Nieuws

Quoratio brengt online leren en vitaal blijven slim samen

Ontwikkeling vinden we bij Quoratio heel belangrijk. Om zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling te stimuleren is het faciliteren van online leren een slimme keus. Begin maart gaven we het startschot van onze Quoratio Campus, een nieuw online leerplatform voor al onze medewerkers. Of je nu trainee of consultant bent, je kunt leren wát jij wilt, op welk moment je wilt. Vitaal blijven we door elke dag een gezonde lunch te eten en ook door samen te bewegen, zoals  op met de Quoratio bootcamp elke dinsdagavond.  Maar vitaal blijven we ook door er bewust aandacht aan te besteden en dat kan nu óók met Quoratio Campus!

Quoratio Campus

Wij bieden niet voor niets Werken & (Online) Leren. Onze professionals zijn niet alleen een helpende hand, maar denken ook strategisch mee over een efficiënte inrichting van administratieve processen. Hiervoor is actuele vakkennis noodzakelijk! Naast mooie opdrachten bij topwerkgevers krijg je tijdens je traineeship volop vakopleidingen en vaardigheidstrainingen, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd in klassikale vorm. Dat kan ook in de Quoratio Campus. Onbeperkt, waar en wanneer je maar wilt en in je eigen tempo. Wat dat is? Stel je een soort Netflix voor, maar dan vol videotrainingen. Een groot aantal mogelijkheden waaruit je zelf een keuze kunt maken. Jij bepaalt het tempo, volgt je eigen route en bepaalt je eigen doel. Trainingen-bingen is absoluut toegestaan :)

Volg jouw ontwikkelpad

Bij Quoratio geldt een culturele norm om jezelf  constant te blijven ontwikkelen. Dat is met Quoratio Campus makkelijker geworden. Patty van Ravenswaay, opleidingsmanager bij Quoratio, schreef al eens een blog over een leven lang leren. Hierin schreef ze over de nieuwe competenties die onze medewerkers moeten beheersen en die bekend staan als ‘21st Century Skills’. Vaardigheden op het gebied van communiceren, samenwerken, sociale en culturele vaardigheden, zelfregulering, kritisch en creatief denken, informatievaardigheden en ICT-basisvaardigheden. Het gaat om een mix van harde en zachte skills, die voor medewerkers op ieder niveau steeds belangrijker worden. Want de wereld verandert en daarmee het werk en de skillsset van medewerkers ook.

In de leerlijn ‘onboarding’ op Quoratio Campus wordt alle noodzakelijke informatie voor nieuwe medewerkers behandeld. De leerlijn bestaat uit essentials (micro-cursussen) met video’s gemaakt door medewerkers. Patty vertelt: “We hebben een bootcamp bij SkillsTown gevolgd om deze video’s te leren maken. Vier video’s hebben we in de studio opgenomen en daarna zijn we zelf aan de slag gegaan. Door eigen medewerkers een rol te laten spelen in de cursusvideo’s, merk je dat ze meer betrokken raken.”

Een andere leerlijn is die met “must-do’s”. Deze bevat modules waarvan Quoratio vindt dat elke medewerker ze gevolgd moet hebben. Bijvoorbeeld de module Nederlands foutloos schrijven, die zelfs voor een heuse competitie heeft gezorgd. Online leren krijgt dan ineens nog een extra dimensie; samen leren voor nog meer resultaat!.

Vitaliteit centraal

Naast jezelf kunnen blijven ontwikkelen vinden we het belangrijk dat onze medewerkers goed in hun vel zitten. Daarom voegde we een flink aantal video cursussen op het gebied van fysieke en mentale vitaliteit toe. Op deze manier faciliteert Quoratio Campus ook in de behoefte om te kunnen leren hoe je je lichaam en geest in goede conditie houdt. We leren en schrijven niet alleen graag over vitaliteit maar we bewegen ook graag samen. Ook bij de lancering van de academie was dit de rode draad. Patty licht toe: “We wilden het beeld creëren dat al onze professionals hun eigen race rennen. Bij de lancering van de campus heeft iedereen een pakketje opgestuurd gekregen met een rugnummer, een waterflesje en een toelichtende brief. Daarnaast hebben we een bijeenkomst georganiseerd waarin we letterlijk een startschot gaven, waarop de collega’s begonnen met rennen. Hier hebben we ook een video van gemaakt die we verspreid hebben naar de professionals die er niet bij konden zijn.”

Maak een bewuste keuze

Niet alleen privé, maar ook op werkgebied is het maken van bewuste keuzes slim. Wij helpen je graag bij het ontdekken van jouw ambitie en carrièremogelijkheden. Jouw voorgangers maakten ook, ieder op hun eigen manier, een bewuste keuze.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
We leven in een wereld waarbij de dagen voorbijvliegen. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel keuzes, kansen en mogelijkheden. Fear of missing out is een gevoel wat bij veel mensen heerst. We willen niets missen en vergelijken onszelf bewust en onbewust met anderen. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen zich laten meeslepen in de dagelijkse sneltrein. Zeker nu de wereld weer langzaam opengaat, stroomt de agenda weer vol met sociale activiteiten. Maar hoe weet je zeker dat je in de juiste (snel)trein zit?

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken