Nieuws

Nemen robots in de toekomst onze wereld over?

De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.

Eerste hulp bij Zero Admin - #Moonlanding

Directeur Innovatie Pieter Burghouts neemt ons mee in een #moonlanding over Zero Admin. We worden gewaarschuwd voor een gekleurd verhaal over één van de dimensies van Zero Admin, namelijk: het technische aspect. De andere dimensies (processen en mensen) komen minder aan bod, maar blijven gelukkig wel onderdeel van Zero Admin. Pieter ging onverstoorbaar door over een nieuw type klantrelatie en dat we, de mensheid, het alleenrecht op de intelligentie aan het verliezen waren. Machines met kunstmatige intelligentie komen de werkvloer op en zijn in sommige opzichten veel slimmer. Dit zal impact hebben op alle banen in de wereld, waarbij sommige helaas zullen verdwijnen, maar de meeste banen gaan er alleen anders uit zien. 

De toekomst van ons werk

Repeterende administratieve taken kunnen bijvoorbeeld door robots worden overgenomen, waardoor er meer tijd is om aan de slag te gaan met taken wat menselijk denkwerk vereist. Dat klinkt eigenlijk best wel goed, maar is dat dan Zero Admin? Pieter vertelt:  Alsof Pieter mijn vraag telepathisch doorkreeg (‘Toch die 5G chip?’). “Door de technologie zullen delen van ons werk overgenomen gaan worden, maar er zal altijd een rol voor de mens blijven. Zero Admin is de prikkelende belofte aan de klant om ons te positioneren als organisatie die klanten mee gaat helpen om na te denken hoe we mensen, processen en technologie op elkaar af kunnen stemmen zodat het lijkt alsof de administratie vanzelf verloopt.” 

Robotisering in administratieve processen

Vervolgens sprak ik  Dennis van Putten over RPA (RPwat?), Robotic Procces Automation. RPA is een software robot die ingezet kan worden als het proces al helemaal geoptimaliseerd en gestandaardiseerd is, en vaak wordt uitgevoerd. De robot automatiseert repetitieve, rule-based processen (ook wel: een als-dan proces a.k.a. ‘klikjes-robot’). Als consultant zie je veel processen en ben je bezig deze continu te verbeteren. Je kan het proces gedeeltelijk of soms helemaal overlaten aan een robot als dit proces tenminste altijd hetzelfde is. Zo is er voor de Healthcare al een LBZ-robot en een jeugdtool gebouwd. Vet toch?! Ook Dennis reageerde bijna telepathisch op mijn vraag. “De robot zelf is nogal saai om naar te kijken, want je ziet alleen de muis bewegen en een nieuw scherm openen. Maar voor de al werkende jeugdtool of LBZ-robot staat alle informatie op de website of de intranetpagina Digital Solutions.” Daar ga ik zeker even een kijkje nemen!

Met onze passie, kunde en karakter helpen wij organisaties de route naar Zero Admin te bewandelen. Is jouw organisatie er klaar voor? Neem dan contact met ons op via: www.quoratiogroep.nl/contact. Wil je meer weten over Zero Admin? Lees de verhalen van collega’s Karin (Finance), Nelleke (Healthcare) en Bas (HR Process & Payroll).

Nieuws & ervaringen van traineeships

De zorgadministratie werd voorheen vaak uitgevoerd door medewerkers die, na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt, de overstap maakten naar een bureaufunctie. Maar dat is enorm aan het veranderen. Tegenwoordig kiezen mensen voor het vak zorgadministratie en komt er veel specifieke kennis en expertise bij kijken. Met Zero Admin als stip op de horizon groeit en ontwikkelt het vak van zorgadministrateur in een razendsnel tempo. 
Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken