracht voor haar te vinden en kwamen we beiden tot de conclusie dat het hem op korte termijn niet ging worden. Een half jaar later werd ik teruggebeld! Ik had mazzel, want was nog steeds op zoek naar een mooie uitdaging. Vaak hoor je niks meer terug als je niet verder het sollicitatieproces ingaat. Dat vond ik sterk aan Quoratio, ze wisten echt nog wie ik was en hielden mij dus in gedachten. De gesprekken waren scherp ingestoken (er werd ingegaan op waarom ik dit vakgebied in wilde) en ook het verwachtingsmanagement was goed. Toen het balletje eenmaal rolde, ging het snel! Binnen twee weken was ik aangenomen.

Het is fijn om mensen te vertellen hoe fijn ik het bij Quoratio heb gehad. En dat doe ik echt niet zomaar.

Opdrachten binnen salarisadministratie Accountancy

Altijd spannend, een nieuwe opdracht. Opdrachtgevers verwachten van Quoratio medewerkers toch een bepaalde standaard. Geen status Quoratio :). Wat ik fijn vond, was dat er naast mijn ‘verplichte’ functionerings- en beoordelingsgesprekken ook veel informele berichtjes kwamen vanuit HR om te vragen hoe het met mij en de opdracht ging. Nu bij BDO ben ik naast mijn dagelijkse werkzaamheden bezig het implementeren van een nieuw mailregistratiesysteem. Ik zit in een landelijke projectgroep vanuit Nederland.

En het leuke is: hoe ik twee jaar geleden begon, zo werk ik nu ook trainees in en werk ik weer samen met (oud) Quoratio collega’s.

De meeste impact maak ik denk ik nu. Waar ik bedrijven help, die variërend van 3 tot 80 medewerkers in dienst hebben. Vraagstukken behoeven vaak informatie van diverse afdelingen. Zo sta ik in contact met de financiële administratie en Legal.

Feest bij Quoratio

Het kan niet altijd feest zijn? Voor Kim wel! Het geen wat haar nog lang bij zal blijven, zijn het eindejaarsfeest en het summerfestival. Tijdens deze feesten en het kerstfeest, maar ook tussendoor had ze veel contact met mede-trainees. Ik heb er ook echt hele goede vrienden en vriendinnen aan overgehouden. Je komt zoveel typen mensen tegen met zoveel verschillende achtergronden! Zelf had ik ook nooit gedacht dat ik met mijn vooropleiding (geschiedenis en internationale betrekkingen) binnen de HR- en salarisadministratie terecht zou komen. Ik was wel systematisch en analytisch! Twee eigenschappen die je nodig hebt binnen mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik had nooit zoveel met cijfers, maar wel met wet- & regelgeving en dat komt nu goed van pas!

Je hoeft niet per se bedrijfskundige te zijn om bij Quoratio aan de slag te gaan! Er wordt veel meer gekeken naar je persoonlijkheid, vaardigheden en je instelling. Kennis volgt vanzelf wel.

Geen vaarwel, slechts een tot ziens

Hoewel het traineeship mij veel geboden heeft, wilde ik na twee jaar wat meer vastigheid. Projecten op een vaste plek noem ik dat ;). Kim is via Quoratio bij BDO binnengekomen en blijft daar voorlopig nog wel even. Haar opleiding is nog niet geheel afgerond, dus wij zien haar de komende tijd nog wel rondlopen bij ons in Bunnik.

Hebben wij even mazzel dat we haar nog kunnen blijven volgen door ons alumni netwerk. Dus geen vaarwel, maar slechts een tot (snel) ziens.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken