HR & Payroll

HR & Payroll Consultancy, regie over je eigen ontwikkeling

We stellen je voor aan Sander van Doorn, HR Proces & Payroll Consultant bij Quoratio. Sander vertelt je in dit blog meer over hoe en waarom hij in de consultancy terecht is gekomen, waarom de rol van Projectleider hem zo goed past en hoe hij zich snel kon ontwikkelen binnen uiteenlopende opdrachten.

Quoratio – ook voor ervaren consultants

Veel van onze consultants begonnen hun carrière bij Quoratio als trainee HR- & Salarisadministratie en groeiden van hieruit door naar de rol van consultant. Voor Sander was dit anders: hij kwam al als consultant binnen. Na zijn opleiding HRM aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen deed hij werkervaring op bij diverse werkgevers binnen HR. Sander zocht echter meer dynamiek en afwisseling in z’n werk en kwam zo met de consultancy-tak van Quoratio in aanraking. Hij had al eens een informeel gesprek gehad met een collega en in het verleden ons Summerfestival meegemaakt. Hij werd enthousiast over het feit dat je je als consultant in korte tijd snel kunt ontwikkelen, veel (soorten) opdrachtgevers leert kennen en ook gefaciliteerd wordt in het volgen van opleidingen. 

Bij Quoratio heb je regie over je eigen loopbaan. Zoals CEO Jochem zegt: ‘wij geven je de ingrediënten en jij stelt je eigen mix samen!’

Het werk binnen HR & Payroll Consultancy

Sander is geen salarisadministrateur. Hij heeft de basis wel gehad en kan zodoende inhoudelijk goed meepraten, maar hij ademt veel meer HR, proces- en projectmanagement. Waar hij ooit startte als HR-medewerker op de frontoffice, pakte hij daarna HR Reporting op en houdt hij zich nu voornamelijk bezig met projectmanagement. Momenteel werkt hij voor twee opdrachtgevers: drie dagen per week bij Shared Service Center ONS in Zwolle (dat als doel heeft de beste salarisverwerker te worden binnen de regio) en twee dagen per week bij DUO+ in Diemen. Beide organisaties zijn shared service centers binnen de overheid. Na samenvoegingen van diverse afdelingen, waaronder de Personeels- en Salarisadministratie (hierna: PSA), zetten beide organisaties nu in op doorontwikkeling. “Na op de afdeling meegedraaid te hebben ter vervanging van een collega die de organisatie verliet, werd ik aangesteld als Projectleider om de reorganisatie van één van de partners te begeleiden vanuit de PSA. Ik kreeg het vertrouwen van de teamleider en pakte deze kans dan ook met beide handen aan!” Na dit project volgde al snel het volgende project. “Binnen drie maanden zouden we de PSA van Gemeente Dalfsen overnemen. Ze moesten dus in korte tijd aangesloten worden op onze systemen en dienstverlening. En net nadat ook dit project succesvol werd afgerond, bleek dat ook de gemeente Westerveld zich wilde aansluiten. Dat noemen we insourcing, waarbij zowel de software als alle dienstverlening naadloos in elkaar over moet gaan. Of er nu gewerkt wordt met AFAS, Raet of een ander systeem – je kunt je als organisatie niet veroorloven dat het salaris niet of niet goed wordt uitbetaald.”

“Als Projectleider zet ik graag andere mensen in hun kracht. Ik faciliteer en organiseer, maar zij zorgen voor de echte verandering.”

Ontwikkelen zit in ons DNA

“Waar ik nog meer in wil groeien, is projectmanagement en HR-adviseurschap. Bij Quoratio is veel transparantie over doorgroeimogelijkheden, over het creëren van je eigen (werk)plezier en vooral succes, maar je moet natuurlijk wel eerst investeren voordat je kunt oogsten.” Die investering deed Sander bij Quoratio in de vorm van de opleidingen PDL en Prince2. En dat was pas het begin. “Je hebt de mix voor je carrière voor het uitkiezen, mits je zelf aangeeft waar je ambities liggen, jezelf in het diepe durft te gooien en soms ook even goed onderuit durft te gaan. Daarvan leren maakt je een betere consultant en die ervaring kun je altijd gebruiken bij je volgende opdracht.”

“Je staat er bij Quoratio nooit alleen voor en kan altijd handig gebruik maken van je (interne) netwerk. Bij een opdrachtgever schreef ik een business case en heb daarbij intern bij Quoratio om feedback gevraagd. Eenmaal teruggekomen bij mijn opdrachtgever werd de business case enthousiast ontvangen. Dat is die achterban die altijd achter je staat. Daarnaast word ik ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de dienstverlening en interne processen bij Quoratio. Dat is gaaf, dus daar steek ik dan ook graag wat extra tijd in!”

Diverse opdrachten

Netwerken, netwerken, netwerken. Maar ook binnen elke organisatie een ander stukje HR oppakken. Dat maakt onderdeel uit van je functie als (HR Proces & Payroll) Consultant. Zo heb je een weekstart met het hele team, een meeting met je opdrachtgever, overleg met de stuur- en projectgroep, vele ‘belsessies’ en afstemming met je stakeholders, maar heb je ook contact met je Professional Development Manager en Accountmanager van Quoratio. 

“Nieuwe projecten – dáár kom ik m’n bed voor uit! Alles wat geen onderdeel uitmaakt van de standaard routine geeft me energie en daar ga ik lekker op!”

Werken binnen HR & Payroll Consultancy kent genoeg uitdagingen: 

  • • Je kunt in korte tijd veel verschillende opdrachten doen. Je leert veel en bent breed inzetbaar.
  • • Je krijgt vrijheid en wordt echt betrokken als verschilmaker, wat je in staat stelt mee te denken over de toekomst.
  • • Elke organisatie is blij met je, want je neemt kennis van al je verschillende opdrachten mee en kunt al snel een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het team. 
  • • Het team van Quoratio is gemixt qua leeftijd, achtergrond en ambities. We zitten vaak allemaal in dezelfde fase van ontwikkeling en dat verbindt ons. 

 

Sanders groeipad ging van HR Frontoffice-medewerker via HR Reporting medewerker naar Projectleider. Maar ambities houdt hij zeker. “In de toekomst wil ik hier graag HR-adviseur of teamleider aan toevoegen. Om die stap te maken, wil ik onder andere een opleiding LEAN Green Belt volgen, me verdiepen in Agile/Scrum en wie weet een master volgen in de richting van (project)leiderschap en / of persoons- en organisatieontwikkeling.”

 

“Na twee jaar en drie opdrachten begint het feest eigenlijk nu pas echt. Een leven lang leren is de nieuwe standaard.”

Wil je net als Sander ook onderdeel uitmaken van het HR & Payroll Consultancy team en je leven lang blijven leren? Bekijk dan snel onze vacatures!

 

 

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken