Finance, Healthcare

Healthcare Consultant of Finance Consultant – de wereld ligt aan mijn voeten bij de Quoratio Groep



Mijn naam is Bart Haandrikman en ik ben momenteel werkzaam bij Verhoeve, het domein Finance & Control binnen de Quoratio Groep. Ik ben gestart in het domein Healthcare bij Zorgon met het traineeship zorgadministratie. Mijn eerste opdracht was bij het Antonius Ziekenhuis. Het was een opdracht binnen de zorg, maar ook finance kwam aan bod. Dat beviel wel en ook uit gesprekken met HR bleek dat Finance & Control goed bij mij past. Daarom ging ik op zoek naar een nieuwe functie. Ik ging van Zorgon naar Verhoeve. Het was erg fijn om toch binnen de Quoratio Groep te blijven. Op dit moment werk ik aan een finance opdracht bij Wehkamp.

Werken in de zorgadministratie binnen Finance & Control

Een introductie in de wereld van Finance & Control binnen de zorgsector. Ik hoor je denken: hoe ziet dat eruit? Nou, ga rustig zitten. Ik neem je mee. 
In een kleine acht maanden tijd werd ik binnen het Traineeship Zorgadministratie opgeleid tot Functioneel Beheerder, DBC Adviseur of soortgelijke functies binnen de zorgadministratie. Het fijne hieraan is, dat je na het traineeship breed inzetbaar bent en veel kan leren. 

Mijn eerste opdracht, bij het Antonius Ziekenhuis te Sneek, was een opdracht die niet direct aansloot op de zorgadministratie. Ik hielp projectmatig bij het in beeld brengen van alle inkoopcontracten die actief waren binnen de organisatie. Alle contracten, met uitzondering van de zorginkoop, moesten op een centrale locatie voor iedereen vindbaar zijn. Ik heb alle contracten boven water gehaald, het proces in beeld gebracht en verbeterpunten aanbevolen aan de hoofden van Inkoop en Finance & Control. 

Na dit project ben ik meer in de zorgadministratie gedoken. Ik heb het Zelfonderzoek ondersteund bij GGZ Centraal in Ermelo. Hier was het samengaan van onze labels Quoratio, Verhoeve en Zorgen duidelijk zichtbaar. Ik werkte samen met drie andere collega’s van de Quoratio Groep. Hier heb ik dus het  reilen en zeilen van de zorgadministratie voor de GGZ mogen meemaken. Ook dit project was erg leerzaam. 

Soms was het best spannend om zo snel vanuit een vertrouwd domein naar een nieuw domein over te stappen. Toch was het voor mij een logische keuze en ben ik helemaal op mijn plek binnen de afdeling Finance. Veel collega’s werken ook in ziekenhuizen dus ervaringen uitwisselen gaat makkelijk.

Mijn reis en het avontuur bij Wehkamp 

Door mijn achtergrond met verschillende opdrachten die niet precies pasten bij de gemiddelde Finance Professional, kwam ik uit op de Buying & Sales afdeling van Wehkamp. Hier werkte ik op de afdeling inkoop. Ik zag veel raakvlakken met financiële aspecten zoals de inkoopprijzen, inkooporders en het gehele Purchase-to-Pay proces. Ik heb in deze maanden, voordat de Covid pandemie ons leven compleet heeft omgegooid, ook mogen werken op de Crediteurenadministratie. Maar na een paar maanden op de inkoopafdeling, werd het toch echt tijd om mijzelf op een geheel financiële opdracht te storten. Deze kans heb ik gekregen bij Wehkamp zelf! 

De update naar een vernieuwd facturatieprogramma zorgde ervoor dat er veel werk lag op de Accounting Operations afdeling. Door mijn ervaring met de Buying & Sales afdeling, fungeerde ik als een brug tussen de twee afdelingen. 

Met mijn ervaringen binnen Horizontaal toezicht, contractbeheer en contractfacturatie, de crediteurenadministratie in het Antonius en het vele inkoopwerk wat ik al had mogen meemaken, lagen opdrachten richting Control functies in het vooruitzicht. Voor mij een mooie stap om na een aantal jaar bij Zorgon mijn reis te vervolgen bij Verhoeve! Ik heb veel kunnen sparren met zowel HR en Senior Consultants binnen Healthcare en Finance & Control. Nu ben ik Healthcare Consultant of Finance Consultant. Door deze leerzame reis weet ik nu: de wereld ligt aan mijn voeten bij de Quoratio Groep!

Wat brengt de toekomst

In mijn droomopdracht fungeer ik als controller die projectmatig procesverbetering brengt. Het leukste zou zijn als ik mijn ervaring en kennis van de zorginstellingen kan combineren met de financiële ervaring die ik nu opdoe.

De gebaande paden, zijn niks voor mij. Gelukkig denken ze daar bij de Quoratio Groep hetzelfde over. Keer op keer maken we een match die mij laat groeien in de richting die ik wil. Ik heb nog veel te leren en te ervaren. Daarom hoop ik dat ik nog vele jaren met plezier werkzaam kan zijn binnen Finance & Control.

Nieuwsgierig naar mogelijkheden voor jou als starter of Junior Consultant? Bekijk dan hier onze Finance & Control en Healthcare vacatures. De wereld ligt ook aan jouw voeten. #jetoekomstmaakjenu

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login