Finance

Wouter droeg maar liefst twee nieuwe collega’s aan!

Oude bekenden? Ja, een beetje wel. Wouter kende Tom en Monique al voordat ze begonnen bij de Quoratio Groep. Wouter, inmiddels vier jaar in dienst bij ons Finance label Verhoeve, helpt de groei van de organisatie graag een handje. Maar wel alleen als hij ervan overtuigd is dat zijn nieuwe collega’s en zijn werkgever goed bij elkaar passen. Welkom, Finance Consultant Tom en Corporate Recruiter Monique.

Van het voetbalveld naar collega’s in Finance & Control 

Tom en Wouter wonen in hetzelfde dorp. Ook was Wouter vroeger trainer van het voetbalteam waar Tom in speelde. Ze zijn zelfs nog een keer kampioen geworden! Wouter: ‘’Ik vind het mega tof om de ontwikkeling bij mensen te zien. Zowel op het voetbalveld als in het werkende leven. Waar je elkaar stimuleert tot het maken van keuzes en drijft tot resultaten. Waar vrijheid pakken en verantwoordelijkheid nemen, onderwerp van gesprek zijn’'. De vergelijkingen tussen werk en sport zijn er dan ook volop! 

‘’Een paar jaar geleden vertelde Wouter in de voetbalkantine vol enthousiasme over Verhoeve. Toen hij, na mijn afstuderen aan me vroeg waar ik aan mijn eerste baan in Finance & Control wilde beginnen, rolde het balletje al snel'', vertelt Tom. 

Monique en Wouter kennen elkaar ook. Monique: ‘'Na vijf jaar was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik was al bekend met het werven van Finance Professionals en had ervaring in sales en in recruitment. Verhoeve leek mij een toffe organisatie waar een open cultuur heerst met veel doorgroeimogelijkheden. En ik kan je zeggen: Dat weet ik nu zeker’'.

De match – you never get a second chance to make a first impression

Tom wist na zijn stage dat hij niet op een accountancy kantoor wilde werken, wat wel gebruikelijk is als je de opleiding Accountancy hebt gedaan. Hij studeerde af op een Finance & Control afdeling en wist het toen zeker. Als je organisaties graag wilt adviseren en dit advies ook zelf wilt uitvoeren, start je als Consultant! 

‘’De nuchtere houding en de combinatie tussen een formele en informele werksfeer sprak mij erg aan. Ook de inhoud van de opdrachten en de mogelijkheid om spreekwoordelijk mijn sporttas te vullen met mega veel ervaring binnen het vakgebied gaven voor mij de doorslag!’’, aldus Tom. 

Wouter: ‘’Ik werk graag met enthousiaste en gedreven mensen. Daarom draag ik graag nieuwe collega’s aan. Op beide professionals kun je bouwen.  Het zijn harde werkers, ze zijn leergierig, staan open voor feedback,  zijn gezellig en drinken graag een borrel, het juiste werk- en voetbal DNA.’’

Monique vult aan: ‘’Ik werk thuis, maar ben digitaal omringd met nieuwsgierige, proactieve collega’s. Ruimte pakken om nieuwe projecten uit te werken wordt gestimuleerd en is ook echt mogelijk. Zo ging ik in mijn tweede week al aan de slag met de ‘Candidate Survey’. We beloven verder te kijken dan de gebaande paden. Daar sta ik volledig achter en dat ervaar ik zelf ook zo. The first impression is real’’.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje tussen onze Finance & Control vacatures

Finance squad 

De Finance squad bestaat naast Tom, Wouter en Monique uit nog 133 collega’s, van de 550 collega’s van de Quoratio Groep. ''Ik geniet er elke dag van om klanten te helpen bij hun vraagstukken en daar gedreven collega’s aan te koppelen. En Monique recruit juist onze professionals. Een mooie verdeling in dit speelveld toch?'’, vertelt Wouter. 

Tom zijn eerste opdracht was bij Welkoop waar hij werkzaam was op de crediteurenadministratie als gevolg van de implementatie van een nieuw ERP-systeem.  Tom start met zijn vervolgopdracht bij Mercedes waar hij naast het registeren en verwerken ook de controlerende, analyserende en adviserende taken op zich neemt. Hij vult aan: ‘’Het pad dat ik wil bewandelen, ligt volledig open. Ik kan mij ontwikkelen in de richting van Financial-, Project- of Business Control. Ik heb zin in deze ontdekkingsreis!’’. 

Wouter: ‘’Naast mooie opdrachten in onder andere de zorg, het onderwijs en de retail, blijven we de connectie tussen de interne teams en de professionals, ook in deze tijden zoeken. Dit doen we door inhoudelijke kennissessies, online kwartaalmeetings, digitale koffies of een pubquiz’’. 

Finance collega’s en Quoratio Groep collega’s, zijn resultaatgericht, hebben bakken vol ervaring en werken echt samen, vertelt Monique. ‘’Ik geloof in het verhaal van Zero Admin, onze doorgroeimogelijkheden voor professionals en onze openheid. Ik kijk uit naar de werving van Trainees en Consultants en de verdere groei van onze organisatie!’’

 

Er zijn nog meer succesverhalen binnen de Quoratio Groep van professionals die een nieuwe collega aandroegen: 

Nieuws & ervaringen van traineeships

De Quoratio Groep is op een missie. Inmiddels heb je Zero Admin wellicht al eens voorbij zien komen. Het is een wereld waarin administratie niet meer aanwezig lijkt, een toekomst waarin processen, systemen en mensen optimaal samenkomen. En wie op een missie is, zorgt dat wer Zero Admin ook intern steeds meer omarmen. Practise what we preach! Sinds april 2020 voert de Backoffice - Salessupport elke maandag een weekcontrole uit op de geschreven uren van de voorgaande week. Eerder waren een aantal collega's hier wekelijks tijd aan kwijt. Erg tijdrovend en daarnaast ook niet de meest inspirerende klus, zoals je zult begrijpen! Daar brachten we verandering in.
Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken