Healthcare

Leanne - Hoe je als Trainee Zorgadministratie je eigen kansen creëert

Mijn naam is Leanne en ik werk sinds begin 2020 bij Zorgon, onderdeel van de Quoratio Groep. Ik vertel je graag hoe ik op deze mooi opdracht terecht ben gekomen. Ook lees je over mijn ervaring bij opdrachtgever Laurens en hoe ik hier mijn eigen kansen creëer.

Starten met je voeten in de klei 

Een opleiding, fijne werkomgeving, diverse opdrachten, netwerken en doorgroeimogelijkheden. Je vindt het allemaal bij de Quoratio Groep. Ik startte net voor Corona. Het bleek moeilijker dan verwacht om mijn eerste opdracht binnen de zorgfinanciering te vinden. Ik verdiepte mij in de Quoratio Campus: in deze online leeromgeving kun je cursussen volgen, systeemkennis opdoen en werken aan je soft skills.

Naast deze trainingen heb ik met verschillende collega’s kennisgemaakt: van Trainee tot Senior Consultant en binnen diverse zorggebieden zoals de VVT, GGZ en ziekenhuizen.

Ik heb actief genetwerkt en begon met mijn voeten in de klei. Zo leerde ik veel en groeide mijn zelfvertrouwen. Ik speelde mezelf in de kijker bij opdrachtgevers en creëerde mijn eigen kansen. Kortom: trek de stoute schoenen aan en maak contact! Op deze manier heb ik het beste gemaakt van mijn tijd op de bank. 

Jezelf breed inzetbaar maken en op weg naar mijn eerste opdracht zorgfinanciering

Opeens kreeg ik een telefoontje van mijn Accountmanager. ‘We hebben een eerste opdracht voor je gevonden bij een van de grootste VVT-instellingen in Rotterdam!’ In eerste instantie zou deze opdracht twee maanden duren. Het was echt een frontdesk functie. Niet per se direct met je voeten in de klei binnen de zorgadministratie, maar wel een mooie kans om te starten en door te groeien. Omdat Zorgon en Laurens al langere tijd samenwerken wist ik dat ik snel kon doorgroeien naar een functie met meer uitdaging. 

Om mezelf te bewijzen heb ik, naast mijn front desk werkzaamheden, geholpen waar ik kon. Ik liet zien wat mijn meerwaarde was.  Tijdens de opdracht heb ik letterlijk geroepen: ‘’Maak optimaal gebruik van mijn inzet nu ik er ben!’’ en daar werd snel op gereageerd. Ik kreeg er taken bij: gemeentelijke inschrijvingen, opnames voor kortdurende zorglocaties en lijsten bijhouden voor de corona afdelingen van de zorginstellingen. Dit hielp mij om theorie uit het traineeship direct in de praktijk toe te passen. 

Tijdens mijn eerste opdracht maakte ik verbetervoorstellen voor trainingen en processen. Dat hiervan het eerste advies inmiddels is doorgevoerd maakt mij trots en geeft een fijn gevoel. 

Iedere dag leren en impact maken

Twee weken voordat mijn opdracht afliep, kwam ik in contact met de manager van het domein zorgfinanciering. Daar waar ik naartoe wilde! Ik kon aan de slag met het doorvoeren van interne wijzigingen en werkinstructies. Daarbij dook ik in de software waar aanmeldingen binnenkomen van opnames met verschillende financieringsstromen. Ik leer, zowel op locatie als online, iedere dag ontzettend veel. Laurens is blij dat ik in deze coronatijden met hoge werkdruk kan helpen. En ik ben iedere dag blij dat ik impact kan maken. 

Wat startte met een eenvoudige opdracht is uiteindelijk uitgegroeid tot een leerzame functie waarbij ik kon doorstromen naar een opdracht op hoger niveau. De klik is er van beide kanten. Ik blijf dus zeker nog minimaal een half jaar bij Laurens!

Er liggen voor mij nog veel kansen en opdrachten als Trainee Zorgadministratie. Tot op de dag van vandaag merk ik alle voordelen van werken bij de Quoratio Groep: mogelijkheden kunnen aandragen, wederzijdse feedback van collega’s en klanten, persoonlijke groei en een open werksfeer met fijne collega’s.

Meer lezen? Werken in de zorgadministratie. Kristy droeg Leanne aan voor ons traineeship

Starten met je eerste opdracht binnen de zorgadministratie? Leer, adviseer en creëer je eigen kansen!

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

FITZ heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login