Finance

Werken in de detachering: veelzijdigheid aan opdrachten

Marco is Finance Consultant bij Verhoeve. En dat doet hij al bijna 13 jaar! Werken in de detachering betekent voor Marco veelzijdigheid aan opdrachten. Hij neemt je graag mee in zijn wereld, zijn huidige opdracht en successen en uitdagingen die daarbij komen kijken

Implementatie van nieuw ERP-pakket

‘’Vorig jaar september ben ik via Verhoeve begonnen aan mijn opdracht bij ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk. Men was reeds begonnen met de voorbereidingen van de implementatie van het ERP pakket AFAS. De go-live stond gepland op 1-1-2020.

Mijn taak was het migreren van de debiteuren stamgegevens en het toetsen en inrichten van de wensen van St. Jansdal met de mogelijkheden van AFAS. Mijn deelgebieden waren: debiteuren en facturering. Even later kwamen daar de onderdelen contracten met verplichtingen en projecten bij. Je kunt je voorstellen dat het soms een uitdaging is om de financiële kant van systemen op tijd in te richten. Maar juist de afwisseling houdt het werk leuk.’’

Alle data vastleggen in dezelfde bron

‘’Bij de stamgegevens debiteuren bleken vele velden verkeerd te staan, waardoor een rechtstreekse datamigratie uit het systeem geen optie was. We zien dit probleem vaak bij klanten. Met een dump naar EXCEL zijn +800 klanten goed gezet en konden deze ingelezen worden.                                             

Het inrichten van de facturering met de mogelijkheden van AFAS verliep goed. Ook de financiële kant van de contracten met verplichtingen en de projecten werden getest voor livegang .’’, aldus Marco. Maar na de implementatie waren we nog niet klaar. We liepen tegen een probleem aan bij het verwerken van facturen die niet in een bepaald format gegoten kunnen worden. Aan de hand van onze bevindingen heeft de softwareleverancier direct actie ondernomen en deze als verbeterpunt opgenomen in de nieuwe release.

Meer weten hoe wij bij de Quoratio Groep omgaan met automatisering? En hoe wij alle data één keer vastleggen in één bron? Lees dan hier het verhaal op AFAS.nl.

Verlening opdracht - nieuwe rol als Coördinator

‘’Een tweetal weken voor einde opdracht werd mij plotseling gevraagd of ik niet langer wilde blijven. Ik vroeg me af welke rol ingevuld moest worden, want het testen was immers voorbij. Het zou ondersteuning zijn aan de financiële afdeling in verband met de aankomende accountantscontrole en ondersteuning bij debiteuren (hetgeen ik in de testfase onder mijn hoede had). Tijdens het eerste vooroverleg over de accountantscontrole werd gevraagd wie als Coördinator wilde optreden. Alles om te zorgen dat het jaarrekeningdossier een kwalitatief en compleet geheel wordt. Ik schoof mezelf naar voren. Ik kon en wilde die rol op mij nemen.’’ Dit is voor mij de perfecte combi tussen vakinhoud, systeemimplemenatie en als Consultant echte waarde kunnen toevoegen in de manier van werken.

Werken in de detachering: regie over je eigen carrière

‘’Waar mijn initiële opdracht begon met een statische testopdracht werd mijn opdracht steeds dynamischer. Ik had contact met de financiële afdeling, control, en salarisadministratie over de aan te leven dossiers. Ik kreeg zicht over het wel en wee van de organisatie en kon sparren over dossiers en boekhoudkundige oplossingen. Kortom ik voelde me als een vis in het water.’’

Marco: ‘’Inmiddels is de accountantscontrole naar tevredenheid afgerond en is mijn contract nogmaals verlengd om het onderdeel contracten en verplichtingen verder uit te rollen in de organisatie. Dat is hoe een aflopende opdracht tot een boeiend vervolg kan leiden. Juist in deze toch wat onzekere tijden voor iedereen.’’

Bij de Quoratio Groep, waar Verhoeve – partner in Finance & Control – onderdeel van is, geloven we in Zero Admin. We geloven dat mens, proces, systeem en data met elkaar in verbinding staan en we de backbone van organisaties door middel van automatisering kunnen versterken. We nemen handmatige administratieve handelingen weg en gaan voor echte procesoptimalisatie.

Nieuws & ervaringen van traineeships

 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
Een aantal jaar geleden begon Celine Bruijsten-Versteeg als Salarisadministrateur bij een accountantskantoor. Toch lag haar passie meer bij administratie. “Ik zocht naar een werkgever waar ik werken en leren kon combineren, meer verdieping en ik wilde werken met een club jonge collega’s. Dat vond ik bij de Quoratio Groep! Nu, drie jaar later, maak ik de overstap van HR- & Salarisadministratie naar de Uitkeringsadministratie.” Benieuwd naar haar drive om te werken binnen het Sociaal Domein? Lees het in dit blog!
Je vindt via Indeed een traineeship waar werken en leren, cijfermatig werk en maatschappelijke betrokkenheid bij elkaar komen. En dan denk je: dit staat op mijn lijf geschreven. Ik solliciteer! Meral Begkoz is een van onze nieuwe trainees binnen Quoratio Sociaal Domein & Uitkeringen. Binnen een week kon ze al van start!

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken