Nieuws

Fysiek en mentaal fit blijven? Zo doen we dat bij Quoratio 

Waar denk jij aan bij het woord ‘vitaliteit’? Op Google zijn de eerste twee betekenissen die je tegenkomt: ‘levenskracht’ en ‘een overvloed aan energie’. Als je kijkt naar onze collega's bij de Quoratio Groep, klopt dat helemaal.

Bij de Quoratio Groep staat vitaliteit hoog in het vaandel. Wanneer jij vitaal bent, zit je goed in je vel en ben je fysiek gezond. Je pakt kansen met volle energie en beide handen aan. Die levenskracht, zorgt ervoor dat je uitdagingen aan kunt, succesvol bent en plezier hebt in je werk.

Ook hebben we een voetbal- en hockeycompetitie, een bootcamp clubje en een groep klimmers. Daarnaast hebben we een hardloop app, waar we trainen voor een marathon. Verder hebben we af en toe een yogasessie en zorgen we voor een gezonde lunch. Toch weten we dat dit slechts de basis is.

Het vitaliteitsprogramma: Samen duurzaam groeien

Naast een leuke baan bieden wij ook een vitaliteitsprogramma. We zorgen voor ruimte en flexibiliteit op het gebied van werken. Jij plant jouw eigen uren in. Je krijgt de keuze om te werken vanuit  huis, bij je opdrachtgever of in een ‘hub’. Voor corona ging dat makkelijker en werkten velen van ons in een koffiebar of café. Maar ook juist nu is dat belangrijk. Met de app ‘ommetje’ ga jij even naar buiten en maak jij je hoofd leeg. Onderweg kun je even bellen en kom je meteen aan je dagelijkse beweging. Tenslotte biedt Quaratio persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden op fysiek, intellectueel, sociaal en zingevingsgebied. 

Jij bepaalt zelf wat goed voor je is. Wij geven je de ruimte om keuzes te maken. Zo word je de beste versie van jezelf en groeien we samen!  
 

Afbeelding: Mud Masters Obstacle run

Hoe werkt dit dan in de praktijk?

Ieder kwartaal staat in het teken van een thema dat eigenaarschap stimuleert en persoonlijk leiderschap verder ontwikkelt. Bij ieder thema horen activiteiten waar je als werknemer aan kunt deelnemen. Je schrijft je gemakkelijk in via de evenementenkalender op intranet. Denk hierbij aan activiteiten als een workshop smartphone fotografie, vrijwilligerswerk, een online wijncursus of een workshop personal branding. Momenteel allemaal online, maar we hopen dat dit in de loop van het jaar anders wordt. Daarnaast organiseren wij jaarlijks een vijftal grote sportevenementen verspreid over verschillende regio's in Nederland. Hierbij kun je denken aan hardloopwedstrijden, MudMasters en de Quoratio Groep bowling kampioenschappen.

Afbeelding: Dit jaar deden we mee aan de corona solo 3k run, alleen en tóch samen liepen we een rondje van 3km!

Nog een aantal andere tips... 

Daarnaast zijn er natuurlijk talloze dingen om zelf of met je collega’s te doen om mentaal fit te blijven, denk aan:

  • Mediteren

Apps zoals Waking Up, Headspace (check de nieuwe serie op Netflix), Meditation Moments en Mindfulness van VGZ zijn erg gebruiksvriendelijk. Door meditatie ervaar je minder stress en leef je meer in het moment.

  • Fake commuten

Eigenlijk is dit gewoon een hip woord voor een ochtendwandeling met als doel: je lichaam ‘voor de gek’ houden dat je naar je werk gaat. Doordat je je werkdag begint met een wandeling of een yogales, behoud je de scheidlijn tussen het begin van je dag en het begin van je werkdag. Dit zal je helpen de scheiding tussen werk en privé te behouden.

  • Blijf bewegen

Beweging is goed voor je mentale gezondheid. Het zorgt voor een betere stemming en vermindert stress. Meer weten? Download de app ommetje en ontvang na iedere wandeling een weetje over wat bewegen voor jouw hersenen kan doen.

Afbeelding: In onze Yammer community ‘Vitaliteit’ delen we graag tips met elkaar.

Maandelijks houdt onze vitaliteitscommissie zich bezig met vitaliteit gerelateerde zaken. Denk daarbij aan het initiëren van nieuwe events en het beoordelen en toekennen van initiatieven die komen vanuit onze medewerkers. Want ja, ook die ruimte krijg je bij de Quoratio Groep. Voor en door medewerkers. Want alleen fitte mensen kunnen de grootste toegevoegde waarde leveren, in hun werk en in hun privéleven.

Andere interessante blogs: 
•   7 tips om online bij de les te blijven
•   Een leven lang leren - ook bij Quoratio 

Wil jij een fijne baan met veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid? Kom werken bij Quoratio! Bekijk hier onze vacatures.
 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login