Finance, Healthcare, HR & Payroll

Drie trainees, drie opdrachten

Fundamenteel onderdeel van je traineeship bij Quoratio Groep is het opdoen van werkervaring. Want het verschil maken op de back-offices van bedrijven, dat is waar je voor wilt gaan. Maar wat voor soort opdrachten en opdrachtgevers zijn dat nou waar je als trainee terecht komt? En wat doe je dan precies? We vroegen het drie trainees, elk uit een van de drie domeinen. Dat zijn HR Process & Payroll, Healthcare en Finance & Control. Ondertussen delen Petra, Jeroen en Gert ook nog wat ze geleerd hebben en krijg je van ieder een trainee-tip!

Trainee zorgadministratie - Gert 

 “Eigenlijk kom ik elke dag wel weer bijzondere dingen tegen. Zo leer ik ook elke dag wat nieuws!”

Samenvoegen EPD

Gert is trainee zorgadministratie bij Isala in Zwolle. Aanleiding voor de start van zijn opdracht was de migratie van twee EPD’s (Elektronisch Patiënten Dossier) naar één. “Bij het samenvoegen van een EPD gaat zoveel mis. We moesten bijna elke dag wel opnieuw het wiel uitvinden”, vertelt hij. “Het werk begon met het wegwerken van uitvallijsten; facturen die als het ware van de band zijn gerold omdat er gegevens ontbreken of omdat ze niet voldoen aan wet en regelgeving. Eigenlijk kom ik elke dag wel weer bijzondere dingen tegen. Zo leer ik ook elke dag wat nieuws. Op zoek gaan naar de juiste puzzelstukjes, dat vind ik erg leuk aan mijn baan. Het wegwerken van lijsten kan veel van hetzelfde zijn, maar het is wel belangrijk werk. Ik probeer ondersteunend te zijn en mee te denken met mijn opdrachtgever. Dat is soms lastig omdat ik een bedrijfskundige achtergrond heb en geen medische. Door duidelijk te zijn over wat ik kan en welke kennis ik heb, weten anderen mij goed op waarde te schatten, maar is er als trainee ook ruimte om te leren.”

Smeerolie

“Ik ben deze opdracht samen met collega Anita gestart. We hebben regelmatig contact en vullen elkaar goed aan. Ook Quoratio-collega Anouk is een belangrijk aanspreekpunt voor vragen. Ik merk dat je ook als trainee al een beetje consultant kunt zijn. Binnen een ziekenhuis gaan dingen namelijk niet altijd vanzelf. Waar voor mij de uitdaging in zit is het ‘ontzorgen’ van de afdeling waar ik voor werk. Wanneer ik zie dat iets foutief wordt geregistreerd of dat iets efficiënter kan, dan meld ik dat en kan dat structureel worden opgelost. Het proces kan daarna weer moeiteloos doorlopen. Daar houd ik van. Zo ben ik veel meer de smeerolie van de afdeling dan de lijstjes-wegwerker.” Trainee-tip van Gert: Meer uitdaging in je opdracht? Zorg dat je betrouwbaar en beschikbaar bent voor je opdrachtgever. Laat je niet afleiden door randzaken. 

Ik merk dat je ook als trainee al een beetje consultant kunt zijn.

Trainee HR Process & Payroll - Jeroen

''De opleidingen van Quoratio bereiden je theoretisch wel goed voor, maar de ervaring op je werkplek maakt dat je groeit in je vak.''

Verloning

Jeroen is per 1 juni officieel consultant geworden bij Quoratio en werkt bij Waternet. Jeroen: “Ik maak onderdeel uit van het Team Salarisadministratie bij Waternet. Mijn werk begon met het maandelijks verwerken van de declaraties van medewerkers. Die kwamen binnen via een systeem en daar moest controle op worden uitgevoerd en de vergoeding verwerkte ik vervolgens op de salarisstrook. Later kwamen daar meer personeelsadministratieve taken bij, zoals het verwerken van mutaties als verhuizingen en promoties. Waternet is een grote organisatie. De (salaris)administratie kenmerkt zich door veel aparte regels, uitzonderingen en oude afspraken. Iedere verloning kom ik wel weer iets nieuws tegen. Het is helemaal niet erg dat je nieuw bent en als trainee nog veel moet leren. In het begin heb ik mijn collega’s bij Waternet de oren van het lijf gevraagd. Dat heeft echt bijgedragen aan mijn groei. De opleidingen van Quo bereiden je theoretisch wel goed voor, maar de ervaring op je werkplek maakt dat je groeit in je vak. En ja, daar moet je nou eenmaal veel vragen stellen om je werk goed te kunnen doen.”

Leergierig

“Wat mijn opdracht extra leuk maakt is dat ik mensen kan helpen. Maar weinig mensen hebben weet van hun salarisstrook. Het begrijpelijk maken en toelichten is waar ik veel voldoening uithaal. Zodra het ingewikkeld wordt, vind ik het leuk worden. Dat puzzelen en het precieze van het werk, dat doet het voor mij. Maar heel eerlijk, zodra het wat droger wordt, bijvoorbeeld over pensioenen en verzuim, dan drijft mijn aandacht wat weg. Nu ik ben doorgegroeid tot consultant ga ik voor iets minder vaktechnische inhoud en hoop ik me straks bij een nieuwe opdrachtgever meer in procesoptimalisatie te kunnen verdiepen. Ook daarvoor zal ik weer veel vragen moeten stellen. Naast mijn Talent Development Manger spreek ik ook regelmatig met consultants en accountmanagers binnen Quoratio. Daar kan ik echt veel van leren en die maken altijd tijd voor al mijn vragen.” Trainee-tip van Jeroen: Stel vragen! Stel vragen! Stel vragen!

“Wat mijn opdracht extra leuk maakt is dat ik mensen kan helpen. Maar weinig mensen hebben weet van hun salarisstrook. Het begrijpelijk maken en toelichten is waar ik veel voldoening uithaal. Zodra het ingewikkeld wordt, vind ik het leuk worden.''

Trainee Finance & Control - Petra

“Bij de opdrachtgever kunnen ze ook van jou leren. Jij komt immers met frisse kennis uit de schoolbanken.”

Boeken van facturen

De werkplek van trainee Finance & Control Petra is het Shared Service Center van Bouwbedrijf Van Wijnen in Harderwijk. Daar werd ze aangenomen voor het eerstegangs boeken van facturen. “De bouwwereld kenmerkt zich door een ingewikkelde BV-structuur, dus alleen al met de tenaamstelling van een factuur kan er veel misgaan. Mijn taak om dat soort zaken te controleren en corrigeren. Vrij eenvoudig werk, dus toen er door ziekte taken bij het tweedegangs inboeken bleven liggen, ben ik die gaan oppakken. Dan begint het al meer op boekhouden te lijken. Er moeten kostendragers worden toegevoegd en uitgezocht. En toen Van Wijnen meer aandacht ging besteden aan de WKA (Wet Keten Aansprakelijkheid) werd het pas echt interessant! Op dat moment volgde ik net de lessen belastingwetgeving bij Quoratio en kwam ik met frisse kennis uit de schoolbanken. Zo werd ik ineens de WKA-expert op de afdeling.”

Impact maken

“Binnen Van Wijnen voel ik me volwaardig onderdeel van het team. Ik durf ook echt mijn mond open te trekken als ik zie dat dingen niet goed gaan. Mijn mening doet er zeker toe. Ik ben binnen Van Wijnen echt niet ‘slechts een trainee.’ Het maken van impact, het puzzelen en zorgen dat alles volledig klopt, dat geeft me voldoening. En dat zit voor mij ook in het mogelijk maken van verandering. Als het me soms via allerlei omwegen toch lukt om collega’s mee te krijgen om een extra rapportje te draaien dat goede nieuwe inzichten oplevert, dan word ik daar echt blij van!” Trainee-tip van Petra: Geef toe als je iets niet weet, het opent deuren om verder te leren en dingen vanuit een andere hoek te bekijken.

''Zo werd ik ineens de WKA-expert op de afdeling.”

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar een van onze traineeships? Neem een kijkje!

Nieuws & ervaringen van traineeships

De zorgadministratie werd voorheen vaak uitgevoerd door medewerkers die, na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt, de overstap maakten naar een bureaufunctie. Maar dat is enorm aan het veranderen. Tegenwoordig kiezen mensen voor het vak zorgadministratie en komt er veel specifieke kennis en expertise bij kijken. Met Zero Admin als stip op de horizon groeit en ontwikkelt het vak van zorgadministrateur in een razendsnel tempo. 
Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken