Healthcare

Werken in de zorgadministratie. Kristy droeg Leanne aan voor ons traineeship 

Toe aan een nieuwe werkplek? Leanne was dat toen der tijd ook, aldus Kristy. De twee kennen elkaar van hun vorige werkgever, een dierenkliniek. Werk zou gerelateerd aan de zorg blijven, maar dan wel buiten de ‘dierenwereld’. Welke opties er dan zijn? Vele! Al dacht Kristy gelijk aan Leanne voor het traineeship Zorgadministratie die ze zelf ook volgde. Wij gingen met ze in gesprek.

De match met Quoratio en Zorgadministratie  

‘’Ze is gedreven, leergierig, slim en staat open voor nieuwe uitdagingen. En dat is precies wat je moet zijn om je in een tweejarig traineeship vast te bijten. Bij Quoratio zouden deze eigenschappen goed tot haar recht komen. Daarnaast wilde ik haar een kans gunnen op een nieuwe loopbaan en alle voordelen die Quoratio daarin te bieden heeft (vast contract, omscholing, diverse opdrachten, netwerken)’’, zegt Kristy over Leanne. Na mijn enthousiasme over haar mogelijke loopbaanswitch zijn we gewoon eens een kop thee gaan drinken om te kijken of zij er net zo over dacht. Daarna hebben we samen besloten dat ik haar aandroeg als mogelijk nieuwe collega en dat ging dus goed want ze is inmiddels gestart.  

Leanne: ‘’Hetgeen wat het meest mijn interesse wekte was dat Kristy altijd al vol enthousiasme over haar werk sprak. Met name over het bedrijfsbeleid; je bent geen nummertje meer maar een waardevolle werknemer en er wordt gekeken naar doorgroeimogelijkheden. Ook vertelde ze mij over de opleiding die ze mocht doen en daarnaast dat je bij verschillende opdrachtgevers komt te werken, wat mij erg leuk leek.’’ 

Kristy is in 2018 begonnen met het traineeship Zorgadministratie en is nu werkzaam bij Stichting Prisma. Leanne die treedt sinds begin dit jaar in haar voetsporen en is in februari ook gestart als trainee. ‘’De opleiding is uitdagend, leerzaam en interessant. Ik hoop dat ik snel mag starten bij een GGZ instelling of het ziekenhuis, voegt Leanne toe.  

We vroegen aan Leanne waarom ze na ‘het eerste zetje vanuit Kristy’ uiteindelijk voor onze organisatie heeft gekozen. ‘’Ik zou Quoratio aanraden als een bedrijf die oog heeft voor haar medewerkers, mogelijkheden geeft tot groei binnen je vakgebied, een studie aanbiedt, zorgt voor een fijne werksfeer en de open werksfeer is enorm fijn. Met open bedoel ik voornamelijk de manier van omgang met collega’s, maar ook de kansen die je krijgt en handvaten die je in het begin juist zo nodig hebt op een carriere binnen de zorg op te bouwen. Dat laatste is hetgene wat Quoratio in mijn mening zich onderscheid en waarom het in mijn ogen een enorm waardevolle werkgever is.’’ 

Verdere loopbaan na het traineeship  

Kristy: ‘’Ik begon het avontuur twee jaar geleden met goede moed. Ik wist dat ik veel nieuwe mensen zou leren kennen en zo een netwerk zou opbouwen voor later. De opleiding die voor me lag, heeft mij zeer veel geleerd over de zorg in Nederland, maar ook over mezelf als persoon. We hadden diverse trainingen met betrekking tot je gedrag, karakter en sollicitatieskills.’’  

Leanne: ‘’Ik leer momenteel via mijn opleiding veel over de regels en wetten binnen de zorg. Dit is enorm interessant, omdat iedereen te maken heeft met een vorm van zorg. Mijn ambitie ligt binnen de consultancy, dat lijkt me een mooie uitdaging.’’ 

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar de doorgroeimogelijkheden tijdens en na het traineeship Zorgadministratie? Neem een kijkje op bij ons traineeship Zorgadministratie en ontdek onder andere de mogelijkheden om door te groeien tot Projectleider, DBC Adviseur en Functioneel Beheerder.   

Voorbeelden? Bekijk ze hier.

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login