HR & Payroll, Nieuws

Van trainee naar nieuwe functie als Accountmanager HR Process en Payroll binnen de overheid

Robin Nadort begon als trainee HRM- & Salarisadministratie bij de Quoratio Groep. Hij maakte een mooie ontwikkeling door. Inmiddels werkt hij twee dagen per week mee op de afdeling Sales en drie dagen bij opdrachtgevers. In 2021 start hij fulltime als Accountmanager binnen het vakgebied HR Process & Payroll dat hij zelf van binnen en buiten kent. Wat drijft hem en wat kunnen we komende tijd van hem verwachten? Lees mee!

Waarom HR Process & Payroll? 

“Bij HR Process & Payroll voelde ik dat ik de meeste impact kon maken en was de verbinding tussen mens, systeem en proces het sterkst. Tijdens mijn eerste opdracht zat ik direct in de operatie. Salarismutaties werden verwerkt, ik kreeg een eigen klantenpakket en steeds meer werkzaamheden omdat er iemand met verlof ging. Deze kans greep ik natuurlijk met beide handen aan. Een goed begin van mijn loopbaan! Nu ben ik projectmedewerker en verantwoordelijk voor de formatie van vier gemeentes en de controle van externe medewerkers. Ik breng de  flexibele schil van de gemeentes in kaart, houdt het personeelsinformatiesysteem up-to-date, stel het werkproces inclusief werkinstructies voor externe inhuur op, én ben het aanspreekpunt vanuit HR voor een automatiseringsproject omtrent de personeelsadministratie. Door de opdrachten groei ik door naar Senior Trainee / Junior Consultant en kan ik mijn LEAN opleiding in praktijk brengen.”

Grote binding met de Quoratio Groep

Robin: “In dit werkveld is gewoon niet alles in beton gegoten!’’, zegt Robin. ‘’Ik wilde werken, leren, een hbo-opleiding volgen én nog voldoende kunnen ontwikkelen in de breedte, zodat er meerdere carrièremogelijkheden zijn om uit te kunnen kiezen. Vanaf het eerste moment voelde ik dat werken bij Quoratio een mooi avontuur ging worden. Een periode waarin ik meer over mezelf ontdek, het geleerde direct in de praktijk kan toepassen en dat bij een organisatie met een filosofie die goed bij mij past! Er zijn voldoende handvaten om te kunnen groeien, maar je hebt ook nog steeds zelf de touwtjes van jouw loopbaan in handen. Zo ben ik begonnen met een opdracht op de salarisadministratie, toen overgestapt naar een fusie-opdracht tussen verschillende gemeentes en nu ik de overstap wil maken naar sales, werd daar werd zeer positief op gereageerd! De binding met Quoratio was altijd al groot, ook toen ik veel bij de opdrachtgever was, maar die wordt nu alleen nog meer groter!”. 

Core business en Zero Admin 

We vroegen Robin hoe hij de toekomst van zijn vakgebied ziet. “Ik zie vooral een verschuiving van onze core business vanuit operatie naar procesoptimalisatie en samen duurzame waarde creëren bij onze opdrachtgevers. We halen de ‘fysieke administratie’ steeds meer naar de achtergrond en zetten robotisering in waar dit tijd en geld bespaart, met uiteraard ook oog op een toekomstbestendig proces. We denken steeds vaker mee op tactisch en strategisch niveau. Dat maakt dat we beter weten wat er speelt in de markt en bij onze klanten, maar daardoor zijn er ook eerder doorgroeimogelijkheden voor trainees en consultants. Ik heb vanuit de praktijk zelf gezien hoe waardevol onze bijdrage kan zijn, dus ik kijk ernaar uit onze dienstverlening binnen de overheid samen met mijn collega’s naar een hoger niveau te brengen’’. 

Wil jij ook jouw carrière beginnen binnen HR Process & Payroll of ben je nieuwsgierig naar onze hoofdkantoor vacatures? Bekijk ze hier

Nieuws & ervaringen van traineeships

Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past.