Finance

10 veelgestelde vragen over onze traineeships

 

Denk jij wel eens na over een traineeship binnen het vakgebied administratie en procesoptimalisatie? Maar weet je niet goed wat je je daarbij moet voorstellen? We nemen je mee in onze wereld – en binnenkort hopelijk ook die van jou! Ieder jaar starten er zo’n driehonderd trainees bij Quoratio. We beantwoorden de tien veelgestelde vragen van jouw voorgangers.

FAQ 1 – Hoe lang duurt een traineeship?

Een traineeship duurt twee jaar. Dit geldt voor zowel de traineeships HR- & Salarisadministratie en Zorgadministratie als Financiële Administratie. Deze twee jaar staan in het teken van werken en leren op hbo-niveau, waarna je zelf een specialisatie kiest en Consultant wordt. Volg je ons traineeship Consultancy in de zorg (werken en leren op wo-niveau), dan duurt het traineeship negen maanden en word je al snel Junior Consultant. Hierna heb je zelf de keuze of je onderdeel wordt van onze Consultancy-unit of dat je in dienst gaat bij een van onze opdrachtgevers.

FAQ 2 – Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Heb je gesolliciteerd? Dan ontvang je binnen twee werkdagen een reactie van onze recruiters. We beginnen met een telefonisch gesprek om te kijken of we bij elkaar passen en om alvast in te gaan op je ambities. Zo weten we zeker dat we op een lijn zitten als we elkaar voor het eerst face-to-face ontmoeten – dit kan tijdens een individueel gesprek zijn of tijdens een selectiebijeenkomst. Zijn we allebei overtuigd? Dan ontvang je een capaciteiten- en persoonlijkheidstest. Bij een positieve uitkomst plannen we een tweede gesprek in met een van onze Talent Development Managers. Daarna volgt logischerwijs bericht of je kan starten met het traineeship.

FAQ 3 – Is het mogelijk om het traineeship te volgen terwijl ik parttime beschikbaar ben?

Nee, we vragen commitment van beide kanten. De ervaring leert dat je echt een fulltime werkweek nodig hebt om de combinatie van werken en leren leuk, afwisselend en uitdagend te houden. Vanuit Quoratio investeren we flink om jou welkom te heten, en zodra je eenmaal gestart bent, kunnen onze klanten je natuurlijk helemaal niet meer missen

Nieuws & ervaringen van traineeships

Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!
De zorgadministratie werd voorheen vaak uitgevoerd door medewerkers die, na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt, de overstap maakten naar een bureaufunctie. Maar dat is enorm aan het veranderen. Tegenwoordig kiezen mensen voor het vak zorgadministratie en komt er veel specifieke kennis en expertise bij kijken. Met Zero Admin als stip op de horizon groeit en ontwikkelt het vak van zorgadministrateur in een razendsnel tempo. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken