Finance, Healthcare, HR & Payroll

Drie trainees, drie opdrachten

Fundamenteel onderdeel van je traineeship bij Quoratio Groep is het opdoen van werkervaring. Want het verschil maken op de back-offices van bedrijven, dat is waar je voor wilt gaan. Maar wat voor soort opdrachten en opdrachtgevers zijn dat nou waar je als trainee terecht komt? En wat doe je dan precies? We vroegen het drie trainees, elk uit een van de drie domeinen. Dat zijn HR Process & Payroll, Healthcare en Finance & Control. Ondertussen delen Petra, Jeroen en Gert ook nog wat ze geleerd hebben en krijg je van ieder een trainee-tip!

Trainee zorgadministratie - Gert 

 “Eigenlijk kom ik elke dag wel weer bijzondere dingen tegen. Zo leer ik ook elke dag wat nieuws!”

Samenvoegen EPD

Gert is trainee zorgadministratie bij Isala in Zwolle. Aanleiding voor de start van zijn opdracht was de migratie van twee EPD’s (Elektronisch Patiënten Dossier) naar één. “Bij het samenvoegen van een EPD gaat zoveel mis. We moesten bijna elke dag wel opnieuw het wiel uitvinden”, vertelt hij. “Het werk begon met het wegwerken van uitvallijsten; facturen die als het ware van de band zijn gerold omdat er gegevens ontbreken of omdat ze niet voldoen aan wet en regelgeving. Eigenlijk kom ik elke dag wel weer bijzondere dingen tegen. Zo leer ik ook elke dag wat nieuws. Op zoek gaan naar de juiste puzzelstukjes, dat vind ik erg leuk aan mijn baan. Het wegwerken van lijsten kan veel van hetzelfde zijn, maar het is wel belangrijk werk. Ik probeer ondersteunend te zijn en mee te denken met mijn opdrachtgever. Dat is soms lastig omdat ik een bedrijfskundige achtergrond heb en geen medische. Door duidelijk te zijn over wat ik kan en welke kennis ik heb, weten anderen mij goed op waarde te schatten, maar is er als trainee ook ruimte om te leren.”

Smeerolie

“Ik ben deze opdracht samen met collega Anita gestart. We hebben regelmatig contact en vullen elkaar goed aan. Ook Quoratio-collega Anouk is een belangrijk aanspreekpunt voor vragen. Ik merk dat je ook als trainee al een beetje consultant kunt zijn. Binnen een ziekenhuis gaan dingen namelijk niet altijd vanzelf. Waar voor mij de uitdaging in zit is het ‘ontzorgen’ van de afdeling waar ik voor werk. Wanneer ik zie dat iets foutief wordt geregistreerd of dat iets efficiënter kan, dan meld ik dat en kan dat structureel worden opgelost. Het proces kan daarna weer moeiteloos doorlopen. Daar houd ik van. Zo ben ik veel meer de smeerolie van de afdeling dan de lijstjes-wegwerker.” Trainee-tip van Gert: Meer uitdaging in je opdracht? Zorg dat je betrouwbaar en beschikbaar bent voor je opdrachtgever. Laat je niet afleiden door randzaken. 

Ik merk dat je ook als trainee al een beetje consultant kunt zijn.

Trainee HR Process & Payroll - Jeroen

''De opleidingen van Quoratio bereiden je theoretisch wel goed voor, maar de ervaring op je werkplek maakt dat je groeit in je vak.''

Verloning

Jeroen is per 1 juni officieel consultant geworden bij Quoratio en werkt bij Waternet. Jeroen: “Ik maak onderdeel uit van het Team Salarisadministratie bij Waternet. Mijn werk begon met het maandelijks verwerken van de declaraties van medewerkers. Die kwamen binnen via een systeem en daar moest controle op worden uitgevoerd en de vergoeding verwerkte ik vervolgens op de salarisstrook. Later kwamen daar meer personeelsadministratieve taken bij, zoals het verwerken van mutaties als verhuizingen en promoties. Waternet is een grote organisatie. De (salaris)administratie kenmerkt zich door veel aparte regels, uitzonderingen en oude afspraken. Iedere verloning kom ik wel weer iets nieuws tegen. Het is helemaal niet erg dat je nieuw bent en als trainee nog veel moet leren. In het begin heb ik mijn collega’s bij Waternet de oren van het lijf gevraagd. Dat heeft echt bijgedragen aan mijn groei. De opleidingen van Quo bereiden je theoretisch wel goed voor, maar de ervaring op je werkplek maakt dat je groeit in je vak. En ja, daar moet je nou eenmaal veel vragen stellen om je werk goed te kunnen doen.”

Leergierig

“Wat mijn opdracht extra leuk maakt is dat ik mensen kan helpen. Maar weinig mensen hebben weet van hun salarisstrook. Het begrijpelijk maken en toelichten is waar ik veel voldoening uithaal. Zodra het ingewikkeld wordt, vind ik het leuk worden. Dat puzzelen en het precieze van het werk, dat doet het voor mij. Maar heel eerlijk, zodra het wat droger wordt, bijvoorbeeld over pensioenen en verzuim, dan drijft mijn aandacht wat weg. Nu ik ben doorgegroeid tot consultant ga ik voor iets minder vaktechnische inhoud en hoop ik me straks bij een nieuwe opdrachtgever meer in procesoptimalisatie te kunnen verdiepen. Ook daarvoor zal ik weer veel vragen moeten stellen. Naast mijn Talent Development Manger spreek ik ook regelmatig met consultants en accountmanagers binnen Quoratio. Daar kan ik echt veel van leren en die maken altijd tijd voor al mijn vragen.” Trainee-tip van Jeroen: Stel vragen! Stel vragen! Stel vragen!

“Wat mijn opdracht extra leuk maakt is dat ik mensen kan helpen. Maar weinig mensen hebben weet van hun salarisstrook. Het begrijpelijk maken en toelichten is waar ik veel voldoening uithaal. Zodra het ingewikkeld wordt, vind ik het leuk worden.''

Trainee Finance & Control - Petra

“Bij de opdrachtgever kunnen ze ook van jou leren. Jij komt immers met frisse kennis uit de schoolbanken.”

Boeken van facturen

De werkplek van trainee Finance & Control Petra is het Shared Service Center van Bouwbedrijf Van Wijnen in Harderwijk. Daar werd ze aangenomen voor het eerstegangs boeken van facturen. “De bouwwereld kenmerkt zich door een ingewikkelde BV-structuur, dus alleen al met de tenaamstelling van een factuur kan er veel misgaan. Mijn taak om dat soort zaken te controleren en corrigeren. Vrij eenvoudig werk, dus toen er door ziekte taken bij het tweedegangs inboeken bleven liggen, ben ik die gaan oppakken. Dan begint het al meer op boekhouden te lijken. Er moeten kostendragers worden toegevoegd en uitgezocht. En toen Van Wijnen meer aandacht ging besteden aan de WKA (Wet Keten Aansprakelijkheid) werd het pas echt interessant! Op dat moment volgde ik net de lessen belastingwetgeving bij Quoratio en kwam ik met frisse kennis uit de schoolbanken. Zo werd ik ineens de WKA-expert op de afdeling.”

Impact maken

“Binnen Van Wijnen voel ik me volwaardig onderdeel van het team. Ik durf ook echt mijn mond open te trekken als ik zie dat dingen niet goed gaan. Mijn mening doet er zeker toe. Ik ben binnen Van Wijnen echt niet ‘slechts een trainee.’ Het maken van impact, het puzzelen en zorgen dat alles volledig klopt, dat geeft me voldoening. En dat zit voor mij ook in het mogelijk maken van verandering. Als het me soms via allerlei omwegen toch lukt om collega’s mee te krijgen om een extra rapportje te draaien dat goede nieuwe inzichten oplevert, dan word ik daar echt blij van!” Trainee-tip van Petra: Geef toe als je iets niet weet, het opent deuren om verder te leren en dingen vanuit een andere hoek te bekijken.

''Zo werd ik ineens de WKA-expert op de afdeling.”

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar een van onze traineeships? Neem een kijkje!

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken