Nieuws

Nemen robots in de toekomst onze wereld over?

De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.

Eerste hulp bij Zero Admin - #Moonlanding

Directeur Innovatie Pieter Burghouts neemt ons mee in een #moonlanding over Zero Admin. We worden gewaarschuwd voor een gekleurd verhaal over één van de dimensies van Zero Admin, namelijk: het technische aspect. De andere dimensies (processen en mensen) komen minder aan bod, maar blijven gelukkig wel onderdeel van Zero Admin. Pieter ging onverstoorbaar door over een nieuw type klantrelatie en dat we, de mensheid, het alleenrecht op de intelligentie aan het verliezen waren. Machines met kunstmatige intelligentie komen de werkvloer op en zijn in sommige opzichten veel slimmer. Dit zal impact hebben op alle banen in de wereld, waarbij sommige helaas zullen verdwijnen, maar de meeste banen gaan er alleen anders uit zien. 

De toekomst van ons werk

Repeterende administratieve taken kunnen bijvoorbeeld door robots worden overgenomen, waardoor er meer tijd is om aan de slag te gaan met taken wat menselijk denkwerk vereist. Dat klinkt eigenlijk best wel goed, maar is dat dan Zero Admin? Pieter vertelt:  Alsof Pieter mijn vraag telepathisch doorkreeg (‘Toch die 5G chip?’). “Door de technologie zullen delen van ons werk overgenomen gaan worden, maar er zal altijd een rol voor de mens blijven. Zero Admin is de prikkelende belofte aan de klant om ons te positioneren als organisatie die klanten mee gaat helpen om na te denken hoe we mensen, processen en technologie op elkaar af kunnen stemmen zodat het lijkt alsof de administratie vanzelf verloopt.” 

Robotisering in administratieve processen

Vervolgens sprak ik  Dennis van Putten over RPA (RPwat?), Robotic Procces Automation. RPA is een software robot die ingezet kan worden als het proces al helemaal geoptimaliseerd en gestandaardiseerd is, en vaak wordt uitgevoerd. De robot automatiseert repetitieve, rule-based processen (ook wel: een als-dan proces a.k.a. ‘klikjes-robot’). Als consultant zie je veel processen en ben je bezig deze continu te verbeteren. Je kan het proces gedeeltelijk of soms helemaal overlaten aan een robot als dit proces tenminste altijd hetzelfde is. Zo is er voor de Healthcare al een LBZ-robot en een jeugdtool gebouwd. Vet toch?! Ook Dennis reageerde bijna telepathisch op mijn vraag. “De robot zelf is nogal saai om naar te kijken, want je ziet alleen de muis bewegen en een nieuw scherm openen. Maar voor de al werkende jeugdtool of LBZ-robot staat alle informatie op de website of de intranetpagina Digital Solutions.” Daar ga ik zeker even een kijkje nemen!

Met onze passie, kunde en karakter helpen wij organisaties de route naar Zero Admin te bewandelen. Is jouw organisatie er klaar voor? Neem dan contact met ons op via: www.quoratiogroep.nl/contact. Wil je meer weten over Zero Admin? Lees de verhalen van collega’s Karin (Finance), Nelleke (Healthcare) en Bas (HR Process & Payroll).

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login