Healthcare

De voordelen van werken in de consultancy bij een ‘grote’ organisatie

Nelleke is via een doorstart van Vossius Consultancy een nieuwe collega bij Zorgon, onderdeel van de Quoratio Groep. Zij vertelt alles over de omschakeling van een klein bedrijf naar een grote organisatie en welke voordelen dit met zich meebrengt.

Ik als Consultant binnen domein Healthcare van de Quoratio Groep

Even voorstellen... ‘’Ik ben Nelleke Noordzij en sinds kort in dienst bij de Quoratio Groep. En dan specifiek binnen domein Healthcare, in de markt vertegenwoordigd als de samenwerking Zorgon en Vossius. Na de doorstart van Vossius, waar ik 3,5 jaar gewerkt heb, onder de vleugels van de Quoratio Groep is het allemaal snel gegaan. Waar ik bij Vossius 40 collega’s had, heb ik er nu opeens 650 collega’s bij. Dat is een enorm verschil en het gaat vast veel nieuwe en interessante uitdagingen met zich meebrengen. Althans... dat denk ik!” 

“Natuurlijk zijn er in de praktijk wel wat verschillen, zo is de backoffice groter, heb ik veel meer collega’s en lopen sommige lijnen anders dan wat ik gewend ben. Maar tot nu toe heb ik daar ook veel voordelen van ondervonden. Denk bijvoorbeeld aan de stabiliteit die een grote organisatie met zich meebrengt, andere soorten gave opdrachten, toffe kansen binnen ziekenhuizen, maar juist ook diversiteit door te werken in de verschillende segmenten van de zorg. Zo werken we binnen Healthcare niet alleen voor ziekenhuizen maar ook voor de VVT, gehandicaptenzorg en GGZ! En dan heb ik het nog niet eens over onze andere domeinen HR Process & Payroll en Finance & Control gehad, waar ik ook nog veel van kan leren.” 

“Ook voel ik me geen ‘nummertje’ in de organisatie (dit was wel mijn angst!), mijn nieuwe collega’s en directie kennen mij en ik word echt betrokken bij de verschillende zaken die binnen de Quoratio Groep en domein  Healthcare lopen. Daarnaast is er altijd ruimte voor een nieuw idee en kan je daarvoor iedereen aanhaken!’’ 

‘’Quoratio Groep:  de ‘grote’ organisatie waar ik mijn plek meer dan gevonden heb. Eigenlijk werk ik door de korte lijntjes bij een klein bedrijf binnen een grote organisatie’’.

Revolutie binnen de zorg?

Nelleke: ‘’ik vind het ontzettend leuk om mij in te zetten voor de zorg.  Ik kwam er al snel achter, toen ik startte als consultant, dat mijn passie ligt bij het helpen van mensen in de zorg. Momenteel werk ik met name  aan 'de achterkant' van de zorg, waar resultaatgerichtheid, procesoptimalisatie en operatie bij elkaar komen. Wat dat voor mij precies inhoudt? Nou, daar waar onderzoek, wet- en regelgeving of beleidsregels vertaald moeten worden naar hoe zorg in de praktijk verloopt, processen, systemen en mensen. Denk aan het implementeren van Horizontaal Toezicht in een ziekenhuis. In het ziekenhuis kwam ik al in aanraking met een andere collega van de Quoratio Groep waar ik toentertijd mee samenwerkte. Wat ook tof is? Bij Vossius hadden we al een tool ontwikkeld om het administratieve proces van de Jeugdzorg te ondersteunen, door de noodzakelijke gestandaardiseerde berichten aan te maken en te versturen naar gemeenten. De tool is ziekenhuis onafhankelijk en heeft als doel de bronregistratie op te pakken en te verwerken. De tool handelt het totale proces t/m declaratie af en biedt de mogelijkheid om de berichten/communicatie met de gemeenten te monitoren.” En wat ook tof is, deze tool is meegekomen naar de Quoratio Groep! 

Dat maakt dat ik gemiddeld een halve dag per week bezig ben om onze digital solution te implementeren bij opdrachtgevers, daarnaast nog twee andere opdracht heb en geregeld op het hoofdkantoor in Bunnik te vinden ben. Juist de combinatie van een opdracht in een ziekenhuis (implementeren Horizontaal Toezicht), een opdracht bij een VVT-instelling en de digital solution voor de jeugdzorg maakt mijn werk zo afwisselend en uitdagend.’’

‘’Werken in de consultancy past bij mij. Daar kwam ik al snel achter. Vernieuwen, opleveren, waarde leveren, blijven leren en repeat.’’ 

Haal de robot uit de mens!

Als we het dan echt over een revolutie hebben binnen de zorg. Dan zouden we veel meer moeten kijken naar de operationele taken. Eerst optimaliseren we processen alvorens we gaan automatiseren/robotiseren. Hoe kunnen we er samen met de gehele keten voor zorgen dat we de robot uit de mens halen? ‘’Daar bedoel ik mee ‘tijd voor kwaliteit’. Al het ‘hersenloze’ klikwerk om maar even zo te noemen zoveel mogelijk te automatiseren, zodat men tijd krijgt voor de echt leuke en belangrijke taken! Bijvoorbeeld het koppelen van ‘zwevende’ zorgactiviteiten aan een zorgtraject door een robot te laten uitvoeren, zodat de medewerker meer tijd krijgt om in gesprek te gaan met medisch specialisten, verpleegkundigen etc.’’. Niet alleen binnen de zorg, maar ook bijvoorbeeld binnen HR Process & Payroll waar recruitment, HR-processen, onboarding en de verloning ook steeds meer gedaan worden door robots. Binnen Finance & Control kun je denken aan het koppelen van de finance systemen aan PowerBI, het declaratieproces of inkoopprocessen waar de handmatige administratieve handelingen volledig of deels naar de achtergrond verdwijnen. Dat noemen wij Zero Admin.

‘’Door de openheid, stabiliteit, saamhorigheid en kennisdeling die ik ervaar, voel ik de vrijheid om anders na te denken, te kunnen expirimenteren en opdrachtgevers echt verder te helpen met innovaties waar zo veel behoefte aan is.’’

Net zoals Nelleke overtuigd? Bekijk dan hier een greep uit de verschillende rollen binnen domein Healthcare. 

Nieuws & ervaringen van traineeships

Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!
De zorgadministratie werd voorheen vaak uitgevoerd door medewerkers die, na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt, de overstap maakten naar een bureaufunctie. Maar dat is enorm aan het veranderen. Tegenwoordig kiezen mensen voor het vak zorgadministratie en komt er veel specifieke kennis en expertise bij kijken. Met Zero Admin als stip op de horizon groeit en ontwikkelt het vak van zorgadministrateur in een razendsnel tempo. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken