Nieuws

Onze gouden tips voor het vinden van jouw droom job!

Ben jij net afgestudeerd? Of heb je al een baan, maar past deze niet meer bij je? Dan wordt het tijd voor een nieuwe baan. Het kan nog best lastig zijn om deze te vinden. Met deze tips wordt het vele malen gemakkelijker om jouw droomjob te vinden. Grote kans dat je hem vindt bij Quoratio!

Volg je passie

Wat maakt jou nu echt gelukkig? Het is belangrijk om deze vraag te beantwoorden voor je op zoek gaat naar een nieuwe baan. Je wilt immers geen werk waar je doodongelukkig van wordt. Als jij elke ochtend met tegenzin naar je werk gaat, voelen de dagen heel lang. Zoek daarom een droom job waarbij je de kans krijgt om te doen wat jij leuk vindt en waar je energie van krijgt. Weet je het nog niet helemaal? Je eerste baan hoeft niet meteen de juiste zijn. Durf te experimenteren. Probeer gerust verschillende banen uit om erachter te komen wat bij jou past. Dat kan bijvoorbeeld door te kiezen voor detachering. Je wordt dan op verschillende opdrachten geplaatst en kan zo bij meerdere bedrijven werken en zien hoe het je bevalt.

Maak een verzorgd LinkedIn-profiel

LinkedIn is dé plek om jezelf te promoten. Op dit netwerk kun je zoeken naar vacatures, maar je kunt ook hier connecties maken met collega’s, medestudenten, enzovoorts. Zorg er voor dat je profiel er netjes, duidelijk en verzorgd uitziet. Plaats er al je relevante baantjes, opleidingen en nevenactiviteiten op. Als je een eigen website hebt kun je deze koppelen aan de LinkedIn-profiel. Zorg ervoor dat alles er netjes, duidelijk en verzorgd uitziet.

Blijft actief werken aan je persoonlijke ontwikkeling

Stilstaan is funest voor je carrière. Zorg er voor dat je jezelf blijft ontwikkelen. Er valt altijd wel wat nieuws te leren binnen jouw vakgebied. Hierdoor kan het zomaar zijn dat je uiteindelijk in aanmerking voor die fantastische droomjob waarvoor je eerder nog niet gekwalificeerd voor was. Werkgevers waarderen mensen zichzelf telkens willen blijven verbeteren.

Netwerk je suf

Het is een feit dat een groot deel van de werkzoekenden uiteindelijk een baan vindt via zijn eigen netwerk. Heb je een groot en goed netwerk? Dan kan dat je profijt opleveren. Zorg dat je in contact komt met mensen die in dezelfde branche werken als jij (of in de branche waar je graag zou willen werken). Dat kan via LinkedIn, maar je kunt natuurlijk ook naar events en netwerkborrels gaan om nieuwe mensen te ontmoeten. Dat kan een beetje eng zijn, maar je zult er achteraf zeker de vruchten van plukken. Quoratio organiseert diverse laagdrempelige borrels, inhousedagen, alumni- en andere bijeenkomsten waarop je in een ontspannen sfeer kunt kennismaken met de organisatie en mede werkzoekenden.

Blijf de ontwikkelingen volgen

Als jij gaat solliciteren, maak je meer indruk als je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied. Zorg er voor dat je hier goed van op de hoogte blijft. Dat kan al door relevante pagina’s te volgen op LinkedIn of regelmatig vakliteratuur te lezen. Zo laat je in een gesprek, met je eventuele werkgever, zien dat je weet waar je het over hebt. Als je laat zien dat je volop met jouw vakgebied bezig bent en geïnteresseerd bent in innovatie, maak je een goede indruk tijdens het sollicitatiegesprek. Neem eens een kijkje in het Quoratio nieuwsoverzicht. Daarin houden we belangrijke ontwikkelingen bij.

Vertrouw in jezelf

Twijfel niet aan jezelf. Waarom zou je? Ook als je nog maar net de arbeidsmarkt betreedt of je vorige baan een verkeerde keus bleek te zijn, is dat nergens voor nodig. Het gaat je lukken want er is voor iedereen een ideale job. Ook jij gaat hem vinden!

Carrière in de administratie

Lijkt werken aan uitdagende administratieve werkzaamheden jou wel iets? Dan is het traineeship bij Quoratio wat voor jou. Je kunt kiezen voor een Traineeship ZorgadministratieHR- en salarisadministratie of Financiële administratie. Je wordt bij Quoratio opgeleid tot veel meer dan een uitvoerend administrateur. Aan het einde van je traineeship ben je een expert binnen in je eigen vakgebied en kun je als consultant aan de slag. In deze rol adviseer je bedrijven op het gebied van zorg-, HR-, salaris- of financiële administratie en verbeter je de bestaande processen. Lijkt het jou wel wat? Neem direct contact met ons op en scoor je droomjob!

Bekijk hier de ervaringen van degenen die jou voor gingen

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken