HR & Payroll

Tom vertelt over zijn ervaringen binnen het payrollvak

Zo’n 7 jaar geleden had Tom geen flauw idee wat Salarisadministratie inhield. Dat is vandaag de dag, na een traineeship Salarisadministratie en tig mooie opdrachtgevers wel anders. Van het controleren van bonnetjes bij Ziggo tot het leiden van een wereldwijd project bij ING. Tom heeft alle facetten van het payrollvak van A tot Z gezien én uitgevoerd. Hij neemt ons in vogelvlucht mee in de afgelopen 7 jaar.

Ik ben echt een systeemnerd

Het begon allemaal met de het traineeship en PDL, wat destijds vooral bestond uit loonheffingen, arbeidsrecht en pensioenen. Stof die mij totaal niet lag. En daar word ook meteen de tweedeling in salarisland duidelijk. Je hebt aan de ene kant de mensen die veel en graag met regeltjes bezig zijn en urenlang kunnen praten over het genietingsmoment van loon. Aan de andere kant heb je de systeemnerds die urenlang kunnen puzzelen in systemen. En ik hoor overduidelijk bij de laatste groep, dat heb ik altijd al gedaan en dat wist ik al vanaf het begin.

Het leukste dat je kunt doen

Dat is ook de reden dat ik mijn opdracht bij Sigma zo ontzettend positief heb ervaren. Ondanks dat ik daarvoor 3 koude wintermaanden in Goes in een hotel heb doorgebracht en ver moest reizen. De inhoud van de opdracht was zo mooi, dat dit me altijd is bijgebleven. Ik mocht hier helemaal zelf conversie naar Nmbrs® draaien. En dat vind ik nog steeds het leukste dat je kunt doen; payrollconversie en nieuwe systemen inrichten.

De inhoud van de opdracht was zo mooi, dat dit me altijd is bijgebleven.

Vooral een uitdaging in de accountancy

Vooral bij accountantskantoren is payrollconversie een uitdaging. Die hebben 100 verschillende klanten en die klanten moeten allemaal salarisadministratie doen. Uiteindelijk is de basis altijd hetzelfde. Maar hoe dat precies is ingericht, is overal anders. De ene klant heeft bijvoorbeeld een hele moeilijke pensioenberekening, de ander wil een ‘Employee Self Service’ laten doorvoeren in het salarissysteem. Het is gewoon echt altijd anders. En dat maakt dat wat ik doe ook zo leuk.

Ik houd van problemen oplossen

Waar ik in mijn werk continu naar op zoek ben is het oplossen van problemen. Ik houd gewoon van problemen oplossen. En geen enkele conversie is hetzelfde, want elke klant heeft zo zijn eigen processen en die moet je in het systeem zien te krijgen. Je weet van tevoren nooit wat voor problemen je gaat tegenkomen en dat is wat het zo leuk maakt. Daarnaast help ik gewoon graag mensen. Dus samen met de klant de problemen die we tegenkomen oplossen is mij op het lijf geschreven. Elke dag kan een nieuwe uitdaging zijn en dat komt goed van pas bij iemand die zich snel verveelt.

Ik houd gewoon van problemen oplossen.

Projectmanager internationaal

En dan is daar het moment dat je wordt gevraagd als projectmanager voor een wereldwijd project en sta je ineens in Parijs voor je werk. Vanwege mijn ervaring binnen internationale salarisadministratie en ING zelf werd ik gevraagd een wereldwijd project te leiden waar alle payrolls van ING over de hele wereld verbonden moeten worden in één systeem. Met voor elk land andere processen en problemen. Mijn eerste ervaring als projectmanager en wat voor één!

Ik werd gevraagd een wereldwijd project te leiden

Senior Consultant bij PWC

De ene opdracht nog mooier dan de andere, maar het ultieme is toch wel de overstap naar PWC in de rol van senior consultant.

Tom heeft Quoratio verlaten voor een mooie nieuwe stap binnen payroll. Hij gaat als Senior Consultant aan het werk bij PWC. Een rol die hem op het lijf geschreven is. Want met het bouwen van payrollintegraties kan hij zich helemaal uitleven op het gebied van functioneel beheer, een richting die hem al vanaf de eerste dag aansprak.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken