Finance

Alumnus Patrick – in twee jaar tijd van Crediteurenadministrateur naar Teamlead Finance en Control


Patrick Magendans, een gewaardeerd collega die Verhoeve (helaas voor ons) eind 2018 heeft verlaten. Hij ging in dienst bij opdrachtgever Aviko en zette zijn loopbaan daar voort. Van een eerste opdracht ter vervanging van een Crediteurenadministrateur tot Teamlead Finance & Control? Patrick deed het allemaal. Wat werken bij Verhoeve hem gebracht heeft en welk contact er nog altijd is? We gingen met hem in gesprek.

Drie jaar werken bij Verhoeve

Drie jaar Verhoeve zijn voorbijgevlogen. Een aantal jaar met veel groei en plezier. Berry maakte mij toen enthousiast. Verhoeve als type bedrijf sprak mij aan, alles was mogelijk als je zelf maar uitsprak wat je wilde. Na die drie jaar zijn ook alle verwachtingen die ik had uitgekomen. Ik nam wel afscheid, maar toch ook weer niet. Het was slechts een ‘tot ziens’ want ik spreek nog altijd collega’s van Verhoeve. Ik kom ze of tegen bij opdrachtgevers, of ik drink nog eens een drankje of met een potje voetbal of ik haak nog eens aan bij een webinar of fysieke borrel (als dat binnenkort weer mag).  

Wat drie jaar Verhoeve mij gebracht heeft? Een mooie carrière, een groot netwerk en de drive om altijd ruimte te maken voor kennisdeling en kansen te pakken. Naast mijn inhoudelijke werk was ik ook betrokken bij de ondernemingsraad en heb ik toendertijd ‘Plek’ - het intranet van Verhoeve mede opgebouwd.  

‘’Ik ging in twee jaar tijd van Crediteurenadministrateur naar Teamlead Finance & Control.’’ 

Op een gegeven moment ken je de beginselen van de administratie wel en wil je meer. Dat is de reden waarom ik toen de overstap maakte naar Verhoeve en de reden waarom ik kennisdeling nog altijd heel belangrijk vind. Dat doe je zelf, met collega’s, maar ook met oud-collega's en een ieder die dezelfde interesse heeft.  

Bij Aviko heb ik veel mogen zien. Van de crediteuren/debiteuren administratie tot, BTW, van een rol van Assistant Controller en  tot een rol in het standaardiseren en automatiseren van processen. Binnen drie maanden was ik Interim Manager. Altijd vanuit de keten en kwaliteitsbewaking. Bij Dekra, de opdrachtgever daarna heb ik veel mogen zien  op het gebied van systeem implementaties. Waar je ook werkzaam bent de trend van Financial Control naar Business Control zie je overal.  

‘’Waar ik eerst zelf in het buddy programma zat was ik het jaar erop zelf buddy van 2 nieuwe collega's.’’ 

Kennisdeling doe je niet alleen met je eigen collega’s 

Data Analytics is voor mij een hot topic. Alle financials krijgen beetje bij beetje de mindset van een Data Analist. Een positieve beweging als je het mij vraagt. Ik volgde het webinar ‘Data Analytics & Team Performance’ en ‘Interne Beheersing & Veranderkunde’. Wellicht schuif ik ook nog wel aan bij ‘Processpecialist & Businesspartner’.  

Wat me altijd is bijgebleven is de prettige sfeer, de open en persoonlijke cultuur, maar ook de soms pittige inhoudelijke discussies waar respect en een gezamenlijk langetermijndoel altijd voorop stonden.  

‘’De inhoudelijke webinars met Martijn Zoet, ervaar ik altijd als zeer waardevol.’’ 

Eigen ontwikkeling en fun centraal 

Werken in de detachering betekent voor mij ontwikkeling. Ik ben ervan overtuigd dat je zonder de detachering niet zo snel stappen kan maken als dat ik en andere collega’s van Verhoeve hebben gedaan de afgelopen jaren.  

Ook wel tof was het eindejaarsfeest waar ik tweede werd als ‘Avonturier van het jaar’ en verloor van collega Marco. Een mooie award waar hij zich onderscheidde in zijn betrokkenheid dat jaar. Ik verloor niet echt want ik heb nog altijd contact met deze toppers. Dat ik ooit weer terugkeer naar de interim-wereld sluit ik niet uit maar dat zien we later.  

 

Behoor jij ook tot onze alumni of ben je als Finance Professional nieuwsgierig naar volgende webinars of events? Bekijk dan onze jaarkalender.  

Meer weten over Werken bij Verhoeve?

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

FITZ heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login